Op de fiets naar Berlijn via de Europa Radweg 1

Je kunt naar Berlijn fietsen via de Europa Radweg R1. Deze route heeft als startpunt de aan de Franse kust gelegen plaats Boulogne-sur-Mer. Eindpunt is het 3500 kilometer verderop gelegen St. petersburg. Onderweg fiets je door plaatsen als Utrecht, Duitsland, Polen en de Baltische Staten. Het is een relatief vlakke route met weinig klimmetjes. De route is goed bewegwijzerd. Wil je meer informatie over deze route? Googlen leert dat er veel informatie over deze route te vinden is op het internet.

Voorbereidingen

Er moet een behoorlijke afstand worden afgelegd. Je hebt daarom een goede sport- of hybridefiets nodig. Goed banden zijn zeker nodig. De wegen in het voormalige Oost-Duitsland zijn vijftig jaar lang sterk verwaarloosd. Het is niet zeker of de banden de slechte wegen in Oost-Duitsland, met vaak weinig asfalt, kuilen en in de dorpen veel kinderkopjes, overleven. Neem dus ook reservebanden en een bandenlichterset.

Handig is ook een routeboek met horecagelegenheden en overnachtingsmogelijkheden. Natuurlijk zorg je ook voor de goede route in de GPS. Tot een goede voorbereiding behoort ook het aanschaffen van een waterdicht regenjack. Ook een goede fietsbril is geen overbodige luxe.

________________________________________________________________________________________

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 5% korting bij een besteding van minimaal € 100:

________________________________________________________________________________________

Van Arnhem naar Berlijn

Je kunt van Arnhem naar Berlijn fietsen door het Duitse deel van de Europa Radweg te volgen. De bij fietsers populaire Europa Radweg, de eerste langeafstandsfietsroute in Duitsland, loop dwars door Duitsland (van West naar Oost of andersom). In Duitsland bestaat deze route uit de volgende drie delen:

  1. Het eerste deel van de route voert van de Nederlandse grens naar Hoxter. Als je in Hoxter bent gearriveerd heb je circa 275 kilometer afgelegd. Steile hellingen ontbreken. Dit deel van de route is daarom ook geschikt voor kinderen.
  2. Het tweede deel van de route voert van Hoxter naar Wittenberg, een afstand van circa 360 kilometer. Op dit traject komen wel enige steile hellingen voor.
  3. Het derde deel van de Europa Radweg voert van Wittenberg naar de Poolse grens. Als je dit deel van de route volgt kom je ook door Berlijn.

> Gratis verzending op het gehele assortiment herenfietsen: voor 15:00 uur besteld, de volgende werkdag in huis.

Bijzonderheden over de route

De route is niet bijzonder zwaar. Het zwaarste deel van de route is de circa 100 kilometer door de Harz. De route kent slechts weinig wegen met druk autoverkeer. Meestal loopt de route om stadjes heen. Natuurlijk kun je het centrum van een stad wel bezoeken. Je moet dan afwijken van de route. Op enkele plaatsen vind je stukken fietspad en veilige oversteekplaatsen. Vaak fiets je over stille wegen. Daarom is de kans groot dat je onderweg herten, marters, konijnen en vogels ziet.

> Damesfiets kopen: Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis!

Op de fiets van Utrecht naar Berlijn is een mooie uitdaging. De afstand van Utrecht naar Berlijn is circa duizend kilometer. Het is een voor veel fietsers haalbare afstand. Wie 100 kilometer per dag fietst kan de bruisende hoofdstad Berlijn in tien dagen bereiken.

Omafietsen

Altec Vintage Transportfiets 28 inch N3 - Grijs
Altec Vintage Transportfiets 28 inch N3 - Grijs
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  479,- Vanaf  419,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Grijs
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Grijs
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,- Aanbiedingsprijs  359,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - Mat Zwart
Altec Roma Omafiets 28 inch - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  229,- Vanaf  199,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Overweeg ook eens een fietsvakantie door italië: Handige tips!