Fietsen langs Nunspeet: de drie leukste routes

Nunspeet is een woonplaats en gemeente in de provincie Gelderland. De gemeente Nunspeet ligt op de Noordwest-Veluwe, een gebied dat erg populair is onder sportieve wandelaars en fietsers. Wil jij de omgeving van Nunspeet ook eens op de fiets ontdekken? Dan vertellen wij je graag welke fietsroutes je kunt volgen in de regio Nunspeet. Ook geven we je drie praktische tips om jouw fietsroute langs Nunspeet goed voor te bereiden.

3x de mooiste fietsroutes langs Nunspeet

In Noordwest-Veluwe zijn vele mooie fietsroutes te vinden. Een groot deel van deze fietsroutes loopt langs Nunspeet. Het is dan ook niet moeilijk om een sportief fietsuitje in de buurt van Nunspeet te organiseren. Wij vertellen je graag wat volgens ons de vijf mooiste routes zijn:

  • Fietsroute Lalaland. Totale afstand: 44 kilometer.
  • Fietsroute Een Dagje Veluwe. Totale afstand: 65 kilometer.
  • Fietsroute Door Drie Dorpen en een Stad. Totale afstand: 43 kilometer.

Fietsroute Lalaland

Fietsroute Lalaland start op het festivalterrein van festival Lalaland, dat jaarlijks georganiseerd wordt in Harderwijk. Je kunt de route niet alleen volgen als het jaarlijkse festival georganiseerd wordt, maar ook buiten deze feestelijke periode. De route is 44 kilometer lang en loopt door de omgeving van Harderwijk en Nunspeet. Volg je deze route, dan fiets je voornamelijk door boerenlandschap en kom je bovendien door een stukje Veluwe.

Fietsroute Een Dagje Veluwe

Fietsroute Een Dagje Veluwe loopt langs Nunspeet, Elspeet, Hoog Soeren en Vierhouten. Zoals de naam van deze fietsroute al verklapt, loopt de route grotendeels door de Veluwe. Wil je dit natuurgebied een keer op de fiets verkennen, dan is deze fietsroute zeker iets voor jou. De totale afstand van de route is 65 kilometer. Volg je deze route, dan heb je een paar uur fietsplezier.

> Bekijk nu de 26 inch omafiets en profiteer van kortingen tot 40%!

Fietsroute Door Drie Dorpen en een Stad

Tot slot willen wij de fietsroute Door Drie Dorpen en een Stad aanraden voor mensen die in de omgeving van Nunspeet willen fietsen. Deze route loopt door Nunspeet, ’t Harde, Oldebroek en Elburg. De meeste mensen die deze route volgen, vinden vooral de stad Elburg leuk op deze fietsroute. Wil je deze stad wat beter verkennen, dan raden wij je aan om wat extra tijd uit te trekken voor je fietstocht. Heb je wat extra tijd, dan kun je even afstappen in Elburg en een terrasje pakken of gewoon wat rondwandelen in de mooie stad.

Fietsroute Nunspeet

De totale afstand van deze fietsroute is 42 kilometer. Dit maakt Fietsroute Door Drie Dorpen en een Stad de kortste fietsroute die we in dit artikel beschrijven.

> Vandaag voor 15u besteld, morgen in huis: De omafiets 24 inch!

Een dagje fietsen bij Nunspeet: drie praktische tips

Het maakt niet uit welke van bovenstaande fietsroutes je wil volgen: het is altijd belangrijk je goed voor te bereiden op jouw fietstocht. Wij geven je graag drie praktische tips voor een goede voorbereiding.

  • Pomp je banden goed op voor vertrek. Het is vervelend om met slappe banden te moeten fietsen.
  • Check of je bel goed werkt. Het kan vrij druk zijn op de verschillende fietsroutes langs Nunspeet. Heb je een goed werkende bel, dan kun je altijd op je eigen fijne tempo doorfietsen.
  • Neem een poncho of regenpak, een flesje water en een paar snacks mee voor onderweg. Ga je in de zomer een dagje fietsen? Vergeet dan niet je zonnebril en zonnebrand mee te nemen. Ook is het geen overbodige luxe om een jas of vestje mee te nemen, zelfs niet als het erg warm is.

Het is niet nodig een fiets met versnellingen mee te nemen als je door de Veluwe gaat fietsen, maar versnellingen op de fiets kunnen je fietstocht wel comfortabeler maken. Heb je geen fiets met versnellingen, dan moet je namelijk harder trappen als het flink waait.

Nog meer routes bekijken? Bekijk eens de fietsroute langs Kinderdijk!