Mountainbike dames: Voor 15:00 besteld = morgen in huis!

Nederland is een echt fietsland. In Nederland zijn zelfs meer fietsen dan inwoners. Dit betekent dat Lees door

Set Ascending Direction

55 producten in totaal

Page
Filter
per page
Set Ascending Direction

55 producten in totaal

Page
Filter
per page
sommige mensen een extra fiets hebben. Het is dan ook niet gek dat er in Nederland veel wordt gedaan aan wielersport. Denk hierbij aan wielrennen, BMX’en en mountainbiken. Vooral dit laatste is een snel opkomende sport in Nederland. Tot voorkort werd er echter maar één type mountainbike geproduceerd. Dit type fiets was afgestemd op de geometrie van een man. Hierdoor konden vrouwen niet hun maximale prestaties uit de fiets halen. Speciaal daarvoor zijn er nu speciale dames mountainbikes. Een dames mountainbike is gemaakt op basis van een andere geometrie. De lichaamsverhouding van een vrouw is namelijk anders dan van een man. Wil je een dames mountainbike kopen? Kijk dan snel op onze website en profiteer van de snelle levering. Als je op werkdagen je bestelling voor 15:00 plaatst, ontvang je in de meeste gevallen de fiets de volgende dag al in huis!

Mountainbike dames aanbieding: Profiteer van kortingen tot wel 40%

Een dames mountainbike ziet er vaak op meerdere punten anders uit dan een heren mountainbike. Zo is het frame vaak voorzien van accenten in dameskleuren zoals roze, lichtblauw of paars. Ook is de framebuis iets naar beneden gebogen, of loopt de framebuis steiler naar beneden dan bij een herenfiets. Dit is speciaal gemaakt omdat vrouwen zo gemakkelijk kunnen opstappen. Verder is het stuur vaak dichterbij het zadel gemonteerd. Hierdoor kunnen dames hun maximale prestaties uit de fiets halen.

  • Frame gemakt in dameskleuren
  • Framebuis iets naar beneden gebogen
  • Stuur dichterbij zadel gemonteerd

Wil jij een echte mountainbike dame worden? Dan is het eerst noodzakelijk om een mountainbike te kopen. Hierbij wil je natuurlijk niet te veel betalen. Als je een dames mountainbike wil kopen met korting, dan hebben wij goed nieuws voor je. Op onze websites heb je namelijk dames mountainbikes met kortingen die kunnen oplopen tot wel 40%! Mountainbike dames kopen? Bijna iedereen vindt hier een geschikte mountainbike. Sterker nog, fietsen online kopen bij FietsenOpFietsen is voor een heel breed publiek vaak een geslaagde missie.

> Koop bij ons ook jouw herenfiets mountainbike: Verzending = gratis!

Moet ik een fietshelm dragen bij mountainbiken?

In Nederland is het niet verplicht om een helm te dragen tijdens het fietsen. Dit betekent dat het ook niet verplicht is om een helm te dragen tijdens het mountainbiken. Echter is dit wel sterk aan te raden! Bij mountainbiken rijd je vaak over onverharde wegen, waardoor de kans bestaat dat je kunt vallen. Daarnaast rijd je vaak over heuvelig gebied. Als je van een heuvel afrijdt maak je flinke snelheid. Het is daarom aan te raden om een helm te dragen. Wil je meedoen aan een mountainbike wedstrijd? Dan is het wel verplicht om een helm te dragen. Je kunt het beste tijdens de trainingen ook gebruikmaken van een helm, omdat je dan bent gewend om een helm te dragen.

  • Niet verplicht een helm te dragen, wel aan te raden!
  • Onverharde weg vergroot de kans op een val
  • Heuvel afrijden zorgt voor hoge snelheid
  • Helm verplicht bij mountainbike wedstrijd

Bekijk ook de andere mountainbike categorieën:

> Kinderfietsen of damesfietsen kopen? Nu met gratis verzending!