Met de fiets door Georgië: dit moet je weten voor een geslaagde fietsvakantie

Wil je het prachtige Georgië op de fiets verkennen? Dan helpen wij je graag een geslaagde fietsvakantie te organiseren in dit land. In dit artikel krijg je allerlei praktische informatie en tips voor een geslaagde fietsreis door Georgië.

Het leukste fietsgebied in Georgië

Er zijn diverse interessante fietsgebieden in Georgië. Wij raden je aan de omgeving van Tbilisi te verkennen op de fiets, zeker als je voor het eerst op fietsvakantie in Georgië bent. Je kunt bijvoorbeeld van Tbilisi naar Mtsketa, Ananauri, Pasanauri, Kruispas, Kasbeggi en Trusogorge fietsen, om vervolgens terug te fietsen naar Tbilisi. Ook kun je vanuit Tbilisi naar Gori fietsen. Ook deze route is zeker een aanrader.

Met de fiets door Georgië

Wil je vanuit Tbilisi met de trein naar een stad in de buurt, om hier vervolgens de omgeving te verkennen op de fiets? Dan is dit zeker mogelijk. Vaak kun je je fiets gewoon gratis meenemen in de trein. Ook kun je met je fiets in de bus, maar sommige buschauffeurs vragen hier wel een toeslag van 100% voor. Overigens is je buskaartje zelfs met deze toeslag nog steeds goedkoop.

> Damesfiets kopen: Profiteer van kortingen tot wel 40%!

De staat van de wegen in Georgië

De snelwegen in Georgië zijn van hoge kwaliteit, maar de andere wegen in het land zijn slecht tot uitzonderlijk slecht. Ga je op fietsvakantie in Georgië, dan is het goed om rekening te houden met vele slechte wegen. Wellicht kun je in Nederland al wat oefenen met het fietsen op slechte wegen, want het fietsen in Georgië vereist zeker technische vaardigheid van de fietser.

Ook is het goed om er rekening mee te houden dat je niet snel kunt fietsen in Georgië. Ook dit heeft te maken met de slechte wegen in het land. Fiets je 15 kilometer per uur, dan ga je al hard. Trek daarom wat extra tijd uit voor je fietsvakantie, zeker als je veel van Georgië wil zien.

De beste fietsperiode in Georgië

In de zomer kan het erg warm worden in Georgië. In de winter is het juist weer erg koud in het land. Daarom raden wij je aan in de lente of in de herfst richting Georgië voor jouw ontspannen fietsvakantie. Ga liever niet in de vroege lente, want dan kunnen sommige bergpassen in Georgië nog gesloten zijn. Het is zonde als je voor een gesloten bergpas komt te staan, zeker als je je verheugd hebt op deze route. Ga daarom liever in het late voorjaar naar Georgië, bijvoorbeeld in maart of april.

> Gratis verzending op het gehele assortiment: Bekijk nu onze loopfietsen!

Tips voor een veilige vakantie

Over het algemeen is Georgië een veilig land, maar het land heeft wel wat aandachtspunten als het om veiligheid gaat. We geven je graag wat tips voor een veilige fietsvakantie.

  • Let goed op de andere weggebruikers. Georgiërs rijden niet bepaald rustig en houden bovendien niet altijd rekening met andere weggebruikers, zoals fietsers.
  • Let goed op je spullen. Er zijn veel zakkenrollers actief in Georgië, zeker in de grotere steden.
  • Wees altijd respectvol naar de lokale bevolking. Veel Georgiërs lopen met wapens rond. Hier wil je dan ook absoluut geen ruzie mee krijgen.
  • Berg kostbare spullen goed op. Laat je deze duidelijk zien, dan ben je een aantrekkelijk slachtoffer voor criminelen. Overigens kun je je kostbare spullen beter thuis laten, als dit mogelijk is.
  • Sla de alarmnummers van Georgië op in je telefoon.

De meeste mensen die door Georgië fietsen, hebben bovenstaande tips helemaal niet nodig. Toch is Georgië minder veilig dan landen als Italië, Frankrijk, Duitsland en ga zo maar door. Het is dan ook niet verkeerd om bepaalde veiligheidsmaatregelen in acht te nemen, zodat je zonder enige problemen en zonder enig gevaar kunt genieten van jouw fietsvakantie.

Omafietsen

Popal Daily Dutch Basic+ Damesfiets 28 inch 3V - Oak Red
Popal Daily Dutch Basic+ Damesfiets 28 inch 3V - Oak Red
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 569,00 Vanaf € 465,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Volare Classic Omafiets 28 inch - Pastel Blauw
Volare Classic Omafiets 28 inch - Pastel Blauw
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 349,95 Speciale prijs € 299,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Volare Classic Omafiets 28 inch - Pastelblauw
Volare Classic Omafiets 28 inch - Pastelblauw
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 349,95 Speciale prijs € 299,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Fietsvakantie in Kazachstan: Ook leuk om eens te lezen!