Wat wordt er gedekt door de fietsverzekering in geval van diefstal?

Als je net een spiksplinternieuwe fiets hebt gekocht wil je er natuurlijk alles aandoen dat deze mooi blijft en bovendien dat deze niet gestolen wordt. Je kunt een fietsverzekering afsluiten, maar is dit wel echt nodig? Wat wordt er bijvoorbeeld allemaal gedekt en weg dit op tegen de premie die je betaalt? Is de premie die je betaald weggegooid geld of is de premie het waard voor het veilige, zekere gevoel? Wij geven je in dit artikel wat meer inzicht, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Dekking fietsverzekering verschilt per verzekering

Elke fietsverzekering gaat anders om met de dekking. Het is dus belangrijk, om de voorwaarden van verschillende verzekeringen goed door te nemen voordat je in zee gaat met een verzekeringsmaatschappij. Zo kom je later niet voor verassingen en teleurstellingen te staan.

Diefstal en gevolgschade

Er zijn verzekeringen die alleen dekking bieden als er sprake is van diefstal. Vaak wordt de nieuwwaarde uitgekeerd. Of je koopt exact dezelfde type fiets, waarna je het geld terugkrijgt.

Er zijn ook verzekeringsopties waarbij er meer vergoed wordt dan alleen diefstal. Gevolgschade is hier een onderdeel van. Hierbij is bijvoorbeeld je schuur die is vernield, waar je fiets instond, ook verzekerd. Uiteraard betaal je bij deze optie wel wat meer premie, dit is de afweging die je maakt.

De nieuwwaarderegeling

Als je een goede dekking fietsverzekering bij diefstal zoekt, is het een aanrader te zoeken naar verzekeringen die geen afschrijving hanteren op de fietsen gedurende de verzekerde periode. Het maakt bij deze dekking fietsverzekering niet uit of de fiets in het begin of aan het einde van de verzekerde periode gestolen is. In beide gevallen krijg je de nieuwwaarde.

Er zijn zelfs verzekeringen die ook rekening houden met prijsstijgingen. Meestal is dit tot een maximum van 16 procent. Zo krijg je, desondanks inflatie, gewoon een vergelijkbare fiets terug.

Cascoverzekering

Als je dekking voor diefstal niet genoeg vindt, kun je gaan voor een cascoverzekering. Hierbij is diefstal verzekerd maar ook schade aan de fiets. Stel je bent tegen een paaltje aangereden of vandalen hebben je fiets omgegooid. De kosten kunnen hoog oplopen. Een cascoverzekering dekt schade die je zelf hebt veroorzaakt maar ook schade buiten jouw schuld.

Vaak zijn er ook nog eens andere services bij deze verzekering inbegrepen. Denk aan verhaalsrechtbijstand, ongevallen opzittende verzekering en pechhulpservice.

Samenwerking met fietsverzekering

>>> Wij werken samen met FietsZeker. Wil je je fiets verzekeren? Zet je favoriete fiets in het winkelwagentje. Wanneer je de stappen doorloopt, krijg je ook de mogelijkheid om een fietsverzekering af te sluiten bij FietsZeker. Fietszeker neemt vervolgens contact met je op om samen met jou naar een passende verzekering te kijken.