Fiets een van de knooppuntroutes in het grensgebied met Duitsland

De meest knooppuntroutes liggen volledig op Nederlands grondgebied. Toch is dit niet bij alle knooppuntroutes zo. Volg je een knooppuntroute in het grensgebied bij Duitsland, dan is de kans groot dat je ook even de Duitse grens over gaat. Meer over de knooppuntroutes in het grensgebied bij Duitsland, lees je op deze pagina.

3x Nederlandse knooppuntroutes die de grens over gaan

Er zijn diverse Nederlandse knooppuntroutes die op een bepaald stuk de Duitse grens over gaan. Het gaat in ieder geval om de volgende drie fietsroutes:

  • Fietsroute Zwillbrocker Venn. Deze route brengt je naar het bijzondere Duitse natuurgebied, waar je zelfs flamingo’s tegen kunt komen. De route begint en eindigt in Nederland.
  • Fietsroute van Kloosterhaar (NL) naar Bruchterveld (NL). Volg je deze route, dan kom je een klein stuk over de Duitse grens heen.
  • Fietsroute door de Afferden. Deze fietsroute loopt voornamelijk door Nederland, maar komt ook over de Duitse grens.

In 2014 is er hard gewerkt aan de fietspaden in het grensgebied bij Duitsland. Niet alleen in Nederland is de bewegwijzering verbeterd: ook in Duitsland zijn er meer bordjes op de fietspaden geplaatst. Door deze bordjes sluiten de fietsroutes in Nederland en Duitsland beter op elkaar aan. Volg je een knooppuntroute die een stukje over de Duitse grens gaat, dan hoef je door de goede bewegwijzering in ieder geval niet meer te verdwalen.

knooppuntroutes in het grensgebied met Duitsland

> Leuke tip: fietsroutes door Cadzand

Fietsen in het grensgebied bij Duitsland: vier praktische fietstocht tips

Ga jij binnenkort richting het grensgebied bij Duitsland om hier een dagje rond te fietsen? Dan geven wij je graag enkele tips voor een geslaagde fietstocht in het grensgebied bij Duitsland. Zeker als je nog nooit in het grensgebied gefietst hebt, raden wij je aan onderstaande tips door te lezen voor vertrek.

  • Neem je route altijd mee. De bewegwijzering is goed in zowel Nederland als Duitsland, maar dan moet je natuurlijk wel weten welke knooppunten je moet volgen voor jouw fietsroute. Neem daarom altijd een route met je mee en je voorkomt dat je verdwaalt.
  • Trek wat meer tijd uit voor je fietstocht, zodat je eventueel wat langer in Duitsland kunt blijven. Zeker als je naar Zwillbrocker Venn gaat om flamingo’s te spotten, is het leuk als je wat meer tijd hebt om inderdaad flamingo’s te kunnen zien.
  • Neem een bandenplaksetje mee. Net over de Duitse grens is voornamelijk veel natuur te vinden. Gaat je band lek, dan zal het niet gemakkelijk zijn een fietsenmaker in de buurt te vinden. Neem daarom altijd een bandenplaksetje mee en je voorkomt dat je een heel eind moet lopen naar de dichtstbijzijnde fietsenmaker in Duitsland.
  • Kijk je fiets goed na voor je vertrekt. Pomp eventueel je banden op, check of je lichten werken en controleer ook of je bel het doet. Het is namelijk belangrijk dat je op een veilige en comfortabele fiets kunt rijden als je een langere fietstocht gaat maken.

En ga je op pad in het voorjaar, in de herfst of in de winter? Neem dan altijd een poncho of regenpak mee, want in deze seizoenen heb je meer kans op regen.

> Wist-je-dat de omafietsen ook verkrijgbaar zijn als kinder fiets? De omafietsen voor kinderen zijn verkrijgbaar in diverse inchmaat. Zo is de omafiets 20 inch geschikt voor kids in de leeftijd van 6-8 jaar terwijl de 22 inch omafiets geschikt is voor de leeftijd 7-9 jaar.