Ontspannen fietsen langs prachtige kastelen: de Kastelenroute

Wil je een dagje fietsen in Gelderland en vind je het leuk om jouw fietstocht uit te breiden met bezoekjes aan diverse bezienswaardigheden? Dan is de Kastelen- en Landgoederenroute zeker iets voor jou. Deze route voert je door rustige natuurgebieden, langs diverse prachtige kastelen en landgoederen. Meer over deze route, lees je in dit artikel.

De Kastelen- en Landgoederenroute: algemene informatie

De Kastelen- en Landgoederenroute voert je langs de kastelen en landgoederen die ten westen van Lochem liggen. De route start in de woonplaats Almen en is ongeveer 30 kilometer lang. De Kastelen- en Landgoederenroute is een rondrit: het eindpunt van de route is hetzelfde als het startpunt van de route. Wil je de route op een ander punt starten en eindigen, dan is dit ook mogelijk. Dit punt moet alleen wel op de route liggen.

De bezienswaardigheden op de route

Volg je de Kastelen- en Landgoederenroute, dan kom je langs diverse bezienswaardigheden. Zo kom je onder andere langs het Staringkoepeltje, een theekoepeltje dat ongeveer 150 jaar geleden gebouwd werd in opdracht van de jongste dochter van de dichter A.C.W. Staring. Voor ze overleed in het jaar 1893, was ze regelmatig in dit koepeltje te vinden. Tussen zonsopgang en zonsondergang is het Staringkoepeltje vrij te bezoeken.

Wijk je een klein beetje van de Kastelen- en Landgoederenroute af, dan kom je bij kasteel Vorden. Dit is een prachtig kasteel in de buurt van de woonplaats Vorden. Om bij dit kasteel te volgen, maak je een klein uitstapje bij knooppunt 86 op de Kastelen- en Landgoederenroute. Je fietst richting knooppunt 89 en vervolgens richting knooppunt 93 om bij het kasteel te komen.

Ontspannen fietsen langs prachtige kastelen: de Kastelenroute

> Nieuwe omafiets kopen of transportfiets kopen? Ontvang deze maand tot 40% korting op alle fietsen. Bestel vóór 13.00 uur = volgende dag in huis.

De Kastelen- en Landgoederenroute: is het iets voor mij?

De Kastelen- en Landgoederenroute is de perfecte fietsroute voor mensen die niet te lang willen fietsen. De afstand van 30 kilometer is namelijk vrij snel af te leggen. Daarnaast is de route uitermate geschikt voor mensen die natuur en cultuur met elkaar willen combineren. Op de route zijn namelijk veel dingen te zien en te doen.

Door de vrij korte afstand van de route, is deze fietsroute ook geschikt voor senioren. Verder is de route ook erg leuk voor de kids. Zij kunnen de afstand van 30 kilometer prima fietsen en zullen de kastelen en landgoederen langs de fietsroute prachtig vinden.

> Fietstip: de landgoederenroute door Wassenaar

De Kastelen en Landgoederenroute volgen: 3 tips

Ga jij de Kastelen- en Landgoederenroute in Gelderland binnenkort volgen? Lees dan eerst onderstaande drie tips voor een extra geslaagde fietstocht.

  • Plan wat extra tijd in voor deze fietstocht, zodat je voldoende tijd hebt om de bezienswaardigheden op de route te bewonderen. Zeker kasteel Vorden is een aanrader.
  • Ga je richting kasteel Vorden? Print dan de juiste kaart uit voor de Kastelen- en Landgoederenroute of schrijf de juiste knooppunten voor deze kleine omweg even op. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste richting op fietst.
  • Neem een fiets met versnellingen mee. De route loopt door een vlak gebied, maar het kan wel hard waaien in de omgeving van de Kastelen- en Landgoederenroute. Heb je versnellingen, dan kom je toch wat beter vooruit bij harde wind.

Spirit transporter omafiets 28 inchPopal Cooper kinderfietsPopal Black fighter 14 inch