Fietsen in de Biesbosch: de drie leukste routes

Nationaal Park de Biesbosch is een uitgestrekt natuurgebied dat in de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland ligt. Het natuur- en recreatiegebied is erg gevarieerd en bestaat uit kreken, bossen en diverse zoetwatermeren. Omdat de omgeving zo mooi en rustig is, komen hier jaarlijks enthousiaste fietsers uit het hele land naartoe voor een ontspannen fietstocht. Wij vertellen je graag welke fietsroutes jij het beste kunt volgen als ook jij met de fiets richting trekt.

De twee mooiste fietsroutes in Nationaal Park de Biesbosch

Omdat Nationaal Park de Biesbosch zo groot is, zijn hier tientallen fietsroutes uitgestippeld. Eigenlijk zijn alle fietsroutes de moeite waard om een keer te volgen, maar wij willen twee routes specifiek onder jouw aandacht brengen. Het gaat om de volgende fietsroutes:

  • Start in Dordrecht
  • Start in Werkendam

Bovenstaande fietsroutes lopen allemaal grotendeels door Nationaal Park de Biesbosch. Je fietst door uitgestrekte weilanden, maar ook door bossen en langs het water. Je kunt bovenstaande routes het beste in het voorjaar of in de zomer fietsen, want dan ziet de natuur van de Biesbosch er prachtig uit. Ook heb je in het voorjaar en in de zomer het beste weer om te fietsen.

Zelf een fietsroute uitstippelen in de Biesbosch: het is mogelijk!

In de Biesbosch zijn tientallen fietsknooppunten te vinden. Deze knooppunten zijn aan elkaar gekoppeld in vaste fietsroutes, maar je kunt de knooppunten ook gebruiken om zelf een fietsroute te verzinnen. Zo is er online een kaart te vinden met alle knooppunten in de Biesbosch. Door deze kaart te bekijken en diverse knooppunten met elkaar te verbinden, kun je jouw eigen tocht door de Biesbosch uitstippelen.

Heb je de twee routes in dit artikel al gereden of wil je een kortere of juist langere route volgen in de Biesbosch? Dan stel je gewoon je eigen route samen. Dit kost misschien wat meer tijd, maar op deze manier kun je wel precies bepalen waar je langs wil fietsen, hoe ver je wil fietsen en waar je jouw fietstocht wil starten en eindigen. Zeker voor de creatieve fietser is het zelf samenstellen van een route een aanrader.

Fietsroutes Bieschbosch

> Nieuwe fiets nodig om deze routes af te leggen? Bekijk dan eens onze goedkope omafietsen!

Omafietsen

Spirit Bright Plus Damesfiets 28 inch 6-Speed - Groen
Spirit Bright Plus Damesfiets 28 inch 6-Speed - Groen
Waardering:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 429,00 Speciale prijs € 369,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Mint Groen
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Mint Groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Vanaf € 339,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Carry Moederfiets 3V - Groen
Spirit Carry Moederfiets 3V - Groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 599,00 Speciale prijs € 499,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*