Fietsen in Zeeland: de leukste fietsroutes door en rond Middelburg

Middelburg is de grootste stad van de provincie Zeeland. Veel mensen die een dagje of enkele dagen naar Zeeland gaan, kiezen ervoor in deze stad te verblijven. Niet alleen om naar het strand te gaan, maar ook om in de rustige omgeving van Middelburg rond te fietsen.

Ga jij binnenkort ook richting Zeeland om een dag of een paar dagen in Middelburg door te brengen? Dan is het goed om te weten welke mooie fietsroutes in deze regio uitgestippeld zijn. Zo kun je jouw strandvakantie in Middelburg combineren met een sportieve fietsvakantie in de prachtige omgeving van de badplaats.

Korte fietsroutes door en rond Middelburg

Wil je niet dat jouw vakantie in Middelburg om fietsen draait, maar vind je het wel leuk om hier een paar uur rond te fietsen? Dan volg je een van de kortere fietsroutes door en rond Middelburg. Wij zijn erg te spreken over de volgende korte fietsroutes:

  • Fietsroute omgeving Middelburg. Deze fietsroute loopt door Middelburg en de omgeving van deze stad. Je start de fietsroute in Arnemuiden. De route is 41 kilometer lang.
  • Fietsroute langs Middelburg. Deze fietsroute loopt niet door Middelburg, maar loopt net langs de stad. De route loopt wel door de plaats Arnemuiden. De route is 26 kilometer lang.
  • Fietsroute langs het kanaal van Walcheren. Zoals de naam van deze route al verklapt, loopt de fietsroute langs het kanaal van Walcheren. De route loopt door Middelburg, Veer en Arnemuiden. De route is 28 kilometer lang.

Tip: alle bovenstaande routes zijn rondritten. Dit betekent dat je zelf je start- en eindpunt op de routes kunt bepalen. Verblijf je in Middelburg, dan zorg je er gewoon voor dat deze stad het start- en eindpunt van jouw fietstocht wordt.

Fietsen in Zeeland

Lange fietsroutes door en rond Middelburg

Ga je richting Middelburg om hier enkele dagen rond te fietsen, dan kies je een langere fietsroute om te volgen. Enkele lange fietsroutes die door Middelburg lopen, in Middelburg starten of in de omgeving van Middelburg te vinden zijn, zijn de volgende:

  • De LF1 Noordzeeroute, vanuit Den Helder naar Sluis. Deze fietsroute loopt door vele badplaatsen en vissersdorpen, waaronder Middelburg. De route is 311 kilometer lang. Let op: dit is geen rondrit, maar een route met een begin- en eindpunt. Je kunt het begin- en eindpunt met elkaar omwisselen, maar je kunt de route niet op een ander punt starten als je de hele Noorzeeroute wil volgen.
  • De fietsroute van Renesse naar Phillippine (België). Net zoals bovenstaande fietsroute, loopt ook deze route door Middelburg. Ook dit is geen rondrit, dus houd het start- en eindpunt van de route aan om de hele route te volgen. Deze route is 90 kilometer lang.
  • De fietsroute door Noord-Beverland, richting Veere. Volg je deze route richting Veere en weer terug naar Middelburg, dan fiets je in totaal 77 kilometer. Deze fietsroute is wel een rondrit. Je kunt zelf het begin- en eindpunt op de route bepalen.

Afhankelijk van de afstand die je wil fietsen, kies je een fietsroute door Middelburg die bij jou past.

> Bekend met de Flamingo fietsroute? Klik op de link & lees het artikel.

In de zomer naar Middelburg? Boek je accommodatie bijtijds

Ga jij in het hoogseizoen richting Middelburg om hier lekker naar het strand te gaan, rond te fietsen en van de omgeving te genieten? Dan raden wij je aan om jouw accommodatie in Middelburg bijtijds te boeken. In het hoogseizoen is het namelijk erg druk in Middelburg. En omdat de stad niet zo groot is, zijn er niet zo veel accommodaties in het centrum te vinden. Dit betekent dat de accommodaties in Middelburg snel volgeboekt worden. Om te voorkomen dat je ver buiten Middelburg moet overnachten of zelfs nergens meer terecht kunt, boek je jouw overnachting(en) bijtijds.

> Zoek je een leuke kinderfiets? Kijk eens bij de 14 inch Popal fietsjes en/of de 16 inch Popal fietsjes.