10 fietsroutes in Zuid-Holland

Zuid-Holland mag dan wel één van de de drukst bevolkte en meest geïndustrialiseerde gebieden van de wereld zijn, deze provincie blijft absoluut het ontdekken waard met de fiets. De streek is bij fervente fietsers zowel gekend voor de prachtige venen als voor de Duin- en Bollenstreek en nog zoveel meer. Rij over de talloze aangelegde bruggen, dammen, of door frisse tunnels en ontdek deze provincie met zijn rijke geschiedenis en mooie natuur. Hieronder tien routes die je met de fiets dwars door Zuid-Holland loodsen.

Een rondje plassen:

Een route van 58 kilometer lang die start aan het station van Boskoop brengt je langs het adembenemende Reeuwijkse plassengebied. Je ontdekt dorpjes waar elk huisje nog zijn eigen ophaalbruggetje hebben en ontdekt kleine en grote waterlopen. Rij langs de Zegerplas en keer zo terug richting startpunt.

Het Oude Maaspad:

Hier kun je kiezen voor een kortere route van 24 kilometer of de lange tocht van 49 kilometer. Start aan het station Barendrecht. Je rijdt via IJsselmonde, de Rhoon, het Oudelandse Bos en Ruige Plaatbos, en zoals de naam het zegt ontdek je uiteraard de pracht van de Oude Maas.

Merwede en Biesbosch:

Kronkel gedurende deze 51 kilometer durende tocht langs prachtige uitgestrekte polders en rivieren. Neem de pont om de Nieuwe Merwede over te steken en rij door het Nationaal Park de Biesbosch om te genieten van de rust en natuur.

Krimpenerwaard Boerderijroute:

Start vanuit Lekkerkerk via het Loetbos naar Schoonhoven, rij langs de Vlist richting Gouda en keer via Berkenwoude terug naar je startpunt. Deze route van ongeveer 40 kilometer brengt je langs prachtige uitgestrekte weides en laat je alle typische Hollandse boerderijen kennen.

Vestingroute:

Start deze tocht van 40 kilometer in Briel richting Hellevoetsluit en de Haringvliet, dit historische gebied toont u forten die reeds eind jaren 1800 gebruikt werden om het land te verdedigen. Een perfecte tocht om de geschiedenis van deze streek te ervaren.

> Nieuwe damesfiets nodig om door Zuid-Holland te toeren? Kijk dan snel hier!

Wassenaars Pracht:

Deze route van 37 kilometer start in Valkenburg, een echte aanrader voor vogelspotters en -liefhebbers. Open waterrijke gebieden en duinenlandschappen maken van deze route een pareltje.

Twee Werelden Route:

35 kilometer rond de twee Maasvlaktes, waar natuur en industrie een mooie eenheid vormen. Middeleeuwse gebouwen, uitgestrekte natuur en de moderne ontwikkelingen gaan hier hand in hand.

De Koe- en Kaasroute:

Een tocht die je toelaat te puzzelen in afstand, kleinere routes tot ruim 50 kilometer fietsen, alles is hier mogelijk. Ontdek de streek tussen Gouda en Rotterdam met de fiets en rij door de prachtige Krimpenerwaard.

De Waterreus:

Een lange route van 50 kilometer die start in Hellevoetsluis. Laat je niet afschrikken door de afstand, deze route is vlotjes te rijden en is een verrijking voor iedere vogel- en waterliefhebber.

Fietsen door de Vijfheerenlanden:

Wie houdt van de geschiedenis uit eigen land zal hier in zijn nopjes zijn. De route van 33 kilometer brengt je langs hoge dijken, boomgaarden en oude kleiputten. In dit gebied is het mogelijk om de Purperreiger te spotten. Helemaal de moeite waard dus!

> Herenfiets kopen? Vandaag besteld, morgen gratis thuisbezorgd!

 

Bekijk ook: De 10 populairste fietsroutes van Groningen!