Praktische informatie en tips voor een fietsvakantie in Moldavië

Moldavië is een prachtig land, maar het is nog niet ontdekt door de vele enthousiaste vakantiegangers van Europa. Daarom is het over het algemeen niet druk in Moldavië, ook niet op de weg. Je kunt hier dan ook een rustige fietsvakantie organiseren. En omdat Moldavië vele mooie natuurgebieden kent, is het zeker geen straf om hier een paar dagen of zelfs een paar weken rond te trekken op de fiets.

fietsvakantie in Moldavië

In dit artikel lees je meer over Moldavië als fietsvakantiebestemming. Ben jij van plan om binnenkort met de fiets door Moldavië te trekken? Dan is de informatie op deze pagina zeker interessant voor jou.

Fietsen in de buurt van Chisinau

Wij raden je aan richting Chisinau te trekken voor je fietsvakantie in Moldavië. In Chisinau is het landschap niet alleen prachtig – de regio lijkt een beetje op de Italiaanse regio Toscane – maar zijn bovendien betere wegen te vinden dan in de rest van het land.

Je kunt bijvoorbeeld parallel aan de Nistru vanuit het noorden van Moldavië naar Chisinau rijden. Vanuit hier kun je doorrijden naar Odessa. Houd er wel rekening mee dat het landschap van Chisinau glooiend is. Dit betekent dat je regelmatig lekker van een heuvel af kunt roetsjen, maar ook veel moet klimmen met de fiets. Dit is zeker goed voor de spieren en voor je conditie, maar af en toe wel zwaar.

> Goedkope transportfiets: Profiteer van korting tot wel 40%!

Het wegennet in Moldavië

Moldavië is nog niet ontdekt door de toerist. Daarom zijn er niet zo veel wegen aangelegd in het land. De wegen die de Moldaviërs door de jaren heen wel hebben aangelegd, zijn niet van de beste kwaliteit. Er zitten over het algemeen veel kuilen, gaten en andere onregelmatigheden in. De wegen in de regio Chisinau zijn beter dan in de rest van het land.

Goed om te weten: in Moldavië kom je nog een paar driebaans wegen tegen. De middelste baan mag niet alleen door heengaand verkeer worden gebruikt, maar ook door teruggaand verkeer. Dit is even wennen, zeker als je nog nooit op een driebaans weg gereden hebt.

In Moldavië is het niet druk op de weg. Alleen in de buurt van Chisinau kan het wat drukker zijn. Let goed op busjes, want deze kunnen je afsnijden als ze klanten zien staan aan de kant van de weg. Schrik ook niet als er een automobilist naar je toetert, want doorgaans doen de Moldaviërs dit om je te laten weten dat ze je gaan inhalen. Het toeteren is dus geen manier om je in de berm te drukken.

De beste fietsperiode in Moldavië

Wij raden je aan om in het voorjaar of in de herfst naar Moldavië te gaan voor een fietsvakantie. In de zomer en in de winter kun je het land beter vermijden. In de zomer is het namelijk erg warm in Moldavië en in de winter kan het erg koud worden.

> Bestel nu een kinder loopfiets: Verzending = gratis op het gehele assortiment! Is je kleintje al toe aan de volgende stap? Je kunt elk formaat kinderfiets online bestellen. 

3 praktische tips voor jouw fietsvakantie in Moldavië

Wil jij het prachtige Moldavië graag een keer op de fiets verkennen? Dan geven we je nog graag drie praktische tips voor een geslaagde fietsvakantie. Met deze tips in je achterhoofd heb je gegarandeerd een fietsreis om nooit te vergeten.

  • Neem een tentje mee op de fiets. Er zijn namelijk niet veel hotels te vinden in Moldavië. En eigenlijk is kamperen veel leuker.
  • Neem belangrijke onderdelen van je fiets extra mee. Alleen in Chisinau zijn fietsenwinkels te vinden, maar niet veel. In de rest van het land ben je voornamelijk op jezelf aangewezen en in geval van nood op vriendelijke Moldaviërs.
  • Neem een Roemeens talenboekje mee, want vrijwel niemand spreekt Engels. Als je de weg moet vragen, is zo’n talenboekje wel handig.

Lees ook eens: Fietsvakantie Montenegro!