Erop uit met de fiets: 5x de beste fietsroutes door de Veluwe

De Veluwe is een bekende landstreek van 1000 vierkante kilometer, die in de provincie Gelderland ligt. Omdat de Veluwe ontzettend groot is en een zeer veelzijdig landschap kent, vinden veel mensen het heerlijk om hier te fietsen. Wil jij binnenkort ook een fijne fietstocht door de Veluwe organiseren? Lees dan in dit artikel wat de vijf beste fietsroutes door de Veluwe zijn en gebruik deze informatie om jouw fietsroute uit te stippelen.

5x de beste fietsroutes door de Veluwe

De Veluwe wordt ook wel het mooiste fietsgebied van Nederland genoemd. Niet alleen omdat je hier zo lekker rustig kunt fietsen, maar ook zeker omdat de Veluwe een heel divers landschap heeft. Je kunt er door bossen fietsen, maar ook langs heidevelden en stuwwallen. En omdat de Veluwe zo veel verschillende fietsroutes kent, raak je nooit uitgefietst in dit gebied.

De vijf mooiste fietsroutes door de landschappen van de Veluwe, zijn de volgende:

  • De fietsroute door de bossen bij Vierhouten.
  • Fietsroute Hoog Soeren.
  • Fietsroute Een Dagje Veluwe.
  • Fietsroute Elspeet.
  • De Veluws Verleden Fietsroute.

In onderstaande tekst worden deze vijf fietsroutes kort beschreven. Door de informatie per fietsroute door te nemen, kom je er vanzelf achter welke route door de Veluwe het beste bij jou past.

> Jongensfiets kopen: vandaag besteld, morgen gratis thuisbezorgd!

De fietsroute door de bossen bij Vierhouten

Vierhouten is een relatief onbekende woonplaats, die in de buurt van Apeldoorn ligt. Wat deze woonplaats zo bijzonder maakt, is het feit dat Vierhouten ingeklemd ligt tussen vier bossen. Volg je de fietsroute door de bossen bij Vierhouten, dan fiets je door alle mooie bossen heen. Uiteraard is er ook genoeg tijd om lekker wat te eten of drinken in het sfeervolle Vierhouten, maar je kunt ook eten en drinken meenemen op de fiets om in de vrije natuur te lunchen. De totale afstand van de route is ongeveer 60 kilometer. Je doet tussen de 4 en 5 uur over deze fietstocht, afhankelijk van je snelheid.

Fietsroute Hoog Soeren

De fietsroute Hoog Soeren is een hele bijzondere route. Deze route voert je namelijk deels door de kroondomeinen, ofwel de koninklijke bossen die oorspronkelijk bij Paleis het Loo in Apeldoorn horen. Ook kom je door Staverden, de kleinste stad van het land. Hoewel de stad niet groot is, is Staverden zeker de moeite waard. De graaf van Gelre heeft hier namelijk een prachtig kasteel gebouwd, dat je vandaag de dag nog steeds kunt bewonderen. De totale afstand van de route is ongeveer 65 kilometer. Fiets je flink door, dan doe je hier iets langer dan 4 uur over. Doe je het rustiger aan, dan ben je ongeveer 5 uur onderweg.

Fietsroute Een Dagje Veluwe

De populaire fietsroute Een Dagje Veluwe voert je voornamelijk door de mooie bosgebieden die op de Veluwe te vinden zijn. De route is iets langer dan 60 kilometer en binnen 4 tot 5 uur te fietsen.

Fietsroute Elspeet

Net zoals de fietsroute Hoog Soeren, voert ook deze fietsroute je langs het kasteel van Staverden. Ook kom je door de steden Elspeet en Uddel als je deze route van ongeveer 65 kilometer volgt. Elspeet lijkt een klein en niet al te opvallend dorp, maar dit kleine dorp heeft in de Tweede Wereldoorlog wel een belangrijke rol gespeeld voor het plaatselijke verzet. Op de Noorderheide bij Elspeet werden namelijk regelmatig materialen én mensen gedropt. Volg je deze fietsroute, dan kom je langs de bekende Noorderheide.

> Profiteer van korting tot 40% op ons gehele assortiment goedkope meisjesfietsen!

De Veluws Verleden Fietsroute

Tot slot is er nog de Veluws Verleden Fietsroute. Deze fietsroute voert je niet alleen door een prachtig stukje Veluwe, maar ook langs de steden Harderwijk, Nijkerk, Putten en Ermelo. De totale afstand van de route is 60 kilometer.

Lees ook: De mooiste fietsroutes langs het IJsselmeer!