Hoe zorg ik dat ik de goedkoopste fietsverzekering krijg?

Je sluit een fietsverzekering af om diefstal en schade te dekken. De keuze uit verzekeringen is enorm. Je wilt natuurlijk de beste dekking voor een zo laag mogelijke prijs. Hoe vind je de verzekering met de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Wij geven je een aantal tips om de zoektocht gemakkelijker te maken.

Let op de regio

Het is misschien gek maar premies kunnen verschillen per regio. Dit heeft een duidelijke reden. De verzekeraar kijkt namelijk hoe groot de kans is op schade of diefstal per regio. In een drukke stad zoals Amsterdam is de kans een stuk groter als op het platteland in Friesland. Hoe groter de kans op schade en diefstal, hoe hoger de premie. Bij het zoeken van een verzekering kun je dus letten op in welke regio de verzekeraar jouw woonplaats laat vallen.

Wat zijn je wensen?

Je bent al snel geneigd om te gaan voor de verzekering met de laagste premie. Maar vergeet niet om je wensen in acht te nemen. Je kunt gaan voor het goedkoopste maandbedrag maar dan heb je misschien niet alle dekking die je zoekt. Wil je bijvoorbeeld ook pechhulp of wil je ook verzekerd zijn voor gevolgschade? Soms is de goedkoopste verzekering niet altijd de beste optie voor jou.

Maak een overzicht

Zet alle plus-en minpunten van verschillende verzekeringen op een rij. Zo zie je in één overzicht goed wat de verschillen zijn tussen verzekeraars. In deze lijst kun je ook de premiekosten opnemen. Zo kom je gemakkelijk achter de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Kies voor de meeste pluspunten, met de laagste prijs.

Samenwerking >>> Wij werken samen met FietsZeker. Wil je hier een verzekering afsluiting? Zet de gewenste fiets in het winkelmandje. Vervolgens kun je aangeven dat je graag een fietsverzekering van FietsZeker wenst. FietsZeker neemt vervolgens contact met jou op om de best aansluitende verzekering te bepalen.

Gebruik vergelijkende sites

Je kunt zelf een overzicht maken zoals we hierboven aanraden. Mocht je hierbij hulp nodig hebben, gebruik dan een vergelijkingssite. Vaak kun je op deze sites verschillende factoren invullen, waardoor de site de premie per verzekering berekent die echt op jouw situatie van toepassing is. Op de site van de verzekeraar staat soms niet het uiteindelijke bedrag dat je gaat betalen. Fijn is dat bij de vergelijkingssites ook verborgen kosten worden meegenomen in het vergelijk. Zo weet je precies waar je maandbedrag op uitkomt.

Kies jouw perfecte verzekering

Als je bovenstaande tips gebruikt voor je zoektocht naar de goedkoopste verzekering, zal je missie geheid slagen. Hoe fijn is het gevoel dat je een verzekering hebt gevonden die meer pluspunten dan minpunten heeft, voor de goedkoopste prijs. Ga met een goed gevoel de weg op met je nieuwe, verzekerde fiets.