Omafietsen

Omafiets online kopen: gratis verzending in 24 uur

De omafiets is een eenvoudige, klassieke fiets dat immens populair is onder jongeren en volwassenen. Deze Lees door

Van laag naar hoog sorteren

346 producten in totaal

Pagina
Filteren
per pagina
 1. Altec Roma Omafiets 28 inch - Mat Zwart
  Altec Roma Omafiets 28 inch - Mat Zwart
  Waardering:
  91%
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs € 289,00 Vanaf € 239,00
  Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
 2. Altec Metro Damesfiets 28 inch 7V - Mat Zwart
  Altec Metro Damesfiets 28 inch 7V - Mat Zwart
  Waardering:
  93%
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs € 349,00 Vanaf € 289,00
  Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
 3. Altec Urban Transportfiets 28 inch - Jeans Blue
  Altec Urban Transportfiets 28 inch - Jeans Blue
  Waardering:
  100%
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs € 399,00 Vanaf € 349,00
  Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
 4. Altec Roma Omafiets 28 inch - Lavender
  Altec Roma Omafiets 28 inch - Lavender
  Waardering:
  90%
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs € 289,00 Vanaf € 239,00
  Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Van laag naar hoog sorteren

346 producten in totaal

Pagina
Filteren
per pagina
fietsen hebben van oudsher een donker design en zijn voorzien van een terugtraprem. Dit is allang niet meer zo. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van kleuren, accessoires en allerlei specificaties als versnellingen, handremmen en automatische LED verlichting. Bekijk ons aanbod met scherpe aanbiedingen en bestel vandaag nog voor 15:00 uur. Dan heb je je bestelling morgen in huis.

Omafiets in verschillende maten

De omafiets heeft de tand des tijds doorstaan en is zelfs aan een nieuwe opmars bezig. Dat is onder meer te zien aan de variatie in ons aanbod van omafietsen voor volwassenen en kinderen. Ondanks het grote aanbod is niet elke fiets geschikt voor elke leeftijd. Het is voornamelijk bij kinderen belangrijk dat je rekening houdt met de lengte van het kind. Sterker nog: de lengte is leidend bij de aankoop van een fiets. Ben je benieuwd welke inchmaat je nodig hebt voor jouw kind? Bekijk onderstaande maten en ga in de tabel na of de inchmaat kloppend is voor de lengte van je kind:

Ben je specifieker op zoek naar een kinderfietsje voor je zoon of dochter, bekijk dan ons aanbod voor de jongensfiets en meisjesfiets

Personalieer je klassieke fiets

De oma fiets is voor veel mensen het perfecte model. Dit is te wijten aan de vorm van het frame. Door de rechte constructie zal je zeer ontspannen rechtop zitten. Door de lage instap, grote wielen, gebogen voorvork en een verend zadel fiets je comfortabel en heb je een stabiele ligging op het fietspad. Deze gegevens zijn universeel voor alle omafietsen. Toch zijn er verschillen. Dat uit zich voornamelijk in design, kleur en gewicht. Ook heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een onderscheidende fiets door deze te personaliseren. Dit kan als volgt:

 • Kies voor een transportrek en mand of krat voorop
 • Ga voor een kettingbeschermer en jasbeschermer met print

Natuurlijk wil je je fiets beschermen en altijd terugvinden in een fietsenstalling. Dit kan wanneer je deze goed op slot zet met een ABUS sloten of AXA fietsslot.

Fietsmerken + voordelen

Als je een fiets online bestelt, hoef je niet te twijfelen over de kwaliteit van de fiets. Wij hanteren strenge controles op de kwaliteit van onze producten en service. Al onze merken zijn bewezen gebruiksvriendelijk en fietsen heerlijk. Naast de hoge kwaliteit van de producten, leveren we ook kwaliteit service. We helpen je graag als je een vraag of een klacht hebt. Naast onze fijne service en kwaliteit haal je ook veel voordeel uit de gunstige leveringsvoorwaarden. Nergens vind je een kwalitatieve omafiets goedkoper. We hebben een gevarieerd aanbod op het gebied van kleur en fietsmerken. In het assortiment tref je de volgende fietsmerken: 

 • Altec
 • Popal
 • Vogue
 • Volare

De historie van de omafiets

In de 19de eeuw werd het frame van de fiets ontworpen zoals wij deze nu kennen: met de damesbocht – ofwel het gebogen frame - als typisch kenmerk. Tot de jaren 50 was elke fiets een omafiets. Hierna onderging de fiets als product nogal een transformatie. Er kwamen fietsen op de markt met geavanceerde mogelijkheden en het assortiment fietsen werd uitgebreider.

De klassieke fiets raakte uit schwung en werd een tijd beschouwd als oudbollig. Vandaag de term ‘omafiets’. In de jaren ’80 kreeg de fiets weer een echte comeback en verschenen hippere modellen. Het was bijvoorbeeld ineens mogelijk om oma- en opafietsen in andere kleuren aan te schaffen dan enkel zwart. Tot op de dag van vandaag is de omafiets ongekend populair en geliefd onder elke doelgroep.

Diverse kleuren fietsen

De diverse kleurenrange onder omafietsen zie je nog steeds terug in ons aanbod. In ons assortiment vind je verschillende kleuren van roze tot mat zwart:

 • Roze
 • Blauw
 • Rood
 • Wit en mat wit
 • Crème
 • Bruin
 • Geel
 • Groen
 • Paars
 • Zilver
 • Zwart en mat zwart

Lees hier meer over de ervaringen over Fietsenopfietsen.nl. Bekijk ook eens onze andere populaire fietsen:

Welke merken omafietsen verkopen jullie?

Wij hebben fietsen van deze merken in het assortiment: Altec, Popal, Spirit, Volare en ChupaChups.

Hoeveel versnellingen hebben de omafietsen?

Dat verschilt per model. We verkopen zowel omafietsen zonder versnelling als met 3 of 7 versnellingen.

In hoeveel kleuren zijn de omafietsen beschikbaar?

Je kunt de fietsen in allerlei kleuren bestellen. We hebben meer dan 12 verschillende kleuren in het assortiment. Daarnaast verkopen we ook fietsen met een leuke print.