5 mooiste fietsroutes in Apeldoorn

De stad Apeldoorn is in Nederland goed gekend omwille van zijn groot aanbod aan werkgelegenheid en zijn rol in de Tweede Wereldoorlog. Maar naast het rijke historische verleden en de huidige economische toekomst van deze stad is er voor fietsers heel wat te beleven. De stad in de provincie Gelderland is een prachtige uitvalsbasis waar veel mooie fietsroutes starten. Hieronder alvast een selectie van de vier mooiste fietstochten in en rond Apeldoorn.

Van Beekbergen naar de IJssel

Deze route start aan het Princess Hotel in Beekbergen. Van hieruit volg je de fietspaadjes richting de Middelste Molen een watermolen aan de Loenense Beek. De naam kreeg het omwille van het feit dat hier ooit nog meerdere molens te vinden waren die uiteindelijk door vuur werden verwoest. Vervolgens zoek je het pad weer op richting Klarenbeek en iets verder bezoek je het Bussloo in een groene oase. Via Empe en Eerbeek kun je terugkeren naar je startpunt.

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Tijdens deze prachtige route rijd je een groot stuk doorheen het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Af en toe moet je wel rekening houden met wat hoogtemeters, een 430 meter in totaal. Rij van aan de rand van Apeldoorn via de bossen richting Hoenderloo om zo het Nationaal Park binnen te rijden. Geniet van de heidegebieden en loofbos rondom je. Vanuit Beekbergen bereik je Apeldoorn weer. Geniet van de gezelligheid van deze stad wanneer je weer richting start rijdt.

> Moederfiets kopen? korting tot 40%!

Rand van de Hoge Veluwe

Tijdens deze fietsroute rij je niet het Nationale Park de Hoge Veluwe binnen maar blijf je langs de rand, ontdek de stuifzandgebieden, vennen en loofbosjes. Je start aan de Pomphulweg in Hoog Soeren en rij via Kootwijk naar de Molen Lana Mariana. Volg de Haarweg in Otterlo tot je het einde van de Hoge Veluwe bereikt hebt, sla hier linksaf om je route aan de andere kant van het park verder te zetten. Maak nog een omweg om de Ruitersmolen een bezoekje te brengen.

In de sporen van de wielrenners

Waan je een echte wielrenner en ontdek de route van Arnhem richting Apeldoorn. HEnkel voor baanfietsers die een slaapplaats in Apeldoorn hebben. Je rijdt schrijlings langs het Nationaal Park de Hoge Veluwe en via Kootwijk en Garderen rij je richting Harderwijk. Passeer Nunspeet en vanaf Epe kies je de rechte lijn richting zuiden naar Apeldoorn.

Omafietsen

Spirit Bright Damesfiets 28 inch 3V - Groen
Spirit Bright Damesfiets 28 inch 3V - Groen
Waardering:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 429,00 Speciale prijs € 369,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Maxima Moederfiets N7 - Zwart
Altec Maxima Moederfiets N7 - Zwart
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 549,00 Vanaf € 495,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Volare Classic Omafiets 28 inch - Mat Zand
Volare Classic Omafiets 28 inch - Mat Zand
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 349,95 Speciale prijs € 299,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

> Op zoek naar een nieuwe damesfiets? Bij ons heeft u gratis verzending op het gehele assortiment!