Een fietsvakantie in Kazachstan: praktische info en tips

Je denkt er misschien niet zo snel aan om een fietsvakantie in Kazachstan te organiseren, maar in feite is dit een geweldig land om op de fiets te verkennen. Kijk eens naar onderstaande foto en je ziet vanzelf waarom Kazachstan een geweldige fietsvakantiebestemming is.

fietsvakantie in Kazachstan

In dit artikel lees je meer over Kazachstan als fietsland. Zo lees je welke fietsroutes je in Kazachstan kunt volgen, maar ook hoe de staat van de wegen is, wanneer je het beste richting Kazachstan kunt gaan voor een fietsvakantie en hoe je het beste in het land kunt overnachten als je hier eenmaal op de fiets aan het rondrijden bent.

2 leuke fietsroutes in Kazachstan

De meeste mensen die een fietsvakantie in Kazachstan organiseren, starten hun reis in Almaty. Vanuit deze stad kun je naar Kök-Pek/Kegen fietsen, richting Kyrgyzstan. Deze route is absoluut een aanrader. Je fietst door een prachtige omgeving en zeker buiten de stad Almaty kom je niet veel andere weggebruikers tegen. Dit betekent dat je extra goed kunt genieten van de mooie omgeving waar je doorheen fietst.

Een andere route die we zeker willen tippen, is de route over het Asy-plateau. Deze route voert je door een schitterend landschap, waar je zeker nog vele jaren met een glimlach op je gezicht aan terug zal denken. Houd er wel rekening mee dat de weg die je van het Asy-plateau naar Kök-Pek brengt, erg slecht is.

> Profiteer van gratis bezorging op het gehele assortiment herenfietsen!

De staat van de wegen in Kazachstan

Over het algemeen zijn de wegen in Kazachstan prima. Zeker de doorgaande wegen in het land zijn goed, al zitten hier soms wel gaten en kuilen in. Kom je wat verder achteraf, dan kunnen de wegen wat slechter worden. Maar over het algemeen is het prima te doen om over deze wegen te fietsen, ook als je het niet gewend bent over slechte wegen te rijden.

Buiten de grote steden is het erg rustig op de weg. In de grote steden is het druk en wordt bovendien hard gereden. Het is belangrijk hier rekening mee te houden, door in de grote steden extra voorzichtig te fietsen.

De beste fietsperiode in Kazachstan

Wij raden je aan niet in de zomer naar Kazachstan te gaan voor een fietsvakantie. In de zomer kan het namelijk erg heet worden in het land. Kun je niet zo goed tegen hoge temperaturen, dan is het fietsen in deze periode wel erg zwaar. Ga liever in het voorjaar of net na de zomer, als de temperaturen in Kazachstan wat lager liggen.

> Loopfiets kopen: Vóór 13.00 uur besteld = morgen in huis!

Overnachten in Kazachstan

Er zijn wel hotels te vinden in Kazachstan, maar zeker voor buitenlanders zijn deze hotels hartstikke duur. Eigenlijk is het zonde om in een te duur hotel te overnachten als je in Kazachstan bent, want je kunt ook gewoon overal een tentje opzetten. Vraag aan de lokale bewoners waar je het beste kunt kamperen en ze wijzen je graag naar een goede plek.

Je kunt ook in goedkopere hotels overnachten in Kazachstan, maar deze liggen vaak ver achteraf. Bovendien is het comfort in deze hotels erg laag. Het is dan ook beter om gewoon een tentje op te zetten. Dit heeft bovendien meer charme dan het overnachten in een hotel.

Tot slot: neem belangrijke reserve-onderdelen mee

Ga je naar Kazachstan voor een fietsvakantie, dan neem je niet alleen de gebruikelijke bagage mee. Wij raden je namelijk ook aan om reserve-onderdelen mee te nemen, zeker de belangrijke onderdelen kun je het beste als reserve inpakken. Fietsenwinkels zijn er nauwelijks in Kazachstan, zeker niet als je buiten de grote steden aan het fietsen bent. Gaat er een onderdeel kapot tijdens je vakantie, dan ben je blij dat je reserve-onderdelen hebt meegenomen.

Ook interessant om eens een keertje te doen: Fietsvakantie in Liechtenstein!