Fietsen in Limburg: fietsroute langs het Leukermeer

Het Leukermeer is een bekende recreatieplas in de provincie Limburg. De recreatieplas is niet alleen populair onder wandelaars, maar ook zeker onder sportieve fietsers. Je kunt namelijk niet alleen om de plas heen wandelen, maar je kunt in de omgeving van het Leukermeer ook heerlijk fietsen.

Rond het Leukermeer fietsen

Het Leukermeer is 1800 hectare groot en ligt in een groot bosgebied. In de directe omgeving van de recreatieplas zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgestippeld. Sommige routes lopen enkel langs de plas en zijn wat korter, andere routes laten je echt de omgeving van het Leukermeer zien.

Fietsen rond het Leukermeer is een activiteit voor jong en oud. Er zijn langere fietsroutes die voornamelijk geschikt zijn voor ervaren fietsers, maar er zijn ook kortere routes in de omgeving van het Leukermeer die prima te volgen zijn door (jonge) kinderen. Ook als je met de kids in de buurt van het Leukermeer bent, kun je hier dus prima fietsen.

Fietsroute langs het Leukermeer

Mountainbiken in Nationaal Park de Maasduinen

Het Leukermeer ligt in Nationaal Park de Maasduinen. In dit park zijn niet alleen fietsroutes voor recreatieve fietsers uitgestippeld, maar ook voor enthousiaste mountainbikers. Wil jij mountainbiken in Nationaal Park de Maasduinen? Dan kun je deze drie routes volgen:

  • De Rode Route. Totale afstand: 28 kilometer
  • De Groene Route. Totale afstand: 27 kilometer
  • De Blauwe Route. Totale afstand: 16 kilometer

Let op: Nationaal Park de Maasduinen is een duinachtig gebied. Dit betekent dat je in dit nationale park veel door (los) zand moet ploegen met de fiets. Met de mountainbike gaat dit iets gemakkelijker dan met de gewone stadsfiets, maar ook met een speciale mountainbike zijn de routes in Nationaal Park de Maasduinen vrij vermoeiend. Houd hier rekening mee als je een van deze mountainbikeroutes gaat volgen. Zeker de Groene Route is echt een uitdaging en eigenlijk alleen geschikt voor ervaren mountainbikers met een zeer goede conditie.

> Lees hier meer over fietsroute Beetsterzwaag

Rond het Leukermeer fietsen: drie praktische tips

Ben jij van plan om een van de fietsroutes rond het Limburgse Leukermeer te gaan fietsen? Lees dan onderstaande drie tips voor de fietsroutes in deze omgeving.

  • Wil je een fiets huren in de buurt van het Leukermeer? Dan kun je dit doen bij Vakantiepark Leukermeer. Het vakantiepark verhuurt fietsen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Wil je een van de mountainbikeroutes door de duinen volgen, dan kun je bij Vakantiepark Leukermeer een mountainbike huren.
  • Neem wat te eten en te drinken mee. Met eten en drinken op zak kun je even pauze nemen in de mooie omgeving van het Leukermeer of op een van de mountainbikeroutes in Nationaal Park de Maasduinen.
  • Overnachten in de buurt van het Leukermeer? Dat kun je onder andere doen op Vakantiepark Leukermeer. Dit is een kindvriendelijk vakantiepark, dus je kunt hier ook zeker met de kids verblijven.

Verder is het belangrijk om zeker de mountainbikeroutes in Nationaal Park de Maasduinen niet te onderschatten. Deze routes zijn zeker geen eitje! Heb je nog niet zo veel ervaring met het fietsen in een ruige omgeving op een mountainbike, dan kun je het beste de kortste route volgen.

Omafietsen

Spirit Cargo Plus Transportfiets 28 inch 3V - Grijs/Roze
Spirit Cargo Plus Transportfiets 28 inch 3V - Grijs/Roze
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 589,00 Speciale prijs € 529,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 28 inch 3V - Mint Groen
Altec Dutch Transportfiets 28 inch 3V - Mint Groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 459,00 Vanaf € 399,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - Wood
Altec Roma Omafiets 28 inch - Wood
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 289,00 Speciale prijs € 239,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

> Wist-je-dat Popal een Nederlandse fietsfabrikant is? Sinds 1999 maken ze fietsen van hoogwaardige kwaliteit. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de Popal fiets of de opafiets. Bestel vóór 13.00 uur = volgende dag in huis.