Waar moet ik opletten bij het kopen van een bakfiets?

De kinderen naar school, sport en playdates brengen. Het kan allemaal met een gewone fiets. Maar vaak heb je tassen vol met spullen en misschien wel meerdere kinderen die allemaal in 1 keer mee moeten. In dit geval is een bakfiets ideaal. Je fiets gemakkelijk met meerdere kinderen en spullen. Bakfietsen zijn enorm populair en daarom is de keuze groot. Ben je klaar om in de wereld van bakfietsen te duiken? Met onze hulp kies je jouw perfecte bakfiets.

Een tweewieler of driewieler?

De eerste keuze is het aantal wielen. Bakfietsen met 2 wielen zijn minder stabiel maar ze zijn wendbaar. Ook zonder kinderen fiets je met deze fiets comfortalen naar je werk of huis. Afhankelijk van het model passen hier 2 of 3 kinderen in.

In een driewieler bakfiets passen met gemak 4 kinderen en een aantal boodschappentassen. De bakfiets rijdt wel wat zwaarder want er is meer weerstand. De driewieler is wel ontzettend stabiel. Je hoeft zelfs niet af te stappen bij een stoplicht.

Bakfiets

Bak van de bakfiets

Waar je ook rekening mee met houden als je een bakfiets gaat kopen, is het soort bak. Gaan er vooral kinderen in zitten. Kies dan voor een bak waar kinderen zelf in kunnen klimmen. Dat kan als er aan de zijkant van de bak holletjes zitten.

Een bankje in de bank is ook fijn voor kinderen. Let ook op de aanwezigheid van driepuntsgordels, zodat je kinderen veilig vervoerd. Dat geldt ook voor het meenemen van een baby in een Maxi-Cosi.

> Vind hier dé bakfiets!

Accessoires bij bakfiets

Kijk ook eens naar accessoires voor bij de bakfiets. Bij regen is het bijvoorbeeld fijn om een regentent te hebben. Zo blijven je koters lekker droog. Een regentent gebruik je ook als je de fiets buiten stalt.

Om het voor je kinderen helemaal comfortabel te maken zijn er ook kussentjes en stoeltjes voor in de bakfiets. Voor baby´s tot negen maanden kun je ook een babyschaal kopen zodat je geen Maxi-Cosi mee hoeft te nemen. Dit scheelt weer ruimte.

Liever een transportfiets of een elektrische fiets? Lees de praktische tips voor het kopen van een transportfiets of een elektrische fiets. Naast de transportfietsen zijn de herenfietsen ongekend populair. 

 

Vond je dit artikel nuttig? Deel het met anderen!