• Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Voor 13.00 uur besteld
  = morgen in huis
 • Niet goed?
  geld terug
 • Achteraf betalen
  mogelijk
 • Welke maat fiets?

Kinderfiets 16 inch: Tot 40% korting!

16 inch kinderfietsen zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van 4-6 jaar. Voor welk model kiest u?

Artikelen 1 tot 36 van 66 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Artikelen 1 tot 36 van 66 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Kies voor een inchmaat dat het beste past bij uw kind of de persoon voor aan wie u de fiets geeft. Tip: filter het aanbod op prijs en kleur, zo is het eenvoudig om het aanbod aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Maak een keuze uit een van onderstaande fietsmerken voor zowel jongens als meisjes, waaronder:

 1. Altec
 2. Hello kitty 
 3. Popal 
 4. Troy

Kiest u liever een andere kinderfiets 16 inch met een minder opvallend design? Wij hebben in ons aanbod ook stoere en sportieve uitvoeringen beschikbaar en voor meiden is het leuk om bijvoorbeeld de kinderfiets 16 inch in een trendy uitvoering en natuurlijk in de lievelingskleur aan te schaffen.

16 inch kinderfiets kopen in verschillende kleuren

Bij het kopen van een kinderfiets 16 inch moet u naast het model ook met de kleur rekening houden. De kleur is belangrijk, als meest extreme voorbeeld: uw zoon zal het niet altijd leuk vinden om een roze kinderfiets te ontvangen. Houd rekening met de kleur en het ‘coolheidsgehalte’ van de 16 inch kinderfiets. Houd rekening met de volgende punten:

 1. ‘Coolheidsgehalte’ van de fiets 
 2. Kleur 
 3. Type model 
 4. Inchmaat van de fiets

Zoekt u trouwens een inchmaat groter? Bekijk dan de 18 inch kinderfietsen (of 18 inch meisjesfiets indien u zoekt voor een meidenfiets). Vergelijk de fietsen op een gemakkelijke manier met elkaar door op het model te drukken. Op de specifieke fietspagina’s treft u meer informatie over de plus- en minpunten van de fiets. Bestellen kan gelijk online en wij verzenden de bestelling kosteloos binnen 24 uur. Wij brengen geen verzendkosten in rekening.

Een 16 inch kinderfiets: Voor welke leeftijd?

Kinderen vinden fietsen heerlijk. Een van de veel gestelde vragen die wij krijgen over kinderfietsen is “welke inchmaat is geschikt voor welke leeftijd”. De 16 inch kinderfietsen zijn geschikt voor kinderen in de leeftijdscategorie 4 tot 6 jaar. Maar als u kijkt naar een kinderfiets 16 inch, dan is leeftijd niet het belangrijkste. Deze fietsen zijn geschikt voor kinderen met een lichaamslengte van maximaal 105 cm.

Het advies is om de lichaamslengte als maatstaf te nemen en niet de leeftijd. Zo kan uw kind bijvoorbeeld vier jaar oud zijn en een lichaamslengte van 110 cm hebben. Zodoende is het verstandiger om een 18 inch kinderfiets te bestellen. Het belangrijkste is dat een kind met de voeten de grond kan raken.

Tips voor het aanschaffen van een nieuw kinderfietsje

Als u van plan bent om een nieuwe kinderfiets voor uw zoon of dochter te kopen, dan is het belangrijk dat u een fiets niet op de groei koopt. Een kind moet goed bij de trappers kunnen en goed op de fiets zitten. Het is bij elke fiets natuurlijk wel mogelijk om het zadel en stuur in hoogte te verstellen om op die manier de fiets mee te laten groeien met uw kind. De veiligheid van uw kind moet het belangrijkste zijn als zij fietsen op een kinderfiets 16 inch. Wij delen daarom graag een aantal veilige tips met u:

 • Kies voor een fiets met een gesloten kettingkast om te beschermen tegen de ketting
 • Kies voor jasbeschermers om te voorkomen dat de kleding van uw kind vies wordt
 • Kies voor goede fietsverlichting, het is belangrijk dat uw kind goed zichtbaar is op de weg

Naast de veiligheidsaspecten is het ook belangrijk om rekening te houden met de persoonlijke wensen van uw kinderen. Er zijn verschillende soorten kinderfietsen 16 inch verkrijgbaar:

Liever een kleinere maat? Zorg dat het goed aansluit bij de lengte van een kind. Zo is de richtlijn voor 12 inch kinderfietsen een leeftijd van 2-4 jaar en lengte van 95 cm. Zorg dat een kind veilig de grond kan raken. 

Wat kan je allemaal doen met een kinderfiets?

Een dagje uit met het gezin zijn memorabele dagen. Gezellig met het gezin naar het strand of naar de stad. Een kinderfiets zorgt voor extra comfort en mobiliteit. Uw kinderen kunnen lekker fietsen. Let wel op dat het gebruik van de rem en het richtingsgevoel nog niet optimaal ontwikkeld is. Houd de veiligheid van uw kind goed in het oog. Voor de snelle ‘leerlingfietsers’ is het ook mogelijk om de zijwieltjes eraf te schroeven. Een fiets kopen bij Fietsenopfietsen.nl is eenvoudig. Levering binnen 24 uur. Onderstaande kleuren zijn erg populair:

 • Blauw 
 • Geel 
 • Oranje 
 • Rood 
 • Roze

Kijk op de productpagina’s voor de productspecificaties. Kijk rustig op uw gemak naar alle fietsen in het assortiment. Laat uw kind meebeslissen tijdens het uitzoeken van een fiets. Dit is niet alleen gezellig en leuk, maar geeft uw kind ook veilig gevoel bij de fiets. Een kinderfiets kopen, doet u online bij Fietsenopfietsen.nl.

We verkopen kinderfietsen van o.a:

Goedkope kinderfiets 16 inch

Als u op zoek bent naar een kinderfiets 16 inch aanbieding dan bent u hier aan het juiste adres. U profiteert bij ons van meerdere voordelen:

 • Verzending = gratis op het gehele assortiment goedkope kinderfiets 16 inch
 • Kinderfiets 16 inch aanbieding oplopend tot wel 40%!
 • Niet goed = geld terug
 • Vandaag vóór 13:00 uur besteld = morgen in huis!
 • Achteraf betalen mogelijk

Zoek je een kinderfiets in de kleinste inchmaat? Ga naar alle 10 inch kinderfietsjes.