10 fietsroutes in Limburg

De grensprovincie Limburg is een speciale streek. Het landschap is er niet alleen bepaald door de mijnbouw die er jaren de economie dirigeerde. Het meest Nederlandse punt voelt ook reeds het reliëf van de Voerstreek die net over de grens ligt. Vanuit Limburg kun je op bezoek gaan in Vlaanderen, Wallonië en Duitsland zonder uit je fietszadel te komen. Een streek die zeker een bezoekje met de fiets waard is. Hieronder worden alvast tien mooie fietsroutes voor jou toegelicht. Geniet van het mooie en diverse Limburg!

Vlaaientrap:

Start je ontdekkingstocht van de provincie Limburg aan hotel De Smidse in het pittoreske Epen met de Vlaaientrap fietsroute. Geniet van de vele pittige heuvels die het Zuid-Limburgse landschap rijk is en vergeet geen tussenstop in te lassen om te proeven van een heerlijke Limburgse Vlaai.

Een Grensgeval:

Deze fietsroute start je in Plasmolen. Deze route is niet geschikt voor baanfietsen daar ze over deels onverharde routes gaat. Neem de veer over de Maas, een rivier die je tijdens deze route veel zult volgen. Zo kom je terecht in Cuijk. De Maas voert je langs het natuurgebied Maasheggen en Sambeek. Steek deze prachtige rivier weer over om Maasduinen te bereiken. Via Reichswald, een Duits grensdorpje, kun je terugrijden naar je startpunt.

Heen en weer over de Maas:

Vertrek je fietsroute van de dag aan Kasteel Elsloo. Hier ontdek je de Maasvallei en rij je afwisselend over Nederlands of Belgisch gebied. Je passeert je Julianakanaal en rijdt een stukje langs de Zuid-Willemsvaart. Leer aan het Kruinenpad alles over de mijnbouw die de economie, demografie én het landschap in de regio lange tijd bepaald heeft. Een route van ongeveer 45 kilometer.

De Maasplassen:

De Maasplassen herbergen nog enkele historische, typisch Limburgse dorpjes die absoluut een bezoekje waard zijn. Deze route brengt je vanuit Ell naar Grathem waar je reeds het eerste kasteel, Groot Buggenum, kunt bezoeken. Van hieruit vervolg je je tocht naar het witte Thorn. Langs de route passeer je ook nog de dorpjes Neeritter en Swartbroek, verschillende watermolens en de rustige natuur.

> Vandaag bezorgd, morgen in huis: Onze goedkope meisjesfietsen!

________________________________________________________________________________________

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 5% korting bij een besteding van minimaal € 100:

________________________________________________________________________________________

Oude Peelreservaten:

Een mooie fietstocht, vol natuur die je langs het grensgebied tussen Noord-Brabant en Limburg brengt. Rij vanaf Helenaveen om eerst de Mariapeel te ontdekken en geniet van het uitgestrekte heideveld richting Meijel. Vervolg je weg naar Neerkant en rij weer via Helenaveen in noordelijke richting rond de Deurnse Peel. Je maakt als het ware een route in een achtvorm om zo beide Peelreservaten te ontdekken.

Rondom Reuver:

Start aan de Golfodome van Reuver. Rij via de Maas een stukje Duitsland binnen via het Brachter Wald en passeer het kastelendorp Baarlo, geniet van de middeleeuwse aandenkens die hier nog aanwezig zijn. Vooraleer je de Maas oversteekt rij je door de Heldense bossen en zo vervolg je je weg naar het dorp Neer en rij van hieruit weer naar Reuver. In de zomermaanden kun je hier ook de veer nemen, een leuke afwisseling!

Tocht aan het water langs de grens met Duitsland:

Een kortere route brengt je vanaf je startpunt in Kessel langs de Heldense Bossen, je rijdt regelmatig langs de Maas en ontdekt een aantal monumenten van tijdens de Tweede Wereldoorlog in het dorpje Leudal. Je kunt een bezoekje brengen aan de Friedessemolen of aan het Kasteel Nieuwenbroek voor een stukje geschiedenis uit de jaren 1700.

Zuidelijk punt van Limburg

Karstlandschap, vuursteen en leem. Je ziet de grote kraters en orgelpijpen, een uitzonderlijke route die start in het Belgische Voeren. Je rijdt richting Vaals, een grensdorp dat soms meer Duits aanvoelt dan Nederlands, waar op de Vaalserberg het drielandenpunt te bezoeken is. Vervolg je tocht naar het stadje Gulpen en passeer wat verder de Groenendaalsmolen. Vervolledig je route weer richting Slenaken en Voeren.

> Kinderfietsen kopen: gratis verzending + korting tot 40%!

Omafietsen

Spirit Cargo Plus Transportfiets 28 inch 3V - Groen
Spirit Cargo Plus Transportfiets 28 inch 3V - Groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 589,00 Speciale prijs € 529,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Retro Transportfiets 28 Inch - Jeans Blauw
Altec Retro Transportfiets 28 Inch - Jeans Blauw
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 585,00 Vanaf € 525,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Paars
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Paars
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Speciale prijs € 255,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*