Een fietsvakantie in de dwergstaat Liechtenstein: info & tips

Bij veel fietsenliefhebbers staat Zwitserland in de top 10 voor een volgende fietsvakantie. Dit is niet voor niets, want het land is prachtig en bovendien zeer ‘fietsvriendelijk’. Je kunt er echter ook voor kiezen om een vergelijkbaar land te verkennen met de fiets. Liechtenstein is dan wel veel kleiner dan Zwitserland, maar wat betreft landschap, ‘fietsvriendelijkheid’ en prijspeil lijken de fietsvakantiebestemmingen veel op elkaar.

Op deze pagina lees je meer over het organiseren van een fietsvakantie in Liechtenstein. Met de informatie en tips in dit artikel organiseer je gegarandeerd een geslaagde fietsreis in deze dwergstaat.

Algemene informatie over Liechtenstein

Liechtenstein wordt ook wel Vorstendom Liechtenstein genoemd, in het Duits Fürstentum Liechtenstein. Het is een dwergstraat die je in het midden van Europa vindt, naast Zwitserland en Oostenrijk. Het land is niet alleen een belastingparadijs, maar ook een populair wintersportoord. Daarnaast is Liechtenstein een (iets minder bekende) fietsvakantiebestemming.

In Liechtenstein wordt Duits gesproken. Je betaalt er met de Zwitserse frank. Het prijspeil van het land is ongeveer gelijk met dat van Zwitserland, ofwel vrij hoog.

Fietsen in Liechtenstein

Liechtenstein is zo klein, slechts 160 vierkante meter, dat de meeste mensen door dit land heen fietsen. Zij gaan niet specifiek naar Liechtenstein voor een fietsvakantie, maar komen door het land heen bij het volgen van een langere route. Een bekende fietsroute die je onder andere door Liechtenstein voert, is Esterbauer’s route Radfahren im Vierländereck. Deze route komt door Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Liechtenstein.

fietsvakantie in de dwergstaat Liechtenstein

Toch kun je er ook voor kiezen om lekker in Liechtenstein te blijven tijdens je fietsvakantie. In dit geval volg je voornamelijk korte fietsroutes, bijvoorbeeld over de Malbun pas. Omdat je iedere dag weer een andere fietsroute kunt volgen, is je fietsvakantie zeer veelzijdig.

De beste fietsperiode in Liechtenstein

Wil jij een fietsvakantie in Liechtenstein organiseren? Dan raden wij je aan in mei, juni, juli, augustus of september naar het land te gaan. In deze maanden is het namelijk vrij droog in Liechtenstein en is de temperatuur bovendien aangenaam. Neem wel een regenpak met je mee, want ook in de zomer kan het flink regenen in de dwergstaat.

Neem altijd warme kleding mee als je door Liechtenstein gaat fietsen. In de zomer is het vrij aangenaam in het land, rond de 15 tot 20 graden, maar in de bergen kan het wel fris worden. Neem je warme kleding mee, dan weet je zeker dat je het niet koud krijgt op de fiets.

> Kortingen tot wel 40%: Bestel nu een transportfiets!

Overnachten in Liechtenstein

Het is niet altijd gemakkelijk om (goedkoop) te overnachten in Liechtenstein. Dit komt ten eerste omdat er simpelweg niet veel hotels te vinden zijn in het land. De hotels die je wel tegenkomt in Liechtenstein, zijn mogelijk nog duurder dan de hotels in Zwitserland. Wil je in hotels overnachten tijdens je fietsvakantie, dan raden wij je aan flink wat geld apart te leggen voor je overnachtingen. Ook is het slim om van tevoren uit te zoeken waar je de hotels van Liechtenstein precies kunt vinden, want ze zitten zeker niet overal.

Vind je het leuker om te kamperen? Dan ben je aangewezen op één camping, namelijk camping Mittagspitze in Triesen. Deze camping vind je in het zuiden van het land. Wil je ergens anders kamperen? Dan kun je niet anders dan wildkamperen.

Wij raden je aan om aan de lokale inwoners van Liechtenstein te vragen of dit wel of niet mag. Zeker als je in de buurt van een huis gaat staan, is het netjes om te vragen of je hier je tentje wel op mag zetten. Vraag je het netjes, dan mag het vrijwel altijd. Ruim wel altijd je afval op na het kamperen, zodat je de natuur niet belast.

> Gratis verzending op het gehele assortiment: Bekijk de loopfiets!

Lees ook: Fietsvakantie Litouwen!