5 fietsroutes in Flevoland

Flevoland, de provincie die ontstaan is uit de drooglegging van de Zuiderzee is meer dan het bezoeken waard met de fiets. De jongste provincie van Nederland wordt bijna volledig omgeven door water. Enerzijds zijn er het Markermeer en het IJsselmeer, maar ook de Lange Vaart en de Hoge vaart bepalen de geografie en zicht van deze prachtige regio. Als natuurliefhebber kom je hier met je fiets helemaal aan je trekken dankzij een rijkheid aan vogels, polderlandschappen en veel meer. Ontdek hieronder alvast de vijf prachtige geselecteerde fietsroutes in Flevoland!

De natuur rond Lelystad

Deze route, waarvan de start in Lelystad is, zet meteen de toon. 60 kilometer lang rijden door de prachtige polders van het land waar ooit de zee nog boven stroomde. Eens buiten Lelystad rij je richting westen, via de Oostvaardersplassen het Hollandse Hout binnen. Dit jonge bos is aangelegd met prachtige inlandse bomen en biedt een mooi evenwicht tussen de zee en het binnenland. Je passeert Zeewolde en Dronten op je route, voldoende plaatsjes voor een terrasje of een kleine pauze dus!

Plassenroute

Deze korte fietsroute van ongeveer 24 kilometer kan nogal pittig worden wanneer er een strakke zeewind waait. Je start de tocht met een rondrit in Almere, een stad die in amper 40 jaar tijd uitgegroeid is tot een belangrijke grootstad en die bekend staat om zijn architectuur. Van hieruit rij je richting de plassen, startend met de Leegh- waterplas. De tocht brengt je verder langs de Noorderplassen en de Lepelaarplassen. Geniet van al het moois dat de natuur te beiden heeft. Je keert op je stappen terug naar Almere waar je nog de wijk "de Realiteit" kunt ontdekken of op zoek gaan naar een gezellige terras!

> Op zoek naar een nieuwe fiets? Bekijk dan eens snel onze damesfietsen!

Tuinenroute

Helemaal in het noorden van Flevoland kun je deze prachtige fietsroute ontdekken. 31 kilometer, plat als een bowlingbaan, enkele rechte stukken die zes prachtige open tuinen verbinden. Een route voor wie houdt van zowel fietsen als tuinieren. Start deze route in Bant en rij richting Rutten, via de Noordermeerweg rij je met zicht op zee richting Creil en van hieruit neem je de weg terug naar je startpunt. de uitstapjes in de open tuinen bezorgen je een mooi gevulde dag!

Boer en bosroute

Flevoland op zijn best! Een route van 25 kilometer die start aan de Meerkoetenweg in Lelystad. Je wisselt bos af met uitgestrekte gebieden, je passeert eerst het Natuurpad, vervolgens brengt de fietsroute je richting het Knarbos en leidt je daarna het Wilgenbos in. Een fietsrit vol afwisseling en verwondering over de prachtige natuur.

Landgoedroute

Deze route start in Almere bij de bar "De Havenkom". Een route van ongeveer 23 kilometer leert je de omgeving van de stad kennen. Je rijdt richting de sluis tussen het Gooimeer en Almere en volgt het water gedurende een achttal kilometers alvorens je de Vogelweg volgt tussen het groen van de bosjes die je her en der op deze route zult tegenkomen. Je passeert het Cirkelbos, de golfbaan en de Weteringkade met zijn woonboten. Rij van hieruit verder terug naar start.

> Herenfiets kopen? Vandaag voor 13u besteld, morgen in huis!

Omafietsen

Spirit Bright Plus Damesfiets 28 inch 6-Speed - Groen
Spirit Bright Plus Damesfiets 28 inch 6-Speed - Groen
Waardering:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 429,00 Speciale prijs € 369,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Cargo 28 inch 3 versnellingen - Jeans Blauw
Spirit Cargo 28 inch 3 versnellingen - Jeans Blauw
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 459,00 Speciale prijs € 399,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Volare Classic Omafiets 28 inch - Mat Zilver
Volare Classic Omafiets 28 inch - Mat Zilver
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 349,95 Speciale prijs € 299,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Bekijk ook: 5 fietsroutes in Drenthe!