Sorteren op:

Kiyoko Mountainbike 29 inch: vandaag besteld, morgen in huis!

De 29 inch Mountainbikes van Kiyoko hebben een minimum van 6 Shimano Tourney TXversnellingen, al kan Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
er per model wel van dit type rem worden afgeweken. Deze fietsen komen pas echt tot hun recht wanneer u onverhard terrein trotseert, het liefste met zoveel mogelijk heuvels in de weg. De fiets voelt fijn aan op ruig terrein en kan tegen een stootje. Het is een mountainbike waar u lange tijd van kunt genieten. Met de kortingsacties op onze website is deze mountainbike ook nog eens heel voordelig, met kortingen welke op kunnen lopen tot wel 20 procent.

29 inch Kiyoko Mountainbikes: zelf de fiets onderhouden

Door de fiets regelmatig te wassen, en goed te onderhouden, blijft de mountainbike veel langer in top conditie. U kunt dit doen door de ketting te ontvetten en vervolgens weer in te smeren met olie. Op het stalen frame kunt u met een spuitbus siliconen aanbrengen welke als een soort ‘jasje’ over het frame blijft zitten, en het frame beschermen tegen allerlei lichte beschadigingen. Controleer ook of de remmen nog optimaal presteren, en of er geen beschadigingen aan de remkabels te zien zijn. Bij een beschadiging aan de remleidingen kunt u het beste de kabels vervangen. Zeker bij een mountainbike is het slim om de remmen niet te fel af te stellen, omdat de fiets dan sneller gaat glijden. Controleer bij de wielen of er geen onregelmatigheden in de spaken te zien zijn, en controleer de hele fiets op roest.

> Bekijk de Kiyoko mountainbike 26 inch: Gratis thuisbezorgd in 24u!

Tips voor het mountainbiken

Tijdens een mountainbike tocht is het handig om de volgende spullen mee te nemen:

  • Een goedgekeurde helm voor de veiligheid.
  • Arm- en beenwarmers (zeker in het voor- en najaar).
  • Goede schoenen om mee te fietsen.
  • Voldoende water en energierijke voeding (bijv. energierepen).
  • Sokken zonder naden (dit voorkomt blaren).
  • Dunne handschoenen (deze geven veel grip en geven ook warmte).
  • Een regenjas (ook bij harde wind kan een regenjasje fijn zijn om warmte vast te houden).

Vooral in de minder warme periodes is het belangrijk om voldoende extra kleding mee te nemen. In de zomer is het juiste weer belangrijk om veel water mee te nemen zodat u zich goed kunt koelen. Natuurlijk hoort u als fietser altijd een bandenplakset mee te nemen, zo hoeft u niet vanuit de wildernis helemaal terug te lopen wanneer u een lekke band heeft. Bestudeer ook de verschillende verzekeringen, u heeft namelijk de mogelijkheid om niet alleen uw fiets, maar ook om uzelf te verzekeren.

> Een kleinere maat nodig? Bekijk dan de Kiyoko mountainbike 27 inch!