10 fietsroutes in Overijssel

Overijssel, de provincie doorspekt met rivieren en kanalen, denk maar aan het Twentekanaal, de Overijsselse Vecht of de Dedemsvaart is een bezoek waard door elke fietsliefhebber. Een weekendje weg of kies je eerder voor een korte daguitstap? In de provincie Overijssel kun je als fietser je hartje ophalen, elke dag van het jaar, met het nodige aanbod aan slaap- en eetgelegenheden kom je hier niks tekort! Lees hieronder alvast de tien geselecteerde fietsroutes die je zeker moet uitproberen wanneer je deze mooie provincie bezoekt.

Fiets naar de Pomp:

Dit is een fietsroute van 42 kilometer die je langs het grensgebied tussen Nederland en Duitsland doet schommelen. Je ontdekt stukken over de grens maar ook de pracht van Springendal of de Molen van Bels.

Heerlijke Lende:

Start aan Huis ten Wolde in De Bult voor deze tocht van 48 kilometer. De route brengt je langs huizen en boerderijen die er reeds in de jaren 1400 gebouwd werden, rij een stukje Friesland in om via het kanaal Steenwijk-Ossenzijl weer terug bij je startplaats uit te komen.

Zwolle, Meppel en De Wijk:

Een route vol diversiteit, 58 kilometer lang rij je langs landbouwvelden, bossen met zijn typische bosdieren en waterrijke gebieden. Een regio, bekend om zijn scheepsbouw, en dat zie je ook aan de omgeving. Geniet van de Wijngaard de Reestlandhoeve, een kleine pauze voor een degustatie is uiteraard toegestaan!

Lemelerberg en Regge:

Start je route van ongeveer 44 kilometer aan het vrijetijdspark in Beerze, geniet van de heidevelden, de kronkelende Regge en smeer de kuiten voor de Lemelerberg en de Archemerberg.

De charme van het Lutterzand:

Een onvergetelijke route van 50 kilometer voert je langs de zandverstuivingen en bossen. Start in Beuningen, omdat je langs deze route veel beboste gebieden passeert kan de vogelliefhebber hier zijn hartje ophalen. Vergeet je verrekijker niet!

Typisch Twente:

Ontdek de landstreek Twente dankzij deze 39 kilometer durende fietstocht. Start in Ootmarsum en geniet van landbouwland, bosgebieden en de vennenrijke omgeving. Flirt met de Duitse grens alvorens terug te keren naar je startpunt.

> Vandaag voor 13.00 uur besteld, morgen in huis: Onze goedkope damesfietsen!

Vanuit Raalte naar de Ijsseldelta:

Een fietsroute van 54 kilometer, die start in Raalte en je langs de Ijssel voert, denk aan uitgestrekte weilanden, bosrijke gebieden doorspekt met beekjes en riviertjes. Stap in Fortmonderweg zeker af om even de streek te gaan bekijken vanaf de uitkijktoren.

Rondje om de kerk:

Laat je niet misleiden door de naam van deze fietsroute. Het rondje oom de kerk is 56 kilometer lang en brengt je langs het diverse landschap rond Steenwijk. Hou even halt in Giethoorn en bezoek dit pittoreske dorpje.

Twente-Achterhoek:

Rij langs het Twentekanaal richting Lochum en ga op zoek naar de dikste eik van Nederland op het landgoed Verwolde, rij via Stokkum terug naar je startpunt in Markelo, een route van 42 kilometer.

Rondom den Ham:

Eindig je fietsavontuur in Overijssel met een stevige rit van 76 kilometer. Vertrekpunt is Den Ham, rij langs Vroomshoop en langs het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en rij langs de bossen bij de Hellendoornse weg om zo terug te keren naar je startpunt.

> Moederfiets kopen? Gratis verzending en korting tot 40%!

 

Lees hier ook: De 10 mooiste fietsroutes van Gelderland!