Omafiets 14 inch: gratis verzending in 24 uur

Leren fietsen is een essentieel onderdeel van de opvoeding. Een goede fiets, zoals een omafiets 14 Lees door

Van laag naar hoog sorteren

41 producten in totaal

Filteren

41 producten in totaal

Filteren
inch, kan hier een belangrijke rol in spelen. Hoe gemakkelijker de fiets te hanteren is als kind, hoe beter het rijden immers gaat. Wanneer het echter gaat om fietsen voor kinderen kopen, dan gaat het natuurlijk om veel meer dan goede beheersing van het rijwiel alleen. Om die reden is het ook aantrekkelijk om juist voor dit model te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de uitvoering van het design en dergelijke. Dit is vooral voor de kinderen belangrijk.

Het is natuurlijk vooral ook schattig om je dochter op een klein fietsje in het omafiets model te zien rijden. Een 14 inch omafiets is geschikt voor kinderen die ongeveer in de leeftijd van drie tot vijf jaar oud zijn. Dit is een belangrijke fase want de zijwieltjes gaan verdwijnen en de afstanden die gefietst worden, worden langzaam groter. Daarom is een goede fiets natuurlijk ook een zeer belangrijke factor hierin. Dat heeft te maken met de veiligheid, maar ook met het plezier in het fietsen. Dit is immers minstens zo belangrijk.

14 inch omafietsen: De belangrijkste kenmerken

Waaraan moet een 14 inch omafiets voldoen om als veilig, leuk en comfortabel bestempeld te kunnen worden? Dit hoeft niet heel lastig te beoordelen zijn. Het is namelijk altijd gebaseerd op de aanwezigheid van een aantal belangrijke kenmerken. Wanneer deze aanwezig zijn, dan zal het geen enkel probleem zijn om de fiets aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Goede remmen die gemakkelijk te gebruiken zijn
  • Stevige banden die niet snel lek gaan
  • Een gemakkelijk zadel dat lekker zit
  • Een goede prijs

> Bekijk ook: Popal Daily Dutch fiets vandaag voor 15:00 uur besteld = morgen in huis!

We hebben verschillende leuke kleuren waar je uit kunt kiezen voor de omafiets 14 inch:

  • omafiets roze
  • 14 inch omafiets wit
  • groene omafiets 14 inch
  • blauwe omafiets

Leren fietsen zonder zijwieltjes

De leeftijd tussen drie en vijf jaar is de leeftijd waarop de omafiets 14 inch vaak het meest geschikt is. Al heeft dit ook met de lengte van jouw kind te maken. Dit is ook de leeftijd waarop het echt leren fietsen begint. Tot dan toe was er altijd de hulp van bijvoorbeeld een duwstang en zijwieltjes. Dit verandert echter zodra de leeftijd hoog genoeg is om zelf de balans te leren houden. In de ideale situatie wordt dit stapsgewijs gedaan.

Dat kan bijvoorbeeld beginnen door de zijwieltjes van de 14 inch omafiets enigszins te verstellen zodat ze net boven de grond hangen. Je kind houdt dan zelf de balans, maar valt niet direct bij een misser. Vervolgens kan één van beide wieltjes worden gedemonteerd. Uiteindelijk kan dan ook de andere eraf. Zo wordt er dus stap voor stap voor gezorgd dat het fietsen een stuk gemakkelijker wordt. Tegen de tijd dat de volgende fiets in een grotere maat gekocht moet worden is het dan zo dat je kind geheel zelfstandig kan fietsen.

> Bekijk hier de Popal meisjesfiets: Verzending = gratis!

Dit zijn onze andere inchmaten:

> De Popal Cooper 14 inch roze & de Popal Little Miss 14 inch: Vandaag vóór 15:00 uur = morgen in huis!