5 mooiste fietsroutes in Rotterdam

De stad Rotterdam staat wereldwijd bekend om zijn internationale haven, die ooit de grootste in de wereld was. Maar bij toeristen en bij Nederlanders roept deze stad een goed gevoel op. Het is een bruisende stad met prachtige architectuur, waar de Nieuwe Maas krachtige door stroomt en het landschap vorm geeft. Een ware ontdekking voor fietsliefhebbers, hierbij alvast een lijstje met de vijf mooiste fietsroutes in Rotterdam die het ontdekken waard zijn!

Op de fiets door Rotterdam

Startpunt van deze fietsroute is het Vroesenpark in Rotterdam-Noord, waar sportievelingen hun hartje kunnen ophalen. De route van 20 kilometer neemt je mee langs de kade van de Delfshavensche Schie, waarlangs je enerzijds kunt genieten van de schaduw van de bomen en anderzijds de gezellige huisjes en nuttige pakhuizen. Rij via het Museumpark naar de Coolsingel om van hieruit weer je weg te zoeken naar je startpunt in het park.

De Rottemerenroute

Een kortere fietsroute in de omgeving van Rotterdam van ongeveer 16 kilometer die perfect te combineren is met een bezoekje aan de stad. De Rotte is de plaats waar het allemaal begon voor de stad Rotterdam, deze omgeving met de fiets ontdekken is dus zeker een must! De route start aan TOP Rottemeren en brengt je via Rotte langs een pad tussen de Zevenhuizerplas en de Eendrachtspolder. Van hieruit rij je richting Rottemeren weer naar je startpunt.

> Damesfiets kopen: Voor 13u besteld, morgen in huis!

Langs de IJssel naar Rotterdam

Deze prachtige route van 47 kilometer mag zeker niet ontbreken in het rijtje. Je start in Nieuwerkerk aan den IJssel om tussen poldergebieden en langs het water richting centrum van de bruisende stad te rijden. Je ruilt de gezelligheid van de IJssel voor de grootsheid van de Nieuwe Maas en keert via verstedelijkte en zeer verrassende weggetjes terug naar je startpunt. Architectuur en natuur, energie en rust wisselen zich af tijdens deze prachtige fietsrit.

Dwars door bruisende Rotterdam naar de Kralingse Plas

Parkeer je wagen op de parkeerplaats aan de Kralingse Plas want van hieruit start je fietsroute die ongeveer 36 kilometer langs is. Je rijdt de quasi volledige omtrek van de Kralingse Plas af en vervolgt je weg richting de Watertorenhaven aan de Nieuwe Maas. Hier kun je weer een tijdje langs het water rijden en via de impressionante Erasmusbrug bereik je Oldegaarde. Langs je route ontdek je nog een aantal restanten van molens die hier ooit hun werk deden. Vervolgens rij je richting centrum waar je eerst nog de passeert langs de bospolder, zoek een gezellig terrasje op alvorens terug te keren naar je startpunt.

Havenroute Rotterdam

Rotterdam met de fiets verkennen is niet compleet als je de Havenroute niet hebt genomen. Je ontdekt zowel het economische en industriële hart van deze stad dat gevormd werd tussen de historische gebouwen en indrukwekkende waterlopen. Start de route, die ongeveer 30 kilometer lang is, aan de Coolsingel en rij richting Oude Haven. Rij over de Willemsbrug, op zoek naar de Erasmusbrug en de historische Maastunnel. Ontdek het schiereiland rondom je en keer via de Beneluxtunnel terug naar het vaste land.

> Gratis verzending op het gehele assortiment moederfietsen: kijk snel!

Lees ook: De 5 mooiste fietsroutes van Den Haag.