Door de Bussumse Hei fietsen: de beste route

In de directe omgeving van Bussum is een prachtig heidegebied te vinden, ook wel de Bussumse Hei genoemd. Dit heidegebied kun je wandelend verkennen, maar je kunt er ook fietsen. Zeker in het voorjaar, als de hei in bloei staat, is het maken van een fietstocht door de Bussumse Hei echt een aanrader. Wij vertellen je graag welke route je het beste kunt volgen als je door de Bussumse Hei wil fietsen.

Fietsroute de Bussumse Hei

Fietsroute de Bussumse Hei wordt ook wel fietsroute Genieten in het Gooi genoemd. Dit komt omdat de fietsroute door regio ’t Gooi loopt. De meeste mensen die deze route volgen, starten hun fietstocht in het centrum van Naarden. Dit is tevens het eindpunt van de fietsroute. Omdat het om een rondrit gaat, kun je er ook voor kiezen om de route op een ander knooppunt te starten.

Om de Bussumse Hei fietsroute te volgen, fiets je naar de volgende knooppunten:

 • Knooppunt 33 (originele startpunt Bussumse Hei fietsroute).
 • Knooppunt 78.
 • Knooppunt 79.
 • Knooppunt 80.
 • Knooppunt 81.
 • Knooppunt 1.
 • Knooppunt 2.
 • Knooppunt 24.
 • Knooppunt 52.
 • Knooppunt 53.
 • Knooppunt 51.
 • Knooppunt 50.
 • Knooppunt 36.
 • Knooppunt 35.
 • Knooppunt 34.
 • Knooppunt 33 (originele eindpunt Bussumse Hei fietsroute).

Wil je jouw fietstocht niet op knooppunt 33 starten? Dan kies je een ander knooppunt uit bovenstaande lijst. Dit knooppunt wordt jouw start- en eindpunt. Houd wel de juiste volgorde van de knooppunten aan, zodat je de route op de juiste manier volgt. Door de knooppunten uit bovenstaand lijstje even voor jezelf te noteren, weet je precies welke richting je op moet fietsen om de Bussumse Hei fietsroute te volgen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een kaartje uit te printen met de Bussumse Hei fietsroute.

Door de Bussumse Hei fietsen

Volg je de hele Bussumse Hei, dan fiets je ruim 32 kilometer. Je doet hier 2,5 tot 3,5 uur over. Neem je af en toe even pauze om van de omgeving te genieten, dan doe je logischerwijs langer over de fietsroute.

> Lees hier meer over de Keizer Karel fietsroute

Tip: breid je fietstocht uit met een wandeltocht

Vind jij het niet alleen leuk om door de Bussumse Hei te fietsen, maar vind je het ook fijn om door dit heidegebied te wandelen? Dan kun je jouw fietstocht uitbreiden met een wandeltocht in de Bussumse Hei. Dit doe je simpelweg door de fietsen tijdelijk ergens te parkeren en te voet het heidegebied in te trekken. De bewegwijzering in het heidegebied is duidelijk, dus je hoeft niet bang te zijn dat je verdwaalt.

Door jouw fietstocht uit te breiden met een wandeltocht in de Bussumse Hei, kun je de hele dag doorbrengen in dit rustige gebied. Ook kun je het gebied wat beter leren kennen, want al lopend zie je toch net iets meer dan de omgeving dan op de fiets.

Houd je niet zo van wandelen? Dan kun je jouw fietstocht ook uitbreiden door enkele knooppunten aan de Bussumse Hei fietsroute toe te voegen. In de directe omgeving van de fietsroute zijn meerdere knooppunten te vinden, dus dit is niet zo moeilijk.

Omafietsen

Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Mat Zwart
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,- Aanbiedingsprijs  359,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 28 inch 3V - Creme
Altec Dutch Transportfiets 28 inch 3V - Creme
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  389,- Vanaf  295,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Love Transportfiets 3V - Ivory
Altec Love Transportfiets 3V - Ivory
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  379,- Aanbiedingsprijs  349,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

De kinderfietsen van Popal zijn enorm populair. Als je een kinderfiets koopt, is het belangrijk dat je rekening houdt met de inchmaat. Zo is een Popal 22 inch geschikt voor de leeftijd 7-9 jaar met een lichaamslengte tot 122 cm en een Popal 24 inch voor de leefitjd 8-10 jaar met een lichaamslengte tot 130 cm. Meer informatie hierover vind je op de inchamaat berekenen pagina.