Is een fiets online kopen goedkoper?

Als je een fiets wilt gaan kopen, is je budget natuurlijk een factor van groot belang. Misschien heb je niet enorm veel geld, maar ben je toch op zoek naar een prachtige fiets, die het liefst nog enkele jaren meegaat. Je wilt een fiets online kopen, maar vraagt je af of dit uiteindelijk goedkoper zal zijn. Je hoofd duizelt van het enorme aanbod dat je tegemoet komt als je aan het surfen slaat. Een fiets online kopen, weet je al, vereist grote oplettendheid, want je wilt natuurlijk wel eindigen met een fiets die aan je eisen en verwachtingen voldoet. 

FIETS ONLINE KOPEN: DE ONLINE FIETSENZAAK

Een fiets online kopen, is natuurlijk spannend. Je doet wat vergelijkend onderzoek op verschillende sites, bekijkt prijzen en vraagt je af of een fiets online kopen nu eigenlijk goedkoper is, dan een fiets kopen in een standaard fietsenwinkel. Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Het ligt namelijk geheel aan de site waarop je kijkt en de commerciële instelling van de fietsenverkoper. Wat wel gezegd kan worden, is dat een online fietsenzaak vaak met minder kosten zit, dan een standaard fietsenwinkel, waardoor hij voor een aantrekkelijke prijs fietsen aan kan bieden. Een fiets online kopen, lijkt simpel. Je plaatst een bestelling en een paar dagen later staat de fiets voor de deur. Toch zit hier een hele organisatie achter. De fiets moet uit een magazijn worden gehaald en met een bezorgservice naar je woonadres gebracht. Maar in een normale fietsenzaak worden ook vaak fietsen bezorgd, en heeft men meestal een magazijn. Daarnaast werken in een fietsenzaak over het algemeen meerdere mensen, en wordt een winkelpand gehuurd; allemaal factoren die de kosten omhoog drijven. Een fiets online kopen zou om deze reden dus zeker redelijk voordelig kunnen zijn. Maar vergeet nooit je eigen, vergelijkende prijzenonderzoek te doen. 

FIETS ONLINE KOPEN: VERGELIJK VERSCHILLENDE SITES

Een fiets online kopen is namelijk ook een kwestie van goed vergelijkend onderzoek doen tussen de verschillende fietsensites. Je kunt natuurlijk een beetje door de sites scrawlen om een algemene indruk van het prijsbeleid te krijgen, maar beter is het om een bepaald fietsmodel te kiezen, en te kijken wat de verschillende sites voor deze fiets vragen. Misschien wil je een fiets online kopen, en ben je gevallen voor een mooie transportfiets van het merk Gazelle. Dan is het een goed idee te kijken of er een verschil is tussen wat site a voor deze fiets vraagt, en site b. Als je ontdekt hebt dat site b bijvoorbeeld 10 euro goedkoper is, moet je niet direct juichen. Controleer naast de prijs van de fiets altijd even of er bezorgkosten worden gerekend en hoe hoog deze zijn. Misschien vraagt site b wel 15 euro om de fiets aan huis te laten bezorgen, en ben je toch beter af bij site a. Een fiets online kopen, kan je geld besparen, dat is zeker. Maar je kunt als je onoplettend bent ook dingen over het hoofd zien, en ongewild toch meer geld uitgeven dan je in eerste instantie wilde. Kort samengevat is een fiets online kopen een manier om op een voordelige manier aan een mooie fiets te komen. Maar wees altijd oplettend, en onderzoek de verschillende mogelijkheden die worden aangeboden. Ga kortom nooit te snel tot een koop over, maar wees kritisch en alert. Een fiets online kopen wordt op die manier zonder twijfel een succes.

Omafietsen

Altec Verona Damesfiets 28 inch - Zwart
Altec Verona Damesfiets 28 inch - Zwart
Waardering:
96%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 389,00 Vanaf € 329,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Cargo Transportfiets 28 inch 3V - Jeans Blauw
Spirit Cargo Transportfiets 28 inch 3V - Jeans Blauw
Waardering:
87%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 499,00 Speciale prijs € 429,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Mat Zwart
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Mat Zwart
Waardering:
93%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Vanaf € 349,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*