Fietsen in Oudewater: deze routes zijn de moeite waard

Oudewater is een woonplaats die in het Groene Hart in de provincie Utrecht ligt. Het Groen Hart is een rustig weidegebied, waar vele wandel- en fietsroutes uitgestippeld zijn. Trek jij binnenkort met de fiets richting Oudewater? Lees dan in dit artikel welke mooie fietsroutes je hier in de buurt kunt vinden.

De mooiste fietsroutes in Oudewater: een korte opsomming

Alle fietsroutes in de directe omgeving van Oudewater, lopen door het rustige weidegebied Het Groene Hart. Vele fietsroutes in de omgeving zijn de moeite waard om eens te volgen, maar wij sommen de allermooiste routes graag voor je op:

  • Fietsroute in het land van Swiebertje.
  • Fietsroute Woerden en omstreken.
  • Fietsroute Twee Kastelentocht.

Wil je meer weten over deze fietsroutes, zodat je kunt kiezen welke route het beste bij jou past? Lees dan snel verder, want in onderstaande tekst worden de drie fietsroutes bij Oudewater stuk voor stuk beschreven.

Fietsen in Oudewater

Fietsroute in het land van Swiebertje

De meeste opnames van Swiebertje zijn in de studio gemaakt, maar niet alle beelden konden binnenshuis geschoten worden. Moest er buiten gefilmd worden, dan werd er vaak in Oudewater gefilmd. Volg je deze fietsroute, dan kom je langs diverse plekken waar Swiebertje opgenomen is. Ook als je Swiebertje niet hebt gekeken, is de fietsroute de moeite waard. De plekken waar je langs komt, zijn namelijk ook mooi voor mensen die Swiebertje nooit gezien hebben.

Fietsroute in het land van Swiebertje is bijna 29 kilometer lang. Je doet ongeveer 1,5 tot 2,5 uur over de fietstocht, afhankelijk van jouw fietstempo. Je komt onder andere langs Oudewater, Haastrecht, Vlist en Polsbroek als je deze fietsroute volgt.

Fietsroute Woerden en omstreken

De fietsroute Woerden en omstreken brengt je niet alleen naar Woerden, maar ook naar Kamerik, Harmelen, Montfoort en uiteraard Oudewater. Van de drie routes die we in dit artikel beschrijven, is deze fietsroute de langste route. De totale afstand van de fietsroute Woerden en omgeving is namelijk 56 kilometer. Afhankelijk van je tempo, doe je hier 3 tot 4 uur over. Neem je tussendoor een keer pauze, dan doe je logischerwijs langer over de tocht.

> Fietstip: fietsen door Susteren

Fietsroute Twee Kastelentocht

Tot slot is er nog de fietsroute Twee Kastelentocht in de directe omgeving van Oudewater. Deze fietsroute loopt niet alleen door Oudewater, maar ook door Montfoort, Linschoten en Woerden. De tocht is iets langer dan 40 kilometer. Vind je de fietsroute in het land van Swiebertje te kort, maar vind je de fietsroute Woerden en omgeving juist te lang? Dan is deze fietstocht de perfecte rit voor jou.

Afhankelijk van je tempo, doe je ongeveer 2 tot 3 uur over deze fietstocht. Fiets je heel snel, dan kun je de route in ongeveer 2 uur tijd wel fietsen. Vind je het prettiger om wat rustiger te fietsen, zodat je meer van de omgeving kunt genieten? Dan doe je 3 uur of zelfs iets langer over de tocht.

Op zoek naar een nieuwe fiets voor je kind of voor jezelf? Kijk eens bij deze kinderfietsjes en omafietsen.

Zelf fietsroutes inkorten of uitbreiden

Alle bovenstaande fietsroutes zijn knooppuntroutes. Dit betekent dat de routes samengesteld zijn door diverse fietsknooppunten in de omgeving met elkaar te verbinden. Een groot voordeel van de verschillende knooppuntroutes in ons land, is het feit dat je deze routes eenvoudig in kunt korten of juist uit kunt breiden. Vind je een knooppuntroute te lang? Dan schrap je gewoon een of meerdere knooppunten op de route om de fietsroute in te korten. Heb je een prachtige fietsroute gevonden, maar vind je deze route eigenlijk iets te kort? Dan voeg je knooppunten toe.

Je kunt er ook voor kiezen om zelf een knooppuntroute te maken. Dit doe je door te achterhalen welke knooppunten er in de regio Oudewater te vinden zijn en deze knooppunten met elkaar te verbinden.

Omafietsen

Altec Dutch 28inch Transportfiets 3V- Groen
Altec Dutch 28inch Transportfiets 3V- Groen
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 459,00 Speciale prijs € 399,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Cargo Plus Transportfiets 28 inch 3V - Grijs/Roze
Spirit Cargo Plus Transportfiets 28 inch 3V - Grijs/Roze
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 589,00 Speciale prijs € 529,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Classic Transportfiets 28 inch - Mat Zwart
Altec Classic Transportfiets 28 inch - Mat Zwart
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 299,00 Speciale prijs € 259,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*