Een fietsvakantie in Montenegro: praktische informatie & goede tips

Vind je het leuk om in bergachtige gebieden te fietsen, maar heb je de Alpen en de Pyreneeën al een keer verkend op de fiets? Kies dan eens een hele andere fietsvakantiebestemming, namelijk Montenegro. In Montenegro fiets je over prachtige, groene hellingen, geniet je van een aangenaam klimaat en is het bovendien rustig op de weg. Ook als je de Alpen en de Pyreneeën te druk vindt, is deze fietsvakantiebestemming zeker iets voor jou.

De leukste fietsgebieden in Montenegro

Bij veel mensen staat Montenegro niet in de top 10 met fietsvakantiebestemmingen, maar in feite is dit land hartstikke leuk om per fiets te verkennen. In het land zijn namelijk vele leuke fietsgebieden te vinden, zowel voor beginners als voor gevorderde fietsers. We zetten de leukste fietsregio’s voor je op een rijtje.

  • De gebieden langs de kust van Montenegro. Houd er wel rekening mee dat het in deze regio’s wat drukker kan zijn. Hier komen namelijk meer (niet-fietsende) toeristen.
  • De Baai van Kotor. Deze baai staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is absoluut de moeite waard om te zien. De weg om de baai heen is de enige vlakke weg die je in Montenegro kunt vinden.
  • Het gebied rond het Skadar meer. Dit gebied is erg bergachtig en prachtig om doorheen te fietsen. Wel moet je een goede conditie hebben om hier te kunnen fietsen.
  • Het gebied rond Lovcen Nationaal Park. In deze regio geniet je van prachtige uitzichten op de mooiste natuurgebieden.

Zoals je ziet, zijn er meer dan genoeg regio’s die je op de fiets kunt verkennen in Montenegro. Wel is het land vrij bergachtig, dus houd hier rekening mee als je een fietsvakantie in Montenegro organiseert. Flink oefenen met het fietsen van lange afstanden en oefenen met het beklimmen van bergen en heuvels raden we zeker aan.

> Profiteer van korting tot wel 40%: Bestel nu een goedkope damesfiets!

De beste fietsperiode in Montenegro

Wil je voornamelijk langs de kust van Montenegro fietsen? Dan kun je in vrijwel alle maanden van het jaar een fietsvakantie organiseren. Montenegro heeft namelijk een mediterraan klimaat, dus de temperatuur is vrijwel het gehele jaar aangenaam. Fiets je liever niet in de hitte, dan raden wij je aan in het voorjaar of het najaar naar Montenegro te gaan voor een fietsvakantie.

Wil je voornamelijk in de bergen fietsen? Vermijd dan het najaar, want in de winter ligt er sneeuw in de bergen. Ook is het in de winter snijdend koud in de bergachtige gebieden van Montenegro. Niet zo prettig als je uren op de fiets zit! Je kunt de bergachtige gebieden in Montenegro dan ook beter in het voorjaar, in de zomer of in de herfst verkennen.

fietsvakantie in Montenegro

> Loopfietsje kopen: Verzending = gratis op het gehele assortiment!

Praktische tips voor jouw fietsvakantie in Montenegro

Ben jij ervan overtuigd dat Montenegro een geweldige fietsvakantiebestemming is? Pak dan je agenda en start direct met het plannen van je fietsreis. Voor het zo ver is en je inderdaad naar Montenegro gaat, geven wij je nog graag enkele praktische tips voor je fietsreis.

  • Wil je je tentje opzetten op een camping? Vraag dan altijd eerst hoeveel dit kost. De campings in Montenegro zijn erg eenvoudig en vaak vrij prijzig voor wat je krijgt. Soms kun je beter wildkamperen.
  • Ga je in het hoogseizoen naar de kust van Montenegro en wil je hier in hotels overnachten? Boek deze dan van tevoren, want het kan druk zijn aan de kust.
  • Neem je je eigen fiets mee naar Montenegro? Neem dan ook belangrijke reserve-onderdelen mee, want in het land wordt niet veel gefietst. Er zijn dan ook niet veel fietsenmakers te vinden.
  • Ga je een fiets huren in Montenegro? Zoek dan een betrouwbaar verhuurbedrijf en test je fiets altijd voor vertrek.

Omafietsen

Altec Roma Omafiets 28 inch - Wood
Altec Roma Omafiets 28 inch - Wood
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 289,00 Speciale prijs € 239,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Carry Moederfiets 3V - Groen
Spirit Carry Moederfiets 3V - Groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 599,00 Speciale prijs € 499,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Metro Damesfiets 28 inch 7V - Frozen Blue
Altec Metro Damesfiets 28 inch 7V - Frozen Blue
Waardering:
93%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 349,00 Vanaf € 289,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Ook interessant om eens een keertje te bekijken: De top 5 Popal fietsen!