Voor de aspergeliefhebber: de Aspergefietstocht Grubbenvorst

Ben jij een groot liefhebber van het witte goud? Dan is de Aspergefietstocht door en rond Grubbenvorst in Limburg de ideale fietstocht voor jou. Deze fietsroute laat je niet alleen kennis maken met een prachtige omgeving, maar brengt je ook naar diverse aspergeboerderijen in hét aspergedorp van Noord-Limburg. Meer over deze unieke fietstocht, lees je op deze pagina.

Aspergedorp Grubbenvorst: een korte kennismaking

In Noord-Limburg worden in de aspergeperiode veel asperges gekweekt. Een groot deel van de asperges die uit Noord-Limburg komen, worden gekweekt in Grubbenvorst. Dit dorp wordt ook wel hét aspergedorp van het noorden van Limburg genoemd. In Grubbenvorst vind je niet alleen aspergevelden, maar ook meerdere aspergeboerderijen. Hier kun je het witte goud vers kopen.

> Fiets nodig om deze prachtige route te ontdekken? Bekijk eens de omafiets: vandaag voor 13u besteld, morgen in huis!

De Aspergefietstocht: een unieke fietstocht door en rond Grubbenvorst

De Aspergefietstocht is een unieke fietstocht die door het dorp Grubbenvorst loopt en je de omgeving van dit aspergedorp laat zien. Volg je deze route van ongeveer 29 kilometer, dan kom je onder andere langs de dorpen Melderslo en Lottum. Ook rijd je langs diverse aspergevelden en aspergeboerderijen, waar je uiteraard een paar verse asperges mag proeven.

Voor de aspergeliefhebber de Aspergefietstocht Grubbenvorst

Op de route van de Aspergefietstocht liggen diverse horecagelegenheden. Deze restaurants en eetcafés halen hun asperges rechtstreeks bij de aspergeboer om de hoek en maken hier heerlijke gerechten mee. Fiets je de tocht in het aspergeseizoen - en dit wordt uiteraard aangeraden - dan raden wij je zeker aan om even bij een restaurant of eetcafé te gaan zitten. Neem een lekker bord aspergesoep of eet verse asperges en je proeft hoe lekker de echt verse asperges zijn.

> Bekijk onze opafietsen: korting tot 40% en verzending = gratis!

De Aspergefietstocht fietsen: drie tips voor een onvergetelijke fietstocht

Wil jij als groot liefhebber van het witte goud de heuse Aspergefietstocht in Grubbenvorst niet missen? Stap dan niet meteen op de fiets, maar lees eerst onderstaande tips om optimaal te kunnen genieten van deze unieke fietstocht.

  • Doe de Aspergefietstocht in het juiste seizoen. Buiten het aspergeseizoen is de omgeving erg mooi, maar krijg je niet zo veel van de asperge gerelateerde bedrijvigheid in de omgeving mee. Wij raden je dan ook zeker aan om deze tocht in het aspergeseizoen te fietsen.
  • Neem voldoende water mee op de fiets, maar rijd de tocht met een lege maag. Het is zonde als je met een volle maag door Grubbenvorst en omgeving gaat fietsen, want hier kun je de lekkerste asperges eten. Plan je lunch of diner bij een van de restaurants in de omgeving en je geniet optimaal.
  • Bezoek een aspergeboerderij op de route. Asperges eten kun je bij een restaurant in de omgeving ook doen, maar op de aspergeboerderij leer je meer over het kweken en klaarmaken van asperges. Als echte aspergeliefhebber wil je dit niet missen!

Een extra tip: je kunt deze fietsroute ook met de e-bike fietsen. Wel wordt aangeraden jouw accu goed op te laden voor vertrek, zodat je het motortje van je e-bike de hele tocht kunt gebruiken. Gaat je accu niet (meer) zo lang mee? Controleer dan van tevoren waar je jouw accu op kunt laden op de route van de Aspergefietstocht. Vaak kan dit wel bij horecagelegenheden in de buurt.

Spirit transporter omafiets 28 inchPopal Cooper kinderfietsPopal Black fighter 14 inch

 

Bekijk ook: fietsroutes door de Beemster!