• Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Voor 13.00 uur besteld
  = morgen in huis
 • Niet goed?
  geld terug
 • Achteraf betalen
  mogelijk
 • Welke maat fiets?

Meisjesfietsen-categoriebanner

Meisjesfiets kopen: voor 13.00 uur besteld = morgen in huis!

De meisjesfiets is een populaire fiets voor meiden van jong en oud. De meisjesfietsen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren.

Artikelen 1 tot 36 van 320 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Artikelen 1 tot 36 van 320 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Vergeet niet om een kijkje te nemen bij de specificaties, zo weet u precies wat u in huis haalt. De meidenfietsen zijn verkrijgbaar met/zonder zijwielen en met/zonder versnellingen. De 12 inch meisjesfietsen beschikken veelal over zijwielen (het is mogelijk om de zijwielen na verloop van tijd eraf te schroeven). Vanaf 14 inch zijn er ook fietsen voor meisjes met handremmen. Wilt u uw dochter leren fietsen? Dan is het makkelijker om te beginnen met een terugtraprem. De meisjesfiets is verkrijgbaar in verschillende inchmaten.

Het bestelgemak en de mogelijkheid om diep in te zoomen op de details van de meisjesfietsen zorgen ervoor dat het gemakkelijk en is om direct een meisjes online te kopen. Te allen tijde is het bestelproces inzichtelijk. Bij de bestelling van een fiets voor meisjes ontvangt de klant direct een orderbevestiging. Het online bestellen van een fiets bij Fietsenopfietsen.nl doet u in enkele minuten. Bestel uw meidenfiets vóór 12.00 uur en wij zorgen ervoor dat u de fiets de volgende dag in huis heeft. Hieronder leest u hoe u de juiste inchmaat voor de meisjesfiets kan berekenen.

Hoe kies ik de juiste inchmaat van de meisjesfiets?

Bij de aanschaf van een meisjesfiets is de allerbelangrijkste pijler de veiligheid van een kind. Veel ouders kiezen er bewust voor om een fiets op de groei te kopen. Vanuit economische redenen is dit interessant alleen zorg ik wel voor dat een kind met zijn voeten de grond kan raken.

Voor kinderen is er altijd sprake van een inchmaat. Bij volwassenen wordt dit een framemaat genoemd. De inchmaat is afhankelijk van de lichaamslengte, leeftijd en kledingmaat, waarbij geldt dat de lichaamslengte de belangrijkste factor is. Stel u zoekt naar een meisjesfiets voor een meisje van 5/6/7 jaar; controleer dan eerst de lichaamslengte en kijk niet als eerste bij de richtlijnen voor de inchmaat.

Tip: Bent u op zoek naar een fiets voor een kind in de leeftijd van 2-4 jaar? Kijk dan ook of de fietsen wel/niet beschikken over zijwieltjes. Naast de meisjesfiets is de omafiets ook erg populair. Ook hebben we leuke kinderfietsjes in ons assortiment!

Meidenfiets kopen: tips voor de aanschaf van een meisjesfiets

Het kiezen van de juiste inchmaat inclusief het oog op de veiligheid zijn twee belangrijke factoren tijdens de aanschaf van een nieuwe meidenfiets. Het online aanbod van fietsen is vrij diverse. Het kan gebeuren dat u hierdoor de bomen door het bos niet meer ziet.

Als u op zoek bent naar een meidenfiets is het bij Fietsenopfietsen.nl mogelijk om het aanbod te sorteren op prijs. Kies maximaal 2-5 fietsen uit die passen bij uw budget. Zoekt u een fiets met versnellingen of met zijwielen? Neem dit mee in uw selectie. Vervolgens leest u de uitgebreide specificaties bij de fietsen. Bij de fietsen zelf is het mogelijk om in te zoomen op de afbeeldingen van de fietsen. Zo weet u precies hoe de meisjesfiets er uit komt te zien. Houd rekening met de kleur van de fiets! Veel mensen onderschatten de fietskleur, vraag dit na bij uw zoon of dochter zodat u zeker weet dat de kleur in smaak valt. Het kopen van de meidenfiets doet u in 4 eenvoudige stappen. Vóór 12.00 uur besteld = volgende dag in huis! 

Praktische tips voor het leren fietsen

Is het tijd voor uw dochter om de eerste stappen op de fiets te maken? Het is niet alleen een spannend moment voor u, maar helemaal voor uw dochter. Zorg ervoor dat uw dochter zich op haar gemak voelt en dat zij niet bang is om te vallen/fouten te maken. Oefening baart kunst. Sommige kinderen fietsen na een aantal pogingen zonder hulp en andere kinderen hebben wat meer tijd nodig. Begin op een zachte/vlakke ondergrond. Tevens is het belangrijk dat uw kind fietst op de juist inchmaat en niet op een fiets die of te klein of te groot is.

