Fietsroutes in Nederland: rondje Terschelling

De Waddeneilanden zijn één van de meest indrukwekkende gebieden die je in Nederland kan vinden. Hoewel de watergrenzen tussen de eilanden je misschien twee keer doen nadenken om het moois van elk eiland afzonderlijk met de fiets te ontdekken, is er geen reden om je te beperken tot slechts één fietsbestemming - want elk eiland heeft ongetwijfeld heel wat te bieden.

Terschelling is een Waddeneiland dat aan de ene kant aan de Waddenzee en aan de andere kant aan de Noordzee grenst. Het prachtige strand dat je er kan vinden is wel dertig kilometer lang, wat in vergelijking met de totale lengte van het eiland (zo’n 70 kilometer) heel wat is. De zomer wordt er dan wel gekenmerkt door de ontelbare toeristen die naar de kusten vluchten, het eiland is de ideale locatie als je wel wat rust kan gebruiken tijdens het rijden. Het grootste deel van Terschelling bestaat immers uit prachtige stukjes groen, zandduinen en kwelders.

Rijden langs de duinen in Terschelling

De duinen zijn typerend voor de streek op Teschelling en zijn dan ook in verschillende delen opgedeeld. Eerst en vooral is er Noordsvaarder, het westelijke deel van Terschelling, dat eigenlijk ontstond uit de samensmelting van verschillende zandplaten. De Kroonpolders ontstonden dan weer door het aanleggen van stuifdijken in het begin van vorige eeuw. De valleien tussen de duinen zijn de perfecte fietsroute en herbergen verschillende soorten vruchten en planten. Bijvoorbeeld de ‘cranberry’, een Amerikaanse bes die toevallig in het gebied begon te groeien toen een vat met zaden vanuit Amerika aanspoelde.

Fietsroutes in Nederland rondje Terschelling 

Wil je een leuke fietstocht maken in Nederland dan is het niet per sé een vereiste om te fietsen op een super-deluxe fiets. Het belangrijkste is dat je comfortabel zit op de fiets. Versnellingen zijn ook wenselijk, zie bijvoorbeeld deze herenfietsen en damesfietsen. Veel mensen vinden het ook prettig om een handrem te gebruiken, dit verschilt per persoon.

De polder van Terschelling

Terschelling is hoe dan ook een prachtige locatie om met de fiets te ontdekken, méér dan alleen maar dankzij zijn duinlandschap. Zo kan je er ook idyllisch rijden doorheen de adembenemende graslanden in de Terschellinger Polder. De talloze boerderijen en veehouderijen die je er onder het rijden tegenkomt schilderen een onvergetelijk decor. De elzenhagen die er gebouwd staan herinneren je dan weer aan de rijke geschiedenis van de streek, toen men er barrières bouwde om de gewassen die er geteeld werden tegen de wind en het zand te beschermen.

Het beste halen uit je fietsbezoek aan Terschelling

Fietsen in Terschelling betekent elke seconde genieten van een veranderend decor, prachtige natuur en Nederlandse geschiedenis. Veel routes in de streek beginnen aan de oude watertoren in het plaatse Hoarne, vanwaar je in de richting van de Stichting Passantenhaven Terschelling kan fietsen. Dit is dé plaats waar toeristen zich tegoed doen aan het water, in grote drommen ritjes maken met de boot en gaan zwemmen.

De Koffiemolen, een oude korenmolen in Friese stijl, verleent zich dan weer als ideale rustplaats tijdens je fietsroute en is eigenlijk de laatste oude windmolen op het eiland. Wil je even de benen strekken en je ervaring te fiets tijdelijk inruilen voor een stukje Friese geschiedenis, dan kan je de molen altijd op afspraak bezoeken. Maar niet te lang, want Terschelling heeft nog heel wat andere verrassingen in petto die het de ideale bestemming maken voor avontuurlijke, nieuwsgierige fietsers!

Omafietsen

Spirit Omafiets 26 inch - Groen
Spirit Omafiets 26 inch - Groen
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  399,- Aanbiedingsprijs  329,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Goud
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Goud
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,- Aanbiedingsprijs  359,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 28 inch 3V - Mat Ocean
Altec Dutch Transportfiets 28 inch 3V - Mat Ocean
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  389,- Aanbiedingsprijs  295,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

> Leuke leestip: fietsroutes langs de Waddeneilanden