Beste kinderfietsen: Verzending = gratis

In Nederland doen we graag zoveel mogelijk met de fiets. Het is daarom belangrijk én leuk Lees door

Set Ascending Direction

44 producten in totaal

Page
Filter
per page
Set Ascending Direction

44 producten in totaal

Page
Filter
per page
om ook de kids zo jong mogelijk te leren fietsen. Zo kunnen ze straks veilig deelnemen aan het verkeer en lekker hun energie kwijt. In onze webshop hebben we de beste kinderfietsen geselecteerd voor jongens en meisjes. Je hebt de keuze uit verschillende merken en modellen.

Alle kinderfietsen hebben echter wel een aantal dingen gemeen: zo zijn ze betaalbaar, comfortabel en hip. Daarnaast blinken de kinderfietsen uit in kwaliteit. Een kinderfiets moet namelijk tegen een stootje kunnen en lekker lang mee gaan. Ook als je kind een keertje valt of door de modder wilt racen, blijven deze fietsjes als nieuw!

Tips voor het vinden van de beste kinderfietsen

Gebruik de volgende tips om een goede kinderfiets voor jouw kind uit te zoeken:

  • Koop een fiets die past bij de lengte en leeftijd van je kind. Koop een fiets liever niet op de groei. Het is belangrijk dat je kind met zijn voeten bij de grond kan zodat hij veilig op- en af- kan stappen.
  • Het is belangrijk dat een fiets voor kleine kinderen (tot 3 a 4 jaar) beschikt over zijwieltjes of dat deze geïnstalleerd kunnen worden.
  • Ga voor een fiets met verstelbaar stuur en zadel. Zo heeft je kind langer plezier van de fiets.
  • Versnellingen, dynamo’s en derailleurs zijn over het algemeen overbodig bij kinderfietsen. Daarnaast kunnen ze het fietsen onbedoeld zwaarder en lastiger maken.
  • Zorg dat een fiets veilig is. Zo is het belangrijk dat de fiets over goede remmen en verlichting beschikt én om deze regelmatig te checken.

Beste kinderfiets en veiligheid

Veiligheid staat voorop als je kind gaat fietsen. Gebruik de volgende tips om de veiligheid te verhogen:

  • Kies voor een kwalitatief goede fiets en check de onderdelen (zoals de bovengenoemde remmen en verlichting) regelmatig.
  • Leer je kind om veilig op- en af- te stappen met de fiets. Zorg hierbij dat je kind met zijn voeten bij de grond kan.
  • Leer je kind om veilig deel te nemen aan het verkeer, eventueel met een fietshelm op.
  • Zorg er voor dat de fiets aan alle veiligheidseisen voldoet en beschikt over een bel, reflectoren en verlichting.
  • Zorg er voor dat je kind goed zichtbaar is. Monteer bijvoorbeeld een reflecterend vlaggetje op de fiets of laat je kind een reflecterend vest dragen.

Kennismaking met de fiets

Bij ons vind je een ruim aanbod aan de beste kinderfietsen. Let hierbij op het aantal inch, de kleur en het design. Kies voor een fiets die past bij de lengte, leeftijd én wensen van je kind. Voor de allerkleinsten is een loopfiets een aanrader. Zo kan hij op een speelse manier kennis maken met het fietsen.

Sommige kinderfietsen beschikken over leuke extra’s. Denk hierbij aan een mandje, een voorrekje of een zitje voor een pop of knuffel. Met deze luxe kinderfietsen steelt je kind de show op het schoolplein! Vergeet niet om een goed slot op de fiets te plaatsen. Zo heeft je kind gegarandeerd lang plezier van zijn nieuwe fiets.