Fietstip in Nederland: fietsroutes op het eiland Texel

De Waddeneilanden: waarschijnlijk een van de eerste bestemming die bij je opkomt als je op zoek bent naar een prachtige streek om met de fiets te ontdekken. De eilanden herbergen dan ook heel wat natuurschoon en cultuur waar je onder het rijden volop van kan genieten.

Een fietsroute op Texel geeft je als toerist de mogelijkheid om Nederland en zijn erfgoed aan adembenemende natuur te ontdekken. Het eiland is jaarlijks de bestemming van talloze nieuwsgierigen die de streek per fiets willen bezoeken, en dat wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende populaire fietsroutes.

Het zuiden van Texel ontdekken met de fiets

De zuidelijk fietsroute brengt je doorheen enkele van de meest pittoreske en mooiste plaatsjes van het eiland. Zo kan je na een eindje rijden even afstappen in De Koog, waar de verschillende eetgelegenheden uitnodigen voor een culinaire pauze. Ook biedt de grote winkelstraat je de mogelijkheid om de benen even te strekken en een souvenirtje te kopen.

Vervolgens kom je langs de Dennen, een prachtig bos op het eiland dat, hoewel het is aangeplant, toch een adembenemend decor creëert waar je zorgeloos doorheen kan fietsen naar Ecomare, een opvangcentrum voor zeehonden. De perfecte plaats om met de familie even te genieten van een zeehondenshow!

Tenslotte brengt de route je naar Den Hoorn, het meest zuidelijke gedeelte van het eiland. Opvallend is er de witte, oude kerk die als baken lijkt te dienen voor de boten waarmee je het eiland kan bereiken.

Omafietsen

Volare Classic Omafiets 28 inch - Pastel Blauw
Volare Classic Omafiets 28 inch - Pastel Blauw
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 349,95 Speciale prijs € 299,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Cargo Plus Transportfiets 28 inch 3V - Grijs/Roze
Spirit Cargo Plus Transportfiets 28 inch 3V - Grijs/Roze
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 589,00 Speciale prijs € 529,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Vintage Transportfiets 28 inch 3V - Groen
Altec Vintage Transportfiets 28 inch 3V - Groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 519,00 Speciale prijs € 459,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Zie hier de aanbiedingen voor fietsen van Popal en goedkope transportfietsen.

Noordelijk fietsen op Texel

Ook het noorden van het eiland verleent zich perfect voor fietsers die van avontuur houden. Hoewel het natuurlijk om hetzelfde eiland gaat, kan je toch heel wat diversiteit ervaren onder het rijden. En dat maakt deze route dan ook zeker het overwegen waard!

In Cocksdorp ervaar je pas écht hoe leuk het kan zijn om langs de kust te rijden. Het dorp is het meest noordelijke van Texel en staat vooral bekend om zijn gastvrije inwoners. Als je er even van rijtuig wil verwisselen, dan kan je hier trouwens ook een stukje met de paard rijden en de streek vanuit een ander perspectief ontdekken!

Een andere reden waarom het noorden van Texel zo uniek is, is omdat de talloze duinen er een uniek decor schilderen. Het noordwesten van het eiland en de route die er loopt geven je de kans die imposante zandduinen te doorkruisen.

Tenslotte kom je in Oosterend, helemaal in het oosten van het eiland, zoals de naam al doet vermoeden. Na een halve dag rijden is dit de ideale plaats om even te pauzeren en iets te eten, terwijl je kan genieten van het natuurschoon dat er te zien is. Naast Texel zijn er nog meer Waddeneilanden zeer geschikt voor een bijzondere fietstocht. Kijk bijvoorbeeld eens bij dit artikel over fietsroutes in Schiermonnikoog.

Fietstip in Nederland fietsroutes op het eiland Texel 

Noord of zuid, Texel heeft het allemaal

Texel is voor de fietstoerist een waar paradijs. Als één van de mooiste Waddeneilanden biedt het variatie op het vlak van natuur en cultuur, waardoor je nooit uitgekeken bent op wat er allemaal te zien is. En dat maakt deze fietsbestemming dan ook de moeite waard!