Fietstip: de fietsroute langs de Reeuwijkse Plassen

De Reeuwijkse Plassen zijn dertien verschillende plassen die tussen Gouda en Bodegraven liggen. De plassen strekken zich uit over een gebied van 735 hectare, waar ook een mooie fietsroute uitgestippeld is. Meer over deze fietsroute, lees je in dit artikel.

Fietsen rond de Reeuwijkse Plassen

Langs de dertien plassen die bij de Reeuwijkse Plassen horen, zijn fietspaden aangelegd. Over deze fietspaden kun je rustig en zonder al te veel inspanning fietsen. De omgeving is bosrijk, maar de paden zijn allemaal verhard. Dit betekent dat je je niet al te veel in hoeft te spannen om de fietsroute te volgen.

Daar komt nog bij dat er in het fietsgebied meerdere ruststops te vinden zijn. Moet je toch even tot rust komen, dan is hier voldoende plek voor. Neem je een broodje mee op de fiets, dan kun je deze in de groene omgeving van de Reeuwijkse Plassen op een van de ruststops opeten.

Fietstip de fietsroute langs de Reeuwijkse Plassen

Het begin- en eindpunt van de fietsroute

De fietsroute rond de Reeuwijkse Plassen begint op knooppunt 20. In de buurt van knooppunt 20, vind je TOP Reeuwijkse Hout. Hier kun je jouw route het beste starten. Het adres van TOP Reeuwijkse Hout is Reeuwijkse Houtwal (Reeuwijk).

Omdat de fietsroute rond de Reeuwijkse Plassen een rondrit is, kun je zelf kiezen wat het begin- en eindpunt van de route is. Wil je op een ander knooppunt op de route op de fiets stappen en weer van de fiets af stappen, dan is dit zeker mogelijk. Als het knooppunt op de route ligt, kun je het gebruiken als begin- en eindpunt van jouw fietstocht.

> Fietsroute door rivierenland (Gelderland)

De afstand van de fietsroute

Volg je de complete fietsroute rond de Reeuwijkse Plassen, dan leg je ongeveer 33 kilometer af. Omdat de route niet te lang is en bovendien door een vlak gebied loopt, is de fietsroute vrij toegankelijk. Je kunt de route bijvoorbeeld ook volgen met de kids of als je al wat ouder bent en niet meer zo’n goede conditie hebt.

> Nieuwe fiets kopen? Kijk bij de opafietsen of de Popal fietsen.

Rond de Reeuwijkse Plassen fietsen: praktische tips

Ga jij binnenkort met de fiets richting Gouda om rond de Reeuwijkse Plassen te fietsen? Lees dan eerst onderstaande tips, want deze tips helpen jou om jouw fietstocht tot een groot succes te maken.

  • Neem insectenspray mee op de fiets. In de buurt van het water zijn altijd meer insecten te vinden, waaronder muggen. Zeker in de zomer zitten er veel insecten rond de Reeuwijkse Plassen. Daarom raden wij je zeker aan om een goede insectenspray mee te nemen als je richting de Reeuwijkse Plassen trekt in de zomer.
  • Stop zeker even bij kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Deze kinderboerderij is niet alleen leuk voor de kids, maar ook zeker voor volwassenen. Hier vind je niet alleen schattige dieren, maar ook een bijen- en vlindertuin. Kinderboerderij De Goudse Hofsteden is de perfecte plek voor een ontspannen tussenstop met eventueel een lekker kopje koffie.
  • Print de kaart met fietsroute uit en maak een lijstje van de knooppunten die op de route liggen. Door de knooppunten op een rijtje te zetten, weet je altijd hoe je moet fietsen.

Spirit transporter omafiets 28 inchPopal Cooper kinderfietsPopal Black fighter 14 inch