Wist u dat kinderen tussen 1,5 en 2 jaar oud kunnen leren om in balans te blijven met behulp van een loopfiets? Naast het in balans blijven leert een kind ook hoe zij moet sturen.

De tips voor u op een rijtje:

1. Blijf geduldig & positief
2. Creëer een vertrouwde omgeving, blijf positief stimuleren
3. Begin op een zachte ondergrond & vlakke weg
4. Kies voor de juiste inchmaat van de fiets 

De richtlijnen voor de inchmaten van een fiets zijn als volgt:

10 inch meisjesfiets: geschikt voor kinderen van 2-4 jaar
12 inch meisjesfiets: geschikt voor kinderen van 2-4 jaar
14 inch meisjesfiets: geschikt voor kinderen van 3-5 jaar
16 inch meisjesfiets: geschikt voor kinderen van 4-6 jaar
18 inch meisjesfiets: geschikt voor kinderen van 5-7 jaar
20 inch meisjesfiets: geschikt voor kinderen van 6-8 jaar
22 inch meisjesfiets: geschikt voor kinderen van 7-9 jaar
24 inch meisjesfiets: geschikt voor kinderen van 8-12 jaar
26 inch meisjesfiets: geschikt voor kinderen van 10-14 jaar

Verschillende meisjesfiets modellen: een stoer model of een prinsessen fiets?

Elk kind heeft weer andere wensen met betrekking tot het vinden van een leuk model en dat komt goed uit! Bij Fietsenopfietsen.nl is voor iedereen een passend aanbod. De stijl van een meisjesfiets kan uiteenlopen van sportief tot trendy en van klassiek tot stoer. In ons aanbod zijn alle verschillende stijlen en fietsmerken vertegenwoordigd, zodat alle meisjes kunnen rondrijden op de meisjes kinderfiets die hen het meeste aanspreekt. De volgende fietsmerken kunt u terugvinden in het assortiment: Popal meisjesfiets (zie hier het overzicht met alle Popal kinderfietsen).

De fietskleur is van groot belang. Sommige meiden zijn op zoek naar een fel roze gekleurde prinsessen fiets (roze meisjesfiets) en andere meisjes zijn op naar een sportieve meisjesfiets met een print op het frame. De stoere (sportieve) meisjesfietsen zijn voorzien van een flitsend frame met een print op de fiets. Neem samen met uw dochter eens een kijkje en bepaal zelf welke fiets stoer genoeg is.

Aandachtspunten voor onderhoud van een fiets voor meiden

Het regelmatig schoonmaken van een (kinder)fiets is geen overbodige luxe. Als een fiets in wind en weer buiten staat, zal er binnen de kortste keren roest ontstaan. Fietsen zijn bestand tegen regen alleen niet voor langdurige periodes. Als u de fiets tijdens regenachtig weer in de stalling zet dan zal dit de levensduur van de fiets verbeteren.

Vooral in de winter is het belangrijk dat u de fiets zo nu en dan schoonmaakt in verband met het zout dat gestrooid wordt. Doet dit met een sopje en heet water (heet water zorgt ervoor dat het zout beter oplost). Smeer een aantal keer per jaar de ketting van de fiets in. Belangrijke aandachtspunten die u regelmatig kunt checken, zijn het controleren van de remmen en de bandenspanning. Zo weet u zeker dat uw kind optimaal kan genieten van het fietsen. Houdt ook goed de status van het slot in de gaten. Mocht het slot roesten, dan kan het zijn dat u het slot moet vervangen. Kies dan ook altijd voor een goed slot zoals een ABUS slot of een AXA slot.

Tips voor het weggeven van een meisjesfiets als verjaardagscadeau

Als u op zoek bent naar een meisjesfiets als verjaardagscadeau dan is het een goed idee om de jarige job te betrekken in uw keus voor de meisjesfiets. Dit betekent niet dat ze hoeft te weten dat ze in een fiets als verjaardagscadeau krijgt, maar het is wel belangrijk dat de kleur, model en type fiets bij haar verwachtingen past. Hoe extra leuk is het om een aantal weken van tevoren een aantal vragen te stellen, zonder dat zij het door heeft. Het is nog creatiever om de dagen voor de verjaardag al een aantal subtiele hints te geven of te tonen.

Naast de fiets is het ook mogelijk om een fietsmand of voordrager bij te bestellen. Controleer of er standaard een slot bij de meidenfiets wordt geleverd, zo niet dan kunt u ook deze bestellen tijdens het bestelproces.

Dit is op dit moment een van de meest populaire meisjesfietsen in de inchmaat 12":

Meisjesfiets aanbieding (tijdelijk)

Elke week zijn er tijdelijk een aantal meisjesfietsen scherp afgeprijsd. Kijk goed welke fiets bij u past en wacht het niet te lang af. Zo heeft u al een meisjesfiets vanaf € 89,95. Bestel vóór 13.00 uur = volgende dag in huis!