Vóór 13.00 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Voor 13.00 uur besteld
  = morgen in huis*
 • Niet goed?
  geld terug
 • Achteraf betalen
  mogelijk
 • Welke maat fiets?

Loopfiets jongen: 10-40% korting

Een loopfiets voor een jongen goedkoop aanschaffen hoeft geen enkel probleem te zijn. Er zijn verschillende modellen te vinden.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Deze fietsen kunnen geschikt zijn voor jongens van verschillende leeftijden een loopfietsje voor een jongen van net een jaar oud moet bijvoorbeeld vaak net iets kleiner zijn dan een jongen die een loopfiets op zijn derde nog gebruikt. Het kan dus zijn dat er meerdere modellen moeten worden aangeschaft. Een fijne korting is dan natuurlijk altijd welkom. Dit is een goede reden om de fietsen met 10-40% korting aan te schaffen.

Naast de korting is het natuurlijk vooral belangrijk dat een loopfiets voor een jongen aan een aantal kenmerken op het vlak van gebruik kan voldoen. Wanneer deze zaken goed verzorgd zijn, dan kan gesproken worden van een fiets die geschikt is om voor het eerst te leren omgaan met een tweewieler. Vooral in de Nederlandse maatschappij, waarin de fiets heel belangrijk is, speelt dit natuurlijk een grote rol. Kijk hier dus net zo goed naar als naar de prijs.

Loopfietsen voor jongens: essentiële kenmerken

Een jongen een loopfiets geven is pas echt een goed idee wanneer aan een aantal belangrijke kenmerken wordt voldaan door de betreffende fiets. Het gaat om zaken die de veiligheid ten goede komen. Niet alleen de veiligheid van het jongetje, maar ook van alle andere weggebruikers. Daarnaast moet de fiets natuurlijk ook gewoon goed te gebruiken zijn. Denk daarom aan de volgende zaken:

 • Stevige wielen, bij voorkeur massief
 • Een stevig frame van hout
 • Een zadel dat te verstellen is
 • Licht in gewicht, tot 3,5 kilogram
 • Gemakkelijk te sturen

Een loopfietsje voor een jongen kan twee of drie wielen hebben. Dit hangt ook enigszins af van de leeftijd waarop voor het eerst gebruikgemaakt wordt van de fiets. Wanneer het kind bijvoorbeeld pas 18 maanden oud is en er voor het allereerst op een fietsje gestapt wordt, kunnen drie wielen een goed idee zijn. Wanneer het kind echter al wat ervaring heeft is de overstap naar twee wielen goed te verdedigen. Dit kan immers goed helpen om het kind te leren hoe in balans gebleven kan worden hoe tijdig gestopt kan worden voor ander verkeer.

> Loopfiets meisje: Profiteer van kortingen tot wel 40%!

Zijwieltjes: wel of niet?

Een jongen op een loopfiets met twee of drie wieltjes kan veel leren, maar op enig moment moet worden overgestapt op de gewone fiets. Moet dit dan met of zonder zijwieltjes gebeuren? Hoewel het kind al weet hoe balans gehouden kan worden is het leren trappen wel nieuw. In de eerste weken kan dus zeker gekozen worden voor zijwieltjes. Al snel zal blijken dat het fietsen goed onder de knie is. In dat geval kan direct gekozen worden om de extra wieltjes los te halen en op twee wielen verder te gaan. Dit is ook een leuke fase in het opvoeden, het kind leert immers fietsen van zijn ouder.

> Vandaag vóór 13:00 uur besteld = morgen in huis: De loopfiets!