Fietsroute Europa: fietsen rond het kanaal

Wil je een bijzondere fietsvakantie organiseren in Europa? Verdiep je dan eens in de tweedelige fietsroute rond het kanaal. Meer over deze unieke route, lees je op deze pagina.

Algemene informatie over de route

Om je een duidelijker beeld te geven van deze route, geven we je graag wat algemene informatie over de tweedelige fietsroute rond het kanaal.

  • Route deel 1: van Dover tot Plymouth.
  • Route deel 2: van Roscoff tot De Panne.
  • Afstand deel 1: 700 kilometer.
  • Afstand deel 2: 1500 kilometer.
  • Aantal fietsdagen deel 1: 2 tot 3 weken.
  • Aantal fietsdagen deel 2: 3 tot 4 weken.

Meer over deel en deel 2 van de route, lees je in onderstaande alinea’s.

Het eerste deel van de fietsroute

Het eerste deel van de tweedelige fietsroute rond het kanaal, volgt de Engelse Kanaalkust. Wat het eerste deel van deze fietsroute zo leuk maakt, is het feit dat alle veerhavens aan de Engelse Kanaalkust in de route opgenomen zijn. Dit betekent dat je op diverse stukken van de route over kunt steken, om terug te fietsen langs de Franse Kanaalkust.

Volg je deze route, dan kom je langs diverse prachtige stranden, kliffen en zeearmen. Ook kom je langs badplaatsen en havensteden. Voor de natuurliefhebber is de route ook zeker een genot, want je komt onderweg langs diverse Nationale Parken. Denk hierbij aan New Forest en Dartmoor.

Het eerste deel van de route is ongeveer 700 kilometer lang. Ruim 200 kilometer is volledig autovrij.

> Vandaag besteld = morgen in huis: Bestel nu een fietsslot!

Het tweede deel van de fietsroute

Het eerste deel van de route volgt de Engelse Kanaalkust, het tweede deel volgt de Franse Kanaalkust. Je fietst van Roscoff in Bretagne naar De Panne, net over de Belgische grens. Onderweg kom je langs de ruige kust van Frankrijk en langs de invasiestranden in Normandië. Erg bijzonder!

Fietsroute Europa: fietsen rond het kanaal

Het tweede deel van de route is ongeveer 1500 kilometer lang. Je kunt de gebaande paden volgen als je het tweede deel van de route volgt, maar je kunt ook af en toe een andere route nemen. Sommige zijweggetjes zijn beduidend rustiger dan de hoofdwegen: ideaal voor de mensen die wat meer de rust op willen zoeken. Wel kan de route hierdoor wat langer worden.

Welk deel fietsen?

Je kiest helemaal zelf welk deel van de route je wil volgen. Je kunt enkel het eerste deel volgen, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen langs de Franse Kanaalkust te fietsen.

Uiteraard is het ook mogelijk de twee routes allebei te volgen. Houd er wel rekening mee dat de fietstocht in dit geval erg lang wordt, namelijk 2200 kilometer in totaal.

> Stoelfiets kopen: Verzending = gratis!

Is deze route iets voor mij?

Deze route kan vrij pittig zijn. Dit komt omdat je zowel in Engeland als in Frankrijk veel pittige hellingen tegenkomt. Heb je niet zo veel ervaring met het nemen van pittige hellingen? Pas de dagafstanden die je fietst dan aan, simpelweg door iedere dag wat minder ver te fietsen. Overigens is niet de hele route pittig. Een groot deel van de route is vlak en lekker rustig.

Omafietsen

Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Olijf Groen
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Olijf Groen
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,- Aanbiedingsprijs  359,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Volare Excellent 24 inch meisjesfiets - Lichtblauw
Volare Excellent 24 inch meisjesfiets - Lichtblauw
Onze prijs
 349,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - Army Green
Altec Roma Omafiets 28 inch - Army Green
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,- Vanaf  199,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Bekjik ook: Fietsroute Europa: St Jacobs fietsroute!