4 dagen fietsen in Drenthe: de Fietsvierdaagse

Vind je het heerlijk om te fietsen en wil je een keer meedoen met een echt fietsevenement? Dan is de Fietsvierdaagse in Drenthe misschien iets voor jou. Schrijf je je in voor dit evenement, dan ben je vier dagen in het prachtige Drenthe om hier uren te fietsen. Niet in je eentje, maar met duizenden andere deelnemers.

Op deze pagina lees je meer over de Fietsvierdaagse in Drenthe. Door de informatie op deze pagina door te lezen, kom je er vanzelf achter of dit fietsevent wellicht iets voor jou is.

Algemene informatie over de Fietsvierdaagse in Drenthe

De Fietsvierdaagse in Drenthe is een jaarlijks fietsevenement, waar gemiddeld 12.000 mensen per keer aan meedoen. Deze mensen komen niet alleen uit Drenthe, maar ook uit andere delen van het land en zelfs uit het buitenland. Schrijf je je in voor de Fietsvierdaagse, dan verken je de provincie vier dagen lang op de fiets. Je bent niet alleen sportief bezig, maar je kunt ook dagenlang van de rustige natuur van Drenthe genieten.

 Drenthe de Fietsvierdaagse

De startpunten van de Fietsvierdaagse in Drenthe

De Fietsvierdaagse in Drenthe kent acht verschillende startpunten. Deze startpunten liggen in de volgende steden:

 • Assen
 • Emmen
 • Meppel
 • Diever
 • Dalen
 • Norg
 • Westerbork
 • Hoogersmilde

Doe je mee met de Fietsvierdaagse, dan kun je zelf kiezen in welke stad je jouw fietstocht wil starten. Woon je bijvoorbeeld in de buurt van Assen, dan kun je de fietstocht hier starten. Woon je in Dalen, dan kun je deze woonplaats nemen als startplaats voor de Fietsvierdaagse.

> Leestip: fietsvierdaagse in Hoeven

Meedoen met de Fietsvierdaagse

Om mee te doen met de Fietsvierdaagse in Drenthe, kun je je inschrijven op de website van dit fietsevenement. De 2017 editie van de Fietsvierdaagse is inmiddels voorbij. Deze editie werd namelijk georganiseerd van 24 tot en met 27 juli. De inschrijving voor de 2018 editie van de Fietsvierdaagse is nog niet gestart. Het is nog niet bekend wanneer de 2018 editie precies zal plaatsvinden, maar het zal rond dezelfde tijd zijn als de 2017 editie.

Goed om te weten: je mag zelf kiezen hoeveel dagen je wil fietsen als je je inschrijft voor de Fietsvierdaagse. Zo kun je vier dagen fietsen, maar is het ook mogelijk om drie, twee of één dag mee te fietsen.

Praktische informatie over de Fietsvierdaagse in Drenthe

Wil jij volgend jaar meedoen met de Fietsvierdaagse in Drenthe? Lees dan onderstaande praktische informatie even door.

 • Je kunt je eind 2017 inschrijven voor de Fietsvierdaagse van 2018. Houd de website van de Fietsvierdaagse goed in de gaten en je weet zeker dat je er op tijd bij bent.
 • Alle routes van de Fietsvierdaagse staan online vanaf februari 2018. Je kunt de routes vanaf dit moment ook al downloaden, om alvast wat te oefenen.
 • Je kunt je eigen fiets meenemen naar Drenthe, maar je kunt hier ook een fiets huren. De organisatie van de Fietsvierdaagse tipt enkele fietsverhuurbedrijven op de website.
 • Je moet in het bezit zijn van een goede fiets als je met dit fietsevenement mee wil doen. Je fiets wordt gecontroleerd voor je mag starten.

> Zoek je een leuke omafiets voor kids? Kijk dan bij de 24 inch omafiets of de 26 inch omafiets.

Omafietsen

Spirit Omafiets 26 inch - Blauw
Spirit Omafiets 26 inch - Blauw
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  399,- Aanbiedingsprijs  329,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Jeans Blauw
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Jeans Blauw
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,- Aanbiedingsprijs  359,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - Wood
Altec Roma Omafiets 28 inch - Wood
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,- Aanbiedingsprijs  199,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*