5 mooiste fietsroutes in Apeldoorn

De stad Apeldoorn is in Nederland goed gekend omwille van zijn groot aanbod aan werkgelegenheid en zijn rol in de Tweede Wereldoorlog. Maar naast het rijke historische verleden en de huidige economische toekomst van deze stad is er voor fietsers heel wat te beleven. De stad in de provincie Gelderland is een prachtige uitvalsbasis waar veel mooie fietsroutes starten. Hieronder alvast een selectie van de vier mooiste fietstochten in en rond Apeldoorn.

Van Beekbergen naar de IJssel

Deze route start aan het Princess Hotel in Beekbergen. Van hieruit volg je de fietspaadjes richting de Middelste Molen een watermolen aan de Loenense Beek. De naam kreeg het omwille van het feit dat hier ooit nog meerdere molens te vinden waren die uiteindelijk door vuur werden verwoest. Vervolgens zoek je het pad weer op richting Klarenbeek en iets verder bezoek je het Bussloo in een groene oase. Via Empe en Eerbeek kun je terugkeren naar je startpunt.

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Tijdens deze prachtige route rijd je een groot stuk doorheen het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Af en toe moet je wel rekening houden met wat hoogtemeters, een 430 meter in totaal. Rij van aan de rand van Apeldoorn via de bossen richting Hoenderloo om zo het Nationaal Park binnen te rijden. Geniet van de heidegebieden en loofbos rondom je. Vanuit Beekbergen bereik je Apeldoorn weer. Geniet van de gezelligheid van deze stad wanneer je weer richting start rijdt.

> Moederfiets kopen? korting tot 40%!

Rand van de Hoge Veluwe

Tijdens deze fietsroute rij je niet het Nationale Park de Hoge Veluwe binnen maar blijf je langs de rand, ontdek de stuifzandgebieden, vennen en loofbosjes. Je start aan de Pomphulweg in Hoog Soeren en rij via Kootwijk naar de Molen Lana Mariana. Volg de Haarweg in Otterlo tot je het einde van de Hoge Veluwe bereikt hebt, sla hier linksaf om je route aan de andere kant van het park verder te zetten. Maak nog een omweg om de Ruitersmolen een bezoekje te brengen.

In de sporen van de wielrenners

Waan je een echte wielrenner en ontdek de route van Arnhem richting Apeldoorn. HEnkel voor baanfietsers die een slaapplaats in Apeldoorn hebben. Je rijdt schrijlings langs het Nationaal Park de Hoge Veluwe en via Kootwijk en Garderen rij je richting Harderwijk. Passeer Nunspeet en vanaf Epe kies je de rechte lijn richting zuiden naar Apeldoorn.

Omafietsen

Altec Classic Transportfiets 28 inch - Jeans Blue
Altec Classic Transportfiets 28 inch - Jeans Blue
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  219,- Aanbiedingsprijs  199,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets  28 inch - Mint Green
Altec Roma Omafiets 28 inch - Mint Green
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,- Aanbiedingsprijs  199,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit 28 inch Omafiets Plus - Mat Zwart
Spirit 28 inch Omafiets Plus - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  299,- Aanbiedingsprijs  269,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

> Op zoek naar een nieuwe damesfiets? Bij ons heeft u gratis verzending op het gehele assortiment!