Op de fiets langs kastelen: de Drie Kastelen Route

Ben je in de buurt van Brugge en wil je een korte fietstocht maken? Dan is de Drie Kastelen Route zeker een aanrader. Deze route loopt door de directe omgeving van Brugge en komt, zoals de naam van de route al verklapt, langs drie bijzondere kastelen. Meer weten over deze fietsroute? Lees dan meer over de Drie Kastelen Route op deze pagina.

De Drie Kastelen Route: algemene informatie

De Drie Kastelen Route is een wandel- en fietsroute die door de directe omgeving van Brugge loopt. De route verkent de domeinen Tillegem, Tudor, Beisbroek en Chartreuzinnebos en komt langs drie prachtige kastelen. Het gaat om de kastelen van Tillegem, Tudor en Beisbroek. Verder loopt de route door uitgestrekte bossen, heidevelden, weilanden en boomgaarden. Door deze route te volgen, maak je kennis met het gevarieerde landschap van Brugge en zie je de prachtige kastelen die hier al vele eeuwen staan.

De Drie Kastelen Route is een wandel- en fietsroute. Dit betekent dat je deze route op de fiets af kunt leggen, maar ook kunt lopen. Maak je regelmatig fietstochten en vind je het ook leuk om een keer een wandeling te maken? Dan kun je er ook voor kiezen deze tocht lopend af te leggen.

Drie Kastelen Route

> Wil je meer weten over leuke fietsroutes? Lees dit artikel over fietsroutes in Renesse.

De Drie Kastelen Route: handige routeinformatie

Als je de Drie Kastelen Route in de buurt van Brugge wil volgen, is het handig om wat routeinformatie te verzamelen. Wij zetten de belangrijkste routeinformatie graag voor je op een rijtje:

  • Totale afstand fietsroute: 12 kilometer. Tip: je kunt de route uitbreiden door een aantal omwegen te nemen.
  • Startpunt fietsroute: Parking Domein Tillegem, Wittemolenstraat 128 in Sint-Michiels.
  • Bewegwijzering fietsroute: een goede bewegwijzering met zeshoekige bordjes. Deze bordjes worden zowel door de fietsers als de wandelaars op de route gebruikt.

Je hebt geen kaart nodig om deze fietsroute te volgen. De route is namelijk goed bewegwijzerd, op ieder pad. Je kunt voor de zekerheid een kaartje meenemen van de omgeving, maar dit is niet nodig.

Andere fietsroutes met kastelen

Heb je de Drie Kastelen Route al een keer gevolgd? Dan zijn er nog andere fietsroutes met kastelen die zeker de moeite waard zijn, ook in Nederland. Wij tippen graag de volgende fietsroutes:

  • Fietsroute Kasteel Doorwerth. Deze route brengt je onder andere langs Kasteel Doorwerth, een middeleeuwse waterburcht. De route is 26 kilometer lang.
  • Fietsroute Kasteel Vorden. Deze route wordt ook wel de Kasteel Vordenroute genoemd. De route begint in Wichmond en heeft als belangrijkste hoogtepunt - je raadt het al - Kasteel Vorden. De route is 32 kilometer lang.
  • Fietsroute Kasteel De Haar. Deze fietsroute loopt door het gevarieerde buitengebied van Utrecht, onder andere langs de Vecht en de Vinkeveense Plassen. Onderweg kom je ook het prachtige kasteel De Haar tegen. De route is 46 kilometer lang.

Vind je de Drie Kastelen Route rond Brugge te kort of volg je liever een fietsroute in eigen land? Dan raden wij je aan een van bovenstaande fietsroutes te volgen. Deze routes zijn stuk voor stuk uitgestippeld in eigen land en zijn bovendien langer dan de Drie Kastelen Route rond Brugge.

Spirit transporter omafiets 28 inchPopal Cooper kinderfietsPopal Black fighter 14 inch

 

Nieuw in het assortiment: Spirit fietsen & Altec Dutch fietsen. Bestel vóór 13.00 uur = volgende dag in huis.