Fietsroute rondje Spaarnwoude

Wie een dagje wil fietsen in de omgeving van Spaarnwoude, kan het bekende Rondje Spaarnwoude fietsen. Deze fietsroute voert je door uitgestrekte veenweiden, polders en gezellige dorpjes in de omgeving van Spaarnwoude. En omdat de route niet te lang is, is deze fietsroute vrij toegankelijk (ook voor de beginnende fietser!).

Op deze pagina lees je meer over de fietsroute Rondje Spaarnwoude. Zo lees je niet alleen waar deze route jou allemaal naartoe voert, maar krijg je ook enkele praktische tips om optimaal van de populaire fietsroute te kunnen genieten.

Fietsroute Rondje Spaarnwoude: algemene informatie over de route

Zoals de naam van de fietsroute het al verklapt, voert het Rondje Spaarnwoude jij om de woonplaats Spaarnwoude heen. Een deel van de route gaat door de bebouwde kom van Spaarnwoude, maar het grootste deel van de route voert je door het buitengebied van deze woonplaats. Dit betekent dat je hier lekker rustig kunt fietsen, voornamelijk in de groene natuur.

In de omgeving van Spaarnwoude liggen veel veenweiden en polders. Fiets je het Rondje Spaarnwoude, dan kom je door diverse weiden en polders heen. De fietspaden hier zijn uitstekend aangelegd, dus de route is niet lastig om te fietsen. Je hoeft je bijvoorbeeld geen zorgen te maken dat je met je band in de drassige bodem van een polder vast komt te zitten.

> Nieuwe fiets nodig om de routes af te leggen? Bekijk onze herenfietsen: vandaag voor 15u besteld, morgen gratis thuisbezorgd!

De totale afstand van het Rondje Spaarnwoude

Volg je het hele Rondje Spaarnwoude, dan fiets je iets meer dan 26 kilometer. Je kunt er ook voor kiezen om een deel van de route te fietsen, bijvoorbeeld door het centrum van Spaarnwoude te rijden. In dit geval is de route korter. Vind je 26 kilometer juist niet lang genoeg voor een fietsroute, dan kun je de route ook verlengen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een andere fietsroute in de omgeving aan jouw route vast te knopen.

Fietsroute rondje Spaarnwoude

Rondje Spaarnwoude fietsen: drie tips

Ga jij binnenkort het Rondje Spaarnwoude fietsen? Lees dan onderstaande drie tips om jouw fietstocht een groot succes te maken.

  • Neem de tijd voor deze fietsroute. Tijdens het Rondje Spaarnwoude kom je niet alleen langs historische monumenten zoals molen De Veer, maar kom je ook langs leuke dorpjes. Om Haarlemmerliede, Spaarndam en Spaarnwoude zelf te kunnen ontdekken, trek je voldoende uit voor deze fietstocht.
  • Neem altijd regenkleding mee. In Nederland is het weer nooit echt stabiel: het kan zomaar gaan regenen. Door regenkleding mee te nemen, weet je zeker dat je niet als een verzopen kat op je eindbestemming aan komt. Ook in de zomer is het verstandig om in ieder geval een lichtgewicht poncho mee te nemen.
  • Print de route uit. Het Rondje Spaarnwoude is geen ingewikkelde fietsroute, maar het is geen overbodige luxe om de route uit te printen. Op deze manier weet je zeker dat je de route goed volgt.

Verder raden wij je aan om altijd een flesje water mee te nemen op de fiets, zeker als je in warm weer gaat fietsen. Er zijn genoeg horecagelegenheden te vinden op de route, maar het is altijd fijn om een flesje water bij de hand te hebben. In de zomer is dit zelfs een must.

Omafietsen

Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Zalm
Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Zalm
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 469,00 Vanaf € 375,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Metro Damesfiets 28 inch 7V - Sky Blue
Altec Metro Damesfiets 28 inch 7V - Sky Blue
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 349,00 Speciale prijs € 289,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Regular Lady 7-Speed Groen
Spirit Regular Lady 7-Speed Groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 379,00 Speciale prijs € 319,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

> Profiteer van korting tot 40% op het gehele assortiment damesfietsen!