Fietsroute door de Kennemerduinen

Wil je een paar uur fietsen in een rustige omgeving? Dan maak je een fietstocht door de Kennemerduinen in de provincie Noord-Holland. Meer over de fietsroute die door deze rustige omgeving loopt, lees je in onderstaande alinea’s.

De Kennemerduinen: een korte introductie

De Kennemerduinen worden ook wel Nationaal Park Zuid-Kennemerland genoemd. De Kennemerduinen zijn namelijk een deelgebied van dit nationale park, dat in de provincie Noord-Holland ligt. Van het hele nationale park, wordt het gebied van de Kennemerduinen het meest bezocht. Dit komt niet alleen omdat het duinterrein zo mooi is, maar ook omdat je hier heerlijk kunt fietsen. 

Door de Kennemerduinen fietsen

Wie het duinterrein van de Kennemerduinen wil ontdekken, kan dit lopend of fietsend doen. Wil je door de duinen fietsen, dan volg je de fietsroute Kennemerduinen. De fietsroute door de Kennemerduinen start in Bloemendaal aan Zee. Vanuit Bloemendaal aan Zee fiets je naar het noorden, om door een groot deel van de Kennemerduinen te fietsen. In de buurt van Santpoort-Noord verander je van richting en ga je richting Santpoort-Zuid. Hier volg je de route verder naar het zuiden, richting het Brouwerskolkpark in Overveen. Vervolgens fiets je nog iets verder naar het zuiden, om later weer richting Bloemendaal aan Zee te fietsen. Omdat dit een rondrit is, kun je de route ook op een van de andere knooppunten starten. Je kunt bijvoorbeeld ook starten en eindigen in het Brouwerskolkpark in Overveen.

De fietsroute door de Kennemerduinen verlengen

Vind je de fietsroute van 25 kilometer te kort? Dan kun je de route door de Kennemerduinen verlengen. Dit doe je door na knooppunt 37 niet door te fietsen naar knooppunt 18 (Bloemendaal aan Zee), maar door eerst door te fietsen naar knooppunt 77 en 79. Vanuit knooppunt 79 fiets je vervolgens terug naar knooppunt 18, ofwel het startpunt van de fietsroute.

Fietsroute door de Kennemerduinen

Door de Kennemerduinen fietsen: 3 tips

Ga jij binnenkort de fietsroute door de Kennemerduinen volgen? Gebruik dan onderstaande drie tips om jouw fietstocht tot een groot succes te maken.

  • Print de route met knooppunten uit. Zo zie je precies waar je heen moet fietsen en voorkom je dat je verdwaalt.
  • Neem drinken mee op de fiets. In de Kennemerduinen zijn geen horecagelegenheden te vinden. Buiten de Kennemerduinen wel, maar hier ben je pas aan het einde van de fietsroute. Voor het stuk in de Kennemerduinen, neem je zelf wat drinken mee. Eventueel kun je ook een snack of lunch meenemen, om in de natuur van de Kennemerduinen op te eten.
  • Volg deze route op het juiste moment. In de zomer is het doorgaans erg druk op deze fietsroute. Vind je het niet prettig om in de drukte te fietsen, dan ga je buiten het zomerseizoen of ga je op een doordeweekse dag naar de Kennemerduinen om hier lekker te fietsen.

Extra tip: in de buurt van de Kennemerduinen zijn nog meer mooie fietsroutes uitgestippeld. Verblijf je hier enkele dagen, dan raden wij je aan om meerdere fietsroutes in de omgeving te volgen.

> Transportfiets kopen: korting tot 40% en gratis verzending!