De 5 mooiste fietsroutes van Europa

Als je op fietsvakantie Europa wilt zien, ga je natuurlijk op zoek naar de mooiste fietsroutes Europa. Dat kan nog wel eens lastig worden. Mooie fietsroutes Europa uitzoeken is namelijk als zoeken naar sneeuw op de Noordpool: overal is het even schitterend. Er zijn tal van Europese fietstochten te vinden, het aanbod is enorm. Voor de mooiste fietsroutes Europa zou je naar een buitensportzaak kunnen gaan, om advies te winnen. Op de kaartafdeling zijn vaak tal van fietsroutes Europa te vinden. Bedenk eerst goed door welke landen je tocht in ieder geval moet gaan, en hoe lang je wilt fietsen. Als je op deze manier te werk gaat zal je makkelijker uit de mooiste fietsroutes van Europa net die ene vinden die jouw hart sneller laat kloppen. Om je op gang te brengen, zetten we vijf wel hele mooie routes in Europa hieronder voor je op een rijtje.

FIETSROUTES EUROPA: FRANKRIJK

Als je populaire fietsroutes Europa zoekt, is de Vélodyssée route een echte aanrader. Van alle Europese fietsroutes is deze zeker een van de allermooiste. De 5-daagse route loopt door de prachtige Atlantische Pyreneeën, Gironde en Landes. Op Europese fietsroutes kom je vaak hele afwisselende landschappen tegen, en dat geldt zeker ook hier. Langs de Vélodyssée route ontdek je prachtige stranden tegen en azuurblauwe golven. De tocht is ook voor kinderen goed te doen.

FIETSROUTES EUROPA: SPANJE EN PORTUGAL

Onder de mooiste fietsroutes Europa hoort zeker de Santiago de Compostela, die je in negen dagen af kunt leggen. Normaal is dit een wandeltraject, maar ook op de fiets is deze route meer dan schitterend. De route slingert door de prachtige landschappen van Spanje en Portugal heen. Onderweg kun je slapen in een tent, hotels of bed and breakfasts. De lengte van deze tocht is 616 kilometer, en de tocht heeft op een schaal van een tot 5 een moeilijkheidsgraad van 2. Onder de fietsroutes Europa is dit er een die je niet snel zal vergeten.

FIETSROUTES EUROPA: DUITSLAND EN ZWITSERLAND

Onder de fietsroutes Europa is ook de Alpenoversteek van Bavaria naar Zuid-Tirol erg de moeite waard. In de lijst van mooiste fietsroutes Europa scoort deze hoog. Een prachtige fietstocht van rond de 280 kilometer door de bergen, die van München naar Vipiteno leidt. In vergelijking met andere Europese fietsroutes is deze tocht redelijk zwaar, maar als je goed oefent zouden zelfs kinderen van acht en ouder aan deze tocht deel kunnen nemen.

FIETSROUTES EUROPA: NEDERLAND

Als je de mooiste fietsroutes Europa zoekt, kun je het ook heel dichtbij proberen. De ronde van Texel behoort zeker tot een van de vijf mooiste Europese fietsroutes. Deze tocht leidt je het prachtige Waddeneiland Texel rond en is in twee dagen te volbrengen. Zeer geschikt om te maken met het hele gezin, maar uiteraard ook voor de eenzame rustzoeker. Deze parel onder de fietsroutes Europa zal je bewijzen hoe mooi ons eigen land eigenlijk is, en hoeveel prachtige natuurschatten er zijn te vinden.

FIETSROUTES EUROPA: ITALIE EN OOSTENRIJK

De Alpe Adria Radweg is een van de fietsroutes Europa die verkozen werd tot fietsroute van het jaar 2015. Uiteraard niet zonder reden. Op de Alpe Adria Radweg zie je in een week tijd het landschap, de taal en de cultuur totaal veranderen. Fietsroutes Europa doorkruizen vaak meerdere landen. Deze tocht leidt door Italië en Oostenrijk, en is 410 kilometer lang. Een groot deel van de route loopt over makkelijke wegen, en verlaten spoortrajecten. Maar uiteraard zal er ook af en toe flink moeten worden geklommen. Een schitterende route die de ware pracht van de Alpen onthult.