Welke spatborden zijn geschikt tijdens regenachtig weer?

Fietsen tijdens regenachtig weer zonder de goede fiets spatborden leidt ertoe dat regenwater van de grond via het wiel op je kleding terechtkomt. Een nat parcours met regenplassen vormt de perfecte basis om na een inspannende rit op de fiets onder de modderspatten te zitten. Het is natuurlijk prettig als dat voorkomen kan worden. Dat is mogelijk met een spatbord fiets dat daarvoor speciaal is ontwikkeld.

Er zijn allerlei soorten sportieve spatborden die bijvoorbeeld als spatbord in de herfst dienst doen om een gezicht of rug vol modderspatten te voorkomen. Er zijn dan ook meerdere oplossingen beschikbaar om een keuze uit te maken. De fervente fietsers kunnen zelfs meerdere spatborden aanschaffen om zo op alle weersomstandigheden perfect voorbereid te zijn.

Spatbord

Fiets spatborden

Als eerste kan de keuze worden gemaakt om voor een permanente bevestiging van fiets spatborden te kiezen die onder meer geschikt zijn tijdens regenachtig weer. Het is echter ook mogelijk om voor een spatbord fiets te kiezen die voor tijdelijk gebruik tijdens bepaalde weersomstandigheden of afhankelijk van de situatie gemonteerd worden. Er kan dan ook nog een onderscheid gemaakt worden tussen een achterspatbord en voorspatbord of een combinatie van beiden.

  • Voorspatbord
  • Achterspatbord
  • Achter en voor
  • Tijdelijke bevestiging
  • Permanente montage

Het is uiteraard afhankelijk van het type fiets en de omstandigheden waarin gefietst wordt, welke keuze het beste kan worden gemaakt. Er zijn allerlei merken beschikbaar voor racefietsen en mountainbikes die mogelijkheden bieden voor tijdelijke of permanente bevestiging. Het is zelfs mogelijk om spatborden aan te schaffen die heel snel gemonteerd en weer verwisseld kunnen worden.

Het voordeel daarvan is dat het spatbord meegenomen kan worden en indien nodig op de fiets kan worden geplaatst. Uiteraard kan er rekening worden gehouden met de breedte van fiets spatborden. Het spreekt voor zich dat een brede uitvoering een betere bescherming biedt in vergelijking met een kleiner model. Verder zijn er spatborden beschikbaar die zonder gereedschap meteen bevestigd kunnen worden door deze aan de fiets te klikken. Tijdens de wintermaand is het verstandig als je de fiets periodiek controleert. Het regenachtige weer zorgt voor roestvorming en een verbeterde conditie van de fiets. Controleer de fietsband op gaatjes (tips over fietsband plakken).

Spatborden 28 inch

Naast de racefietsen en mountainbikes die gebruikt worden om lange afstanden te rijden of door het bos een parcours af te leggen, zijn er natuurlijk ook stadsfietsen die niet uitgevoerd zijn met spatborden. In de zomer is dat bij mooi weer geen enkel probleem, maar als de herfst aanbreekt, dan kan het vervelend zijn om als het geregend heeft en door plassen gereden wordt een natte achterkant te krijgen.

Er zijn spatborden 28 inch beschikbaar in een set die eenvoudig op de fiets gemonteerd kunnen worden. Dat kan uitkomst bieden in de herfst en als het mooie weer naar het winterseizoen weer aanbreekt, dan kunnen de fiets spatborden naar wens weer gedemonteerd worden.

Het is natuurlijk de functie van een spatbord om schoon te blijven tijdens het fietsen. De spatborden zorgen er namelijk voor dat tijdens het rijden door de regen of plassen nadat het geregend blijft het water opgevangen wordt en niet de rug bereikt. Spatborden 28 inch zijn geschikt voor damesfietsen en herenfietsen met wielmaat 28 inch.

Bij het kopen van een set of los spatbord kan rekening worden gehouden met de mate van bescherming tegen water en modderspatten. Er zijn namelijk uitvoeringen die hoger om het wiel zijn geplaatst en het wiel niet volledig afsluiten en er zijn modellen die verder doorlopen over het wiel en zo een meer volledige bescherming bieden.

  • Spatborden voor stadsfietsen
  • Spatbord 28 inch voor permanente bevestiging tijdens herfst
  • Volledige afsluiting
  • Beperkte afsluiting

Regen

Fietsen tijdens regenachtig weer

Spatborden bieden tijdens het fietsen bij regenachtig weer uiteraard de nodige bescherming, maar er kan ook aan andere maatregelen worden gedacht. Bijvoorbeeld door kleding te dragen die vies mag worden en na het fietsen weer gewassen kan worden. Er kan een keuze worden gemaakt voor het dragen van beschermende kleding die speciaal gemaakt is om tijdens regen te dragen. Wist je dat een reflector op een fiets wettelijk verplicht is?

Bijvoorbeeld een regenjas en regenbroek die in allerlei soorten en voor verschillende doeleinden aangeschaft kunnen worden. Bij deelname aan het verkeer kan een paraplu dragen uitkomst bieden tijdens de regen, maar als het hard waait, dan is het fietsen met een paraplu niet altijd de beste oplossing. Bovendien wordt dan niet voorkomen dat de kleding vies wordt als de fiets niet over spatborden beschikt. Wist je dat veel mensen denken dat beach cruisers geen spatborden hebben? Kijk bij de beach cruisers en oordeel zelf!

Omafietsen

Daily Dutch Basic 24 inch - Army Green
Daily Dutch Basic 24 inch - Army Green
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  459,00 Special Price  375,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Urban Transportfiets 20 inch - Mint / Roze
Altec Urban Transportfiets 20 inch - Mint / Roze
Rating:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  369,00 Special Price  299,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Popal Daily Dutch Basic+ Meisjesfiets 24 inch 3V - Pistache
Popal Daily Dutch Basic+ Meisjesfiets 24 inch 3V - Pistache
Rating:
87%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  509,00 Special Price  415,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Vond je dit artikel nuttig? Deel het met anderen!