Wat zijn leuke fietsroutes met kinderen?

Als je een dag wilt gaan fietsen met je kinderen, is het belangrijk dat je van te voren een goede keuze maakt uit de vele fietsroutes met kinderen. Dit heeft een aantal redenen. Ten eerste zorg je er zo voor dat je niet op de fietst stapt, en onderweg ontdekt dat de route eigenlijk te lang is voor je kroost. Ten tweede is het fijn om een bewuste keuze te maken uit het enorme aanbod fietsroutes met kinderen dat in de roulatie is. Het is heerlijk om thuis door vele fietsroutes met kinderen te snuffelen, en er een te vinden die perfect past bij jou en je gezin. Let altijd goed op hoe zwaar de tocht is, en hoe lang hij duurt. Bespreek je plannen ook met je kinderen en kijk of ze net zo enthousiast zijn als jij. Een beetje stimulatie is goed, maar je kinderen moeten natuurlijk wel echt zin hebben om zich te storten in deze sportieve dagbesteding. Om je op weg te helpen zullen we uit de fietsroutes met kinderen enkele zeer mooie voor je op een rijtje zetten.

FIETSROUTES MET KINDEREN: RONDOM AMERSFOORT

Op de puzzelfietstocht Amersfoort, die de bibliotheek Amersfoort organiseert, kun je zowel als ouder als kind je hart ophalen. Onder de fietsroutes met kinderen is deze misschien wel de meest sprookjesachtige. Tijdens de tocht zie je een waarzegger, ontmoet je Hans en Grietje en de zeven mijlslaarzen van Klein Duimpje. De fietstocht is tegelijk een puzzeltocht, wie de tocht namelijk helemaal tot het einde uit fietst kan een echte toverspreuk bemachtigen. Deze route bewijst maar weer dat fietstochten met kinderen een erg speels, uniek karakter kunnen hebben.

 

FIETSROUTES MET KINDEREN: DE GELDERSE VALLEI

Vele fietsroutes met kinderen lopen door prachtige gebieden. Zo ook de Hans en Grietje fietsroute. Deze prachtige route voert door de schone Gelderse Vallei tussen Barneveld en Scherpenzeel. De route is in twee delen opgesplitst, zodat je met de kinderen onderweg heerlijk kan rusten in pannenkoekhuis Hans en Grietje. Het tweede deel van de route leidt langs de Walderveense Molen en Huize de Schaffelaar. Zowel voor ouderen als kinderen zeer goed te doen!

 

FIETSROUTES MET KINDEREN: DE SALLANDSE HEUVELRUG

Er zijn veel fietsroutes met kinderen te vinden die onderweg de mogelijkheid bieden voor kinderen zich goed te vermaken. Het startpunt van deze prachtige route over de Sallandse Heuvelrug ligt op de top van de Nijverdalse berg. Als je deze fietstocht wilt combineren met een leuke zoektocht door het bos kan dat: nabij het startpunt van de route kun je de speelbosroute voor kinderen vinden.

 

FIETSROUTES MET KINDEREN: RONDOM LELYSTAD

De route Kinderplezier is onder de fietsroutes met kinderen misschien wel de route met de meeste variatie. Terwijl je van het fietsen geniet leer je Lelystad zien als een boeiende stad met veel groen, en ruime woningen. Daarnaast is in deze stad veel vermaak voor kinderen te vinden als dierenweiden, zwembaden en speelplaatsen. De route voert ook langs de kuststrook, waar de kinderen optimaal kunnen genieten. Je vindt hier musea, de Bataviawerf en de Bataviahaven. Het leuke van kinderroutes met kinderen, is dat je op je gemak van de omgeving kunt genieten en het geen prestatiegerichte race wordt. Onderweg kun je meerdere malen stoppen voor wat rust, en genieten van een heerlijke picknick. Ook helemaal niet verkeerd dat aan het einde van de route Pannenkoekenhuis ‘Dubbelop’ op je wacht. Fietsroutes met kinderen zijn nu eenmaal niet alleen interessant voor kinderen, maar ook heel ontspannend voor ouders.