Wat is de beste fietsverzekering?

Als je besluit een fietsverzekering af te sluiten, vraag je je misschien af, worstelend door het brede aanbod, wat de beste fietsverzekering nu is. Natuurlijk zal elke verzekeraar je ervan overtuigen dat hij de beste en voordeligste fietsverzekering aanbiedt, maar een slimme consument is kritisch, en doet zijn eigen onderzoek. Om de beste fietsverzekering te vinden, is het belangrijk verschillende aanbiedingen op een rijtje te zetten, en voor jezelf te bepalen wat voor jou het gunstige aanbod is. Om je hierbij wat op weg te helpen, zullen we enkele tips voor je op een rijtje zetten, waardoor je makkelijker de beste fietsverzekering vindt. Houd daarbij altijd in je achterhoofd dat er niet iets bestaat als DE beste fietsverzekering, maar je wel die verzekering kunt vinden die perfect bij jouw wensen en situatie aansluit.

BESTE FIETSVERZEKERING: WELK SOORT VERZEKERING HEB JE NODIG?

Voor je wat betreft de beste fietsverzekering aan het vergelijken slaat is het belangrijk te weten wat voor een soort verzekering je nu precies zoekt. De meeste fietsverzekeringen worden bij de aankoop in de fietsenwinkel afgesloten (Enra, ANWB, klikzeker). Dit zijn aflopende fietsverzekeringen, vaak voor 3 tot 5 jaar waarbij je de premie in een keer betaald. Het nadeel van de aflopende fietsverzekering is, dat als je fiets na twee maanden gestolen wordt, je geen premie geld terugkrijgt, maar natuurlijk wel een nieuwe fiets. Je zit nu weer zonder verzekering, al had je net voor drie jaar betaald. Als je vindt dat dit niet de beste fietsverzekering voor jou is, kun je denken over een doorlopende fietsverzekering (ANWB, Hema, Unigarant, Klaverblad). Deze fietsverzekering heeft een onbepaalde looptijd, en je betaalt eens per maand, en soms per zes maanden premie. Mocht je fiets snel worden gestolen, dan ben je met deze fietsverzekering zeer voordelig uit. Mocht de fiets echter na meerdere jaren verdwijnen, ben je meestal duurder uit dan met een aflopende fietsverzekering. Verder is het bij je zoektocht naar de beste fietsverzekering belangrijk te weten of je de fiets alleen tegen diefstal wilt verzekeren, of voor ‘volledig casco’. De laatste variant is misschien wat duurder, maar de verzekering keert nu ook geld uit bij schade die niet door jouw schuld is veroorzaakt. Kan zeker handig zijn!

BESTE FIETSVERZEKERING? DE CONSUMENTENBOND TEST

Als je eenmaal besloten hebt wat je wilt is het belangrijk de grootse verzekeraars met elkaar te vergelijken. Wat de beste fietsverzekering voor persoon a is, hoeft dat natuurlijk niet te zijn voor persoon b. Toch kan een algemeen onderzoek je helpen het kaf van het koren te scheiden in fietsverzekeraarsland. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op de site van de consumentenbond. Uit de testresultaten van vorig jaar bleek bijvoorbeeld dat in de 4 grote steden verzekeraars voordeliger bleken dan buiten die steden, dat 1 verzekeraar onvoldoende punten behaalde betreffende een e-bike verzekering en dat prijs en dekking per verzekeraar erg kunnen verschillen. Op zoek naar de beste fietsverzekering is het dus zeker belangrijk dat je een aantal zaken goed in de gaten houdt. Bepaal goed wat je wilt en wees altijd een kritische, alerte consument. Gebruik grote onderzoeken als dat van de consumentenbond om een algemeen beeld te vormen, maar ga er nooit blindelings vanuit. Als je de beste fietsverzekering zoekt voor jou persoonlijk, is het namelijk erg belangrijk dat je per verzekering checkt of die aan je persoonlijke wensen voldoet. Als je die resultaten met de onderzoek uitslagen op internet combineert, zult je een grote kans hebben de meest gepersonaliseerde, kortom de beste fietsverzekering te vinden!

Omafietsen

Spirit Omafiets 24 inch - Zwart
Spirit Omafiets 24 inch - Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  359,- Aanbiedingsprijs  299,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Love Transportfiets 3V - Ivory
Altec Love Transportfiets 3V - Ivory
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  379,- Aanbiedingsprijs  349,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec London Omafiets 28 inch - Spring Blue
Altec London Omafiets 28 inch - Spring Blue
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  269,- Aanbiedingsprijs  209,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Heeft u al een fiets gekocht, maar wilt u toch nog een verzekering afsluiten. Dan kunt u gebruik maken van de volgende link