Tips voor fietsroute Limburg

Zin in een uitdagende, sportieve vakantie? Probeer dan eens door middel van een fietsroute Limburg te verkennen. Deze schitterende provincie is ruim, afwisselend en je kunt er een bijna on-Nederlandse vakantiesfeer opsnuiven. Geprikkeld geraakt? Dan is je eerstvolgende stap een fietsroute Limburg samenstellen. Om dat te doen is het allereerst belangrijk te beseffen dat deze provincie erg groot is, en enorm veel verschillende opties biedt. Wordt het bijvoorbeeld een fietsroute Noord Limburg of een fietsroute Midden Limburg? Of houd je wel van een heuveltje beklimmen en kies je voor het prachtige Zuid Limburg? Als je door middel van een fietsroute Limburg gaat ontdekken zal je zoals je ziet toch eerst enkele keuzes moeten maken. Om je daarbij te helpen hebben een paar hele goede routetips voor je op een rijtje gezet.

FIETSROUTE LIMBURG: DE ROERSTREEK

Voor wie tijdens een fietsroute Noord Limburg wil zien is de Klein Geluk in Roerdalen fietsroute een prachtige optie. Deze route is slechts 30 kilometer lang, en leidt door de Roerstreek vlak nabij de Duitse grens. Deze korte fietsroute Limburg is voor iedereen te doen (ook voor ouderen en kinderen) en toont je een prachtige, landelijke kant van Noord Limburg: kleine dorpjes, eindeloze landerijen en unieke vergezichten. De route is vanaf meerdere fietsknooppunten die op de route liggen te beginnen!

FIETSROUTE LIMBURG: HET LAND VAN PEEL EN MAAS

Een andere optie voor een fietsroute Noord Limburg voert door het land van Peel en Maas. De Tungelroysebeek fietsroute is bij de VVV Limburg verkrijgbaar en 48.7 kilometer lang. Door middel van een fietsroute Limburg verkennen betekent op deze tocht: een afwisselend landschap ontdekken van wegen, akkers, kanalen en beekjes. Het is niet verrassend dat de Tungelroyse beek binnen deze fietsroute Limburg centraal staat. Deze beek ontspringt over de grens in België en komt uiteindelijk uit in de Maas. Op deze fietsroute Limburg zal je onbezorgd kunnen genieten van het mooiste natuurschoon dat Midden Limburg te bieden heeft.

FIETSROUTE LIMBURG: BAARLO

Op een fietsroute Limburg ontdekken kan natuurlijk ook in Noord Limburg. De kastelenroute Baarlo is een fietsroute Noord Limburg van rond de 33 kilometer. Perfect voor een dagje uit, waarop je ook alle tijd hebt om te pauzeren in de prachtige natuur langs deze route. Op fietsroute Limburg verkennen is in Noord Limburg vooral genieten van een ongerept, en puur landschap. De kastelenroute Baarlo leidt je langs vier kastelen en liefst twee molens. Een hele mooie manier kortom, om kennis te maken met het boeiende verleden van het dorp Baarlo. Een leuk extraatje zijn de prachtige doorkijkjes op de rivier de Maas onderweg.

FIETSROUTE LIMBURG: GRUBBENVORST

Een andere fietsroute Noord Limburg is de aspergefietstocht Grubbenvorst. Op een fietsroute Limburg zien is natuurlijk een sportieve onderneming, maar op deze route kom je ook nog eens wat te weten over het telen van asperges. De route van 29 kilometer voert je door gebieden waar je asperges kunt zien, maar ook ruiken en proeven. Uiteraard is deze fietsroute Limburg daarom het beste in het voorjaar te maken. De tocht voert je door prachtig natuurschoon en leuke dorpjes. Vergeet niet onderweg te stoppen bij een van de restaurantjes die versbereide asperges aanbieden!

FIETSROUTE LIMBURG: RONDOM LANDGOED GEIJSTEREN

Voor mensen die een wat mindere conditie hebben is de korte fietsroute Geijsteren erg geschikt. Op deze route van 19, 8 kilometer maak je kennis met het schone landsgoed Geijsteren. Dit natuurgebied van 600 hectare heeft veel te bieden, zoals schitterende vergezichten en de markante dorpjes Schatten en Smakt.

Omafietsen

SuperSuper Cooper Bamboo Meisjesfiets 12 inch - Roze
SuperSuper Cooper Bamboo Meisjesfiets 12 inch - Roze
Rating:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  289,00 Special Price  229,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Maxima Moederfiets N7 - Mat Zwart
Altec Maxima Moederfiets N7 - Mat Zwart
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  549,00 Vanaf  495,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Volare Ibiza Meisjesfiets 20 inch - Blauw
Volare Ibiza Meisjesfiets 20 inch - Blauw
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  385,00 Special Price  319,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*