Wat zijn de fietsknooppunten in Limburg?

Als je besloten hebt een fietsroute door Limburg te gaan maken, kom je al snel voor enkele vragen te staan. Zo moet je bepalen welke route je gaat fietsen, hoeveel dagen je op reis wilt en wat je allemaal meeneemt. Wat de route betreft is het mogelijk je eigen fietsroute samen te stellen, door verschillende fietsknooppunten Limburg aan elkaar te verbinden. Op deze wijze ben je vrij, kun je zelf bepalen waar je tocht begint en eindigt en welke gebieden je allemaal doorkruist. Als je door middel van fietsknooppunten Limburg wilt ontdekken is het belangrijk dat je een goede kaart koopt waar alle knooppunten op staan aangegeven, of een fietsknooppuntenplanner koopt, een klein apparaatje dat digitaal de knooppunten met elkaar verbindt. Om je toch wat meer inzicht te geven in de fietsknooppunten Limburg, zullen we hieronder wat feiten over fietsknooppunten met je bespreken.

FIETSKNOOPPUNTEN LIMBURG, DEEL VAN EEN LANDELIJK NETWERK

Allereerst is het belangrijk te beseffen dat de fietsknooppunten Limburg een deel zijn van 45 regionale knooppuntnetwerken. Van alle verschillende netwerken kun je een bijhorende fietskaart kopen, zeker geen overbodige uitgave. De kaart die je voor fietsknooppunten Limburg moet aanschaffen is de kaart van Noord-, Midden- en Zuid Limburg. Deze kaarten worden meestal door de regio’s zelf op de markt gebracht, en soms ook door uitgeverijen als de ANWB of Falk. Op deze kaarten zijn de fietsknooppunten erg duidelijk aangegeven, waardoor je met een blik op de kaart al een indruk kunt krijgen van mogelijke tochten in deze regio.

FIETSKNOOPPUNTEN LIMBURG: EEN VERBINDENDE ROUTE

Het is zinloos om alle fietsknooppunten Limburg te bespreken, doordat dit er erg veel zijn, verspreid over de verschillende delen van de provincie. Om je een goede indruk te geven van de fietsknooppunten Limburg, is de knooppuntenroute Zuid Limburg een goede illustratie. Deze route verbindt de fietsknooppunten: 08, 13, 09, 64, 61, 60, 59, 58, 85, 83, 82, 71, 70, 67, 65, 06 en 79. Het is een rondlopende route die begint en eindigt in Maastricht. In de beschrijving van de route wordt van knooppunt tot knooppunt aangegeven wat je allemaal onderweg tegenkomt. Ook kun je de fietsknooppunten Limburg nu goed qua tussenliggende afstand inschatten, want ook dit staat bij deze route aangegeven. De route weeft de fietsknooppunten Limburg aaneen op een prachtige manier. Onderweg zal je uitgebreid kunnen genieten van vergezichten over heuvelland, bos, heide, en akkerland.

FIETSKNOOPPUNTEN LIMBURG: FEITJES EN WEETJES

Als een fietsroute gaat maken met behulp van fietsknooppunten Limburg, is het goed te weten dat door de hele provincie vele knooppunten liggen. Alleen al in Zuid Limburg kun je 100 fietsknooppunten Limburg vinden, die 500 kilometer fietsnetwerk verbinden. In Noord en Midden Limburg samen is dit netwerk liefst 1300 kilometer groot. Het eerste fietsroutenetwerk dat fietsknooppunten Limburg verbond werd in 1995 in het noordoosten van Limburg geopend. Het doel van de aanleg van dit netwerk was zorg en aandacht voor de natuur bij een grote groep mensen op wekken. Door al fietsend de schoonheid van de streek te ontdekken, wilde men aandacht creëren voor de kwetsbaarheid van het landschap. Dit resulteerde uiteindelijk in een schitterend netwerk, waar menig fietser nog van zal genieten. Als je een fietsroute uitstippelt in Zuid Limburg, kun je door fietsknooppunten te verbinden heel makkelijk tochten uitzetten van meerdere dagen. Je kunt deze tocht prima afstemmen naar je eigen wensen, daarbij rekening houdend met je budget en je conditie. Door middel van fietsknooppunten in Limburg, wordt elke fietstocht in deze streek gegarandeerd een succes!

Omafietsen

Volare Excellent 24 inch meisjesfiets - Lichtblauw
Volare Excellent 24 inch meisjesfiets - Lichtblauw
Onze prijs
 349,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - Army Green
Altec Roma Omafiets 28 inch - Army Green
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,- Vanaf  199,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Cargo Meisjesfiets 24 inch - Mat Zwart
Spirit Cargo Meisjesfiets 24 inch - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  449,- Aanbiedingsprijs  369,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*