Hoe kies ik de juiste maat voor mijn fietshelm?

Door een helm te dragen op de fiets, bescherm je je hoofd optimaal bij iedere mogelijke valpartij. Zeker als je regelmatig over slechte en/of onverharde wegen rijdt, is het verstandig een helm te dragen. Met een helm op je hoofd is die valpartij niet minder vervelend, maar wel minder gevaarlijk. En omdat veiligheid voorop staat bij het fietsen, is een goede helm een must.

Er zijn vele verschillende fietshelmen. Daar komt nog bij dat iedere helm in diverse maten wordt verkocht. Maar hoe weet je nu eigenlijk welke maat helm jij nodig hebt? Dat lees je in dit artikel.

Hoe kies ik de juiste maat voor mijn fietshelm?

Het belang van de juiste maat

Het is erg belangrijk de juiste maat helm te kopen. Koop je een te grote helm, dan blijft deze namelijk niet goed zitten tijdens het fietsen. Dit is niet alleen vervelend, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Als je valt en een te grote helm draagt, is de kans namelijk aanwezig dat deze van je hoofd glijdt. Dit betekent dat je helm je niet kan beschermen bij een valpartij, als je een te grote maat hebt aangeschaft.

Een te kleine helm is ook niet prettig. Deze knelt namelijk flink op je hoofd. Het gevolg? Je kunt niet genieten van je fietstocht, want je hebt continu hoofdpijn. Je kunt zelfs langdurige klachten ervaren door een te kleine helm te dragen.

De maat van je helm achterhalen in 3 stappen

Het is niet lastig te achterhalen welke maat fietshelm jij nodig hebt. Hier hoef je enkel onderstaande stappen voor te volgen.

  • Neem een meetlint en leg deze op je voorhoofd, net iets boven je wenkbrauwen. Trek het meetlint naar je achterhoofd, net boven je oren.
  • Haal het meetlint van je hoofd en controleer welke hoofdomtrek het meetlint aangeeft.
  • Gebruik een maattabel om te achterhalen welke maat helm bij deze hoofdomtrek hoort. Nu weet je welke maat je moet bestellen.

Let op: het is erg belangrijk het meetlint op de juiste manier te gebruiken, ofwel boven je wenkbrauw, via de ruimte boven je oor naar de achterzijde van je hoofd. Dit is namelijk de breedste plek van je hoofd. Hier moet je helm in ieder geval overheen passen. Daarom is het erg belangrijk de breedste plek van je hoofd op te meten om de juiste maat helm te achterhalen.

> Bestel nu een loopfiets 2 in 1: Gratis verzending op het gehele assortiment!

Tips voor het opmeten van je hoofdomtrek

Lukt het niet goed jouw hoofdomtrek op te meten, voor het achterhalen van de maat van je fietshelm? Dan geven wij je graag enkele tips om het meten net wat gemakkelijker te maken.

  • Laat iemand anders je hoofdomtrek opmeten. Dit gaat toch wat gemakkelijker dan zelf met een meetlint klungelen.
  • Trek het meetlint niet te strak. Hoe strakker je het meetlint houdt bij het opmeten van je hoofdomtrek, des te strakker je nieuwe helm zit.
  • Houd het meetlint goed vast. Als je het meetlint loslaat, meet je niet de juiste hoofdomtrek op. Zeker als je het meetlint van je hoofd af haalt, is het belangrijk het lint goed vast te houden.

Succes!

Ook interessant: Hoe werkt een vouwfiets?

Omafietsen

Spirit Omafiets 24 inch - Zwart
Spirit Omafiets 24 inch - Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  359,- Aanbiedingsprijs  299,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec London Omafiets 28 inch - Zwart
Altec London Omafiets 28 inch - Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,- Vanaf  199,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Omafiets 26 inch - Wit Roze
Spirit Omafiets 26 inch - Wit Roze
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  399,- Aanbiedingsprijs  329,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

> Fietsen kopen? Kijk eens voor deze modellen. Voor 15:00 besteld, de volgende werkdag geleverd.