Fietsen door het Sallandse land

In Salland vind je gezellige dorpen, statige landgoederen, fraaie molens, monumentale boerderijen en de Hanzestad Deventer. Natuurliefhebbers vinden er weidse uiterwaarden, bloeiende heidevelden, een beboste heuvelrug en schitterende natuurreservaten. Fietsen in Salland is een belevenis.

Weet jij waar je de mooiste routes in het Salland vindt? In de gratis route app van Landschap Overijssel. Met behulp van vrijwilligers heeft Landschap Overijssel de mooiste fietsroutes in deze app kunnen zetten. Ook vind je in de app veel streekverhalen. Met de app wordt het wandelen en fietsen in het Salland veel leuker.

De app brengt je bijvoorbeeld naar het hoogste punt van de Lemerberg. Met de app kun je op zoek gaan naar historische plaatsen verdedigingsweken in Salland. Je ontdekt dat Salland veel te bieden heeft. In deze app vind je immers meer dan 30 wandel- en fietsroutes.

De Sallandse heuvelrug

Een van de mooiste plaatsen in Overijssel is ongetwijfeld de Sallandse heuvelrug. Niet iedereen weet dat Nederland hier een beetje bergachtig wordt. In dit gebied ligt de 81 meter hoge Holterberg. Vanaf deze berg heb je als fietser een schitterend uitzicht de heidevelden, vennen, bossen en het stuifzand. Een ander berg in dit gebied, de Hellendoornse Berg, biedt de fietser ook een schitterend uitzicht.

> Kortingen oplopend tot wel 40%: Bekijk nu de omafiets!

Een fietsroute door de Sallandse heuvelrug

Op de website van de ANWB vind je informatie over een fietsroute door de Sallandse heuvelrug. Het is een fietsroute van 55 kilometer lang met (voor Nederland) grote hoogteverschillen. De route kan daarom goed met een e-bike worden gereden. De route kan natuurlijk ook gereden worden met een gewone fiets.

Als je deze route fietst kom je schapen en Schotse Hooglanders tegen. Wellicht zie je ook de op de Sallandse heuvelrug levende wilde korhoenders. Vergeet niet om ook te kijken naar de talloze bloemen en planten op deze route.

Deze route begint bij het in het plaatsje Giethem gelegen camping Bergzicht. Deze camping is gelegen in het Overijsselse Vechtdal. De door groene natuurgebieden omgeven camping is een goed uitgangspunt voor een fietsroute door het Sallandse heuvelrug.

> De opafietsen: Vandaag vóór 13:00 uur besteld = morgen gratis thuisbezorgd!

De eerste plaatsen die je als fietser passeert zijn Dalsmsholte, Lemele en Hellendoorn. Na 23 kilometer fietsen zie je de schaapskooi in Hellendoorn. In die schaapskooi brengen de schapen de nacht door. De route gaat verder via Havelte en Nijverdal en Hellendoorn. Na 33 kilometer fietsen arriveer je bij het buitencentrum Sallandse heuvelrug. In dit in Hellendoorn gelegen centrum kun je veel informatie vinden over de historie, de geologie en de natuur van de Sallandse heuvelrug. Mensen die slecht ter been zijn kunnen met het wagentje ‘de heideslak’ een mooie tocht door de natuur maken.

De route gaat verder. Je fietst van Hellendoorn langs de plaatsen Lemele en Ommen. Eindpunt van de route is camping Bergzicht in Giethem.

Omafietsen

Altec Roma Omafiets 28 inch - Army Green
Altec Roma Omafiets 28 inch - Army Green
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 289,00 Vanaf € 239,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Popal County Roll Plus Nexus 3 - Mat Zwart
Popal County Roll Plus Nexus 3 - Mat Zwart
Waardering:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 619,00 Vanaf € 589,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 28 Inch 3V - Groen
Altec Dutch Transportfiets 28 Inch 3V - Groen
Waardering:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 459,00 Speciale prijs € 399,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*