Wat wordt er gedekt door de fietsverzekering in geval van diefstal?

Misschien wil je een fietsverzekering afsluiten voor je nieuwe fiets, en vraag je jezelf af of dit wel echt nodig is. Wat voor een dekking fietsverzekering biedt de gemiddelde fietsverzekering eigenlijk? Bijvoorbeeld als de fiets gestolen wordt? En weegt dit wel op tegen de premie die je betaalt? Om je te helpen met dit soort vragen, en je wat meer inzicht te geven over de dekking fietsverzekering, zullen we hieronder een en ander voor je op een rijtje zetten. 

DEKKING FIETSVERZEKERING VERSCHILT PER VERZEKERING 

Om de vraag te beantwoorden wat de dekking fietsverzekering is bij diefstal van je fiets, is het allereerst belangrijk te begrijpen dat elke fietsverzekering net anders met zijn dekking fietsverzekering omgaat. Het is dus belangrijk, om de voorwaarden van de verschillende verzekeringen goed door te nemen, voor je de keuze maakt met een verzekeringsmaatschappij in zee te gaan. 

DIEFSTAL EN GEVOLGSCHADE

Zo zijn er bijvoorbeeld verzekeringen die alleen een dekking fietsverzekering bieden bij diefstal van de fiets. Vaak wordt dan of de nieuwwaarde van de fiets uitgekeerd, of je kunt zelf een nieuwe fiets van exact hetzelfde type gaan kopen, die vervolgens wordt vergoed door de verzekering. Maar er zijn ook verzekeringsopties waarin de dekking fietsverzekering bij diefstal veel meer behelst. Zo kan onder de dekking fietsverzekering ook de gevolgschade na diefstal vallen. Bijvoorbeeld als door de diefstal ook je schuurtje is vernield. Het is prettig dat je bij deze dekking fietsverzekering niet met deze kosten blijft zitten, maar dat deze allemaal worden vergoed. Uiteraard betaal je bij deze optie wel wat meer premie, de afweging ligt bij jou. 

DE NIEUWWAARDEREGELING 

Als je een goede dekking fietsverzekering bij diefstal zoekt, is het een aanrader te zoeken naar verzekeringen die geen afschrijving hanteren op de fietsen gedurende de verzekerde periode. Het maakt bij deze dekking fietsverzekering niet uit of de fiets in het begin of aan het einde van de verzekerde periode ontvreemd is: er wordt in beide gevallen een nieuwe, gelijkwaardige fiets geleverd. Soms gaan verzekeringen bij de dekking fietsverzekering ook uit van een prijsstijging van rond de 3 of 4 procent per jaar, vaak met een maximum van 16 procent. Deze dekking fietsregeling is erg gunstig voor jou als klant. Je krijgt een nieuwe fiets bij diefstal uitgekeerd, waarbij ook nog eens rekening met de prijsstijging is gehouden. 

CASCOVERZEKERING

Als een dekking fietsverzekering tegen diefstal je niet afdoende lijkt, kun je ook voor een casco verzekering gaan. In deze variant van de dekking fietsverzekering wordt er bij diefstal uitgekeerd, maar daarnaast ook bij schade die je fiets heeft opgelopen. Stel je maar eens voor: je bent tegen een paaltje aangereden, of je fiets is op een druk plein omgegooid door vandalen, die daarna op je wiel hebben staan springen. De kosten kunnen in zo een geval hoog oplopen. De dekking fietsverzekering van een casco verzekering overlapt zowel diefstal als dit soort ongewenste schade, buiten je eigen schuld. Vaak zijn er ook nog eens andere services bij deze dekking fietsverzekering inbegrepen, als verhaalsrechtbijstand, ongevallen opzittende verzekering en pechhulpservice. We hopen dat we hiermee je vraag wat er allemaal door een fietsverzekering gedekt kan worden, in het geval van diefstal een beetje beantwoord hebben. Als je een goed vergelijkend onderzoek doet naar de verschillende verzekeraars, zal je zeker tot een juiste keuze kunnen komen. En die premie gooi je zeker niet weg: ze biedt je een veilig en rustig gevoel, en mocht je fiets onverhoopt echt gestolen worden, dan krijg je in ruil voor al die pech een spiksplinternieuw nieuw exemplaar terug!

Omafietsen

Spirit 28 inch Omafiets Plus - Mat Zwart
Spirit 28 inch Omafiets Plus - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  299,- Aanbiedingsprijs  269,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Grijs
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Grijs
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,- Aanbiedingsprijs  359,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Cargo 26 inch - Grijs Roze
Spirit Cargo 26 inch - Grijs Roze
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  459,- Aanbiedingsprijs  379,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